Проблем в гръкляна

• 678
  • 9
  •   1
Отговори
Добър вечер, мъж на 28 години съм. Пиша с голяма доза отчаяние за своят здравословен проблем. От години насам имам напрежение и болка в областта на гръкляна и по-точно от под адамовата ябълка до края на вдлъбнатата част (не знам точно как да я наименувам- над гръдната кост).
Пример: когато сядам да се подстригвам и ми затегнат пелерината, едвам издържам до края на сесията; от около 10 години спя с ръка в тениските, за да не се допират до гърлото ми.
Наскоро бях на ендокринолог и докторката ми провери щитовидната жлеза и твърдеше, че е напълно здрава. Същата тази докторка ми изписа Габагама- лекарство за периферната нервна система, дотук го пия вече 3 седмици, като тя каза, че след първия месец трябва да усетя някаква разлика. Засега почти не усещам разлика, все още се душа и имам голямо напрежение вътре в гръкляна, понякога си проверявам тази точка на болка, която все още си е там. Това напрежение и болка ме изваждат тотално извън строя и не мисля адекватно, разсеян съм, трудно се концетрирам, имам дни в които по цял ден ми е като на филм, замъглено и лошо. Бях футболист доста дълго време и понякога съм си мислел да не  е травма следствие на удар с лакът или нещо от сорта (общо взето всичко съм си мислел досега. Може ли някой да ми каже от какво друго може да е проблема освен периферна нервна система и дали сте имали подобни или същите оплаквания, моля за помощ, благодаря 🙏

# 1
Изследваха ли ви хормоните на щитовидната жлеза или само на ехограф ви гледаха?

# 2
Изследваха ли ви хормоните на щитовидната жлеза или само на ехограф ви гледаха?
Прегледах и тях, всичко е в нормите. Лимфоцитите винаги са ми в горната граница, но не прекрачват, ако това има някакво значение.

# 3
Изследваха ли ТАТ и МАТ ?
СУЕ  и ЦРП ?

# 4
СУЕ  и ЦРП ?
СУЕ  и ЦРП ?
да, всичко .

# 5
Опипайте добре шията на мястото на болката, възможно ли е да имате уголемен лимфен възел, който боли?
Иначе не остават варианти : най-добре минете на ЯМР на шия, за да се огледат добре и гръклянът и шийните прешлени.
Възможно е да се стара травма на гръкляна, възможно е старо счупване/пукване, също така може да е възпаление на хрущял, но може и от шипове или дископатия в шията да има подобни оплаквания.

# 6
Опипайте добре шията на мястото на болката, възможно ли е да имате уголемен лимфен възел, който боли?
Иначе не остават варианти : най-добре минете на ЯМР на шия, за да се огледат добре и гръклянът и шийните прешлени.
Възможно е да се стара травма на гръкляна, възможно е старо счупване/пукване, също така може да е възпаление на хрущял, но може и от шипове или дископатия в шията да има подобни оплаквания.
За толкова години да не се оправил този възел, не съм сигурен дали е възможно, но все повече клоня към травма. Това с шиповете и дископатията за първи път го чувам, но ще го имам предвид. И да трябва да мина на ЯМР. Наистина се моля да отмине някак, защото това са дълги години и не живея никак пълноценно.

# 7
Имах същото оплакване и се стигна до там,че все едно имам буца и немога да преглъщам...имах и други оплаквания...оказа се паническо разтройство...
Само да ти кажа,че съм с базед от 15 години ..минавала съм много пъти през хипер и хипо функция...усеща се дискомфорт ,но не е постоянен и не те кара да се вманиачваш в него ...моята жлеза е доста уголемена и определено знам какво е...това което описваш не ми звучи като от щж

# 8
Имах същото оплакване и се стигна до там,че все едно имам буца и немога да преглъщам...имах и други оплаквания...оказа се паническо разтройство...
Само да ти кажа,че съм с базед от 15 години ..минавала съм много пъти през хипер и хипо функция...усеща се дискомфорт ,но не е постоянен и не те кара да се вманиачваш в него ...моята жлеза е доста уголемена и определено знам какво е...това което описваш не ми звучи като от щж
според специалистката, всичко ми е здраво в ЩЖ, резултатите от изследванията са в нормата. Аз вече донякъде се примирих, че е паническо разстройство, но е прекалено дълго време вече, дълги години. Като духа вятър дори усещам дискомфорта отпред- ужасно е и много притеснително.. надявам се след ЯМР и разни други изследвания да излезе нещо и да бъде излекувано.

# 9
И аз така се надявах....всички ми казваха нищо ти няма...и сме правих и рентген с бариева каша...и при мен продължи доста дълго ... докато не започнах лечение...

Общи условия

Активация на акаунт