Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 18)

• 20 829
  • 749
  •   1
Отговори
# 120
Nl_cl, да, на мен от шоколада ми излизат също пъпки, не съм хапвала много в последно време, но най вероятно и това е допринесло.

# 121
Венче ,напълно съм съгласна,голям е но не иска да ходи . Някой път ще го кача в групата за какво иде реч,когато трябва да ходи . Незнам защо така се дере все едно го карам да копае 🤨 не мога да го нося,тежи ми . Пробвох няколко пъти да излезем пеша и всичките пъти съжалявах горчиво,защото трябваше да го нося 😒 чакам момента ,в който ще започне да ходи ,но кога ще е този момент не знам

# 122
Лелеее момичета, благородно ви завиждам за време което отделяте за външният си вид 🥰🤗.
Аз ако успея двапъти в седмицата да си измия косата се чувствам като на СПА
🫣
Кожата ми е мазна. Не се гремирам не защото сутрин нямам време ( все една спирала ще сложа), а защото вечер, ако не се разгремирам сутринта ще е мазало, а ако стане практика очите ми подпухват.
На няколко пъти лели на възраст ме питат бабата ли съм...😪. На 40г съм...и до скоро се имах за младолика,  но недоспиването, тревогите и това, че не се поддържам в момента си оказва влияние.
Смятам като тръгнат на ясла да обърна внимание и на себеси.

Да ви се оплача. Свекървата ще идва на гости за седмица-две. Дано минат гладко тия дни. Вместо да се зарадвам, че ще има кой да ми помага, аз се натоварвам, че трябва да се съобразявам с нея.
Все нещо и е криво, уж да вземе да сготви 5 пъти ще ме викне да видя кое как е нарязала. Шкафовете ми пренарежда както на нея и е удобно. Дано поне децата я харесат, че да се занимава с тях...

# 123
Ето такова чудо взехме ние - https://byox.eu/produkt/trotinetka-tristar-rozov-pastel/ и на този етап сме много доволни. За мен вече са големи за каквото и да е друго превозно средство, но пак си е индивидуално. Ние например все още държим лятната количка, защото мъжът ми често отсъства и се налага да пазаря сама, а без количка няма как да стане, макар че имам кола - просто не иска да върви и постоянно реве да я нося.
Въпросната тротинетка е изключително маневрена, може да се регулира дръжката според желаната височина, както и да се сваля. Има си седалка, която също се маха, за да стане класическа тротинетка - до 50 кг издържа според описанието. Много е лека и може да се носи лесно, а за мен това беше важно, защото често се носим...
С памперса сме до никъде, опика цялата къща хаахах. Когато се напишка, казва "иуууу" и отива с мокрите гащи да сяда на гърнето, което означава, че прави някаква връзка. Когато обаче я сложа аз, стои не повече от 5 секунди и става - сякаш не може да се отпусне и да свърши работата в гърнето. Като се напишка на земята, започва с ръце да разнася съдържанието по земята, въобще не я интересува, че това не е вода хахах. Става едно голямо мазало, но какво да се прави - явно ще е зор, докато не се научи... Около нас всички деца са се научили на гърне и да казват, че им се пишка/ака, когато са станали на около 3 години. Затова и не бързам и не притискам Тея, каквото-такова.

# 124
Имаме тротинетка вече ,но както казва Ници трудно е с нея ,а и в жегите ми се ще да не е на открито ,имаме си и лятната количка ,но ми се ще да вземем и такава триколка и количката да я свалим в мазето поне за сега.
Относно козметиката  ползвам само измивен гел за лице и хидратиращ крем(понякога) ,цялостен грим слагам веднъж на няколко месеца ,а спирала на няколко седмици . Като цяло и аз като джой не правя нищо за кожата на лицето си за сега

# 125
Джой, то и аз не се поддържам, направо съм на светлинни години от старото аз. Една пяна за почистване, крем, педикюр и чат пат подстригване, това ми е. Даже маникюр ми правят ултра къс и без лак. На работа всеки ден съм била с грим, на маша, с оформящ чорапогащник, имах 10 чифта обувки на ток в кабинета. Сега от половин година се каня да отида да ми почистят зъбен камък 🤦‍♀️ Разбирам те за свекървата, моята е много готина, но като идва аз за нея най се тревожа какво ще яде, пие, кои чаршафи да сложа, кога да си легнем, че да не вдигаме шум 🤦‍♀️ Ради, ти щом имаш толкова возила вече, ползвай ги. Мен много ме дразни и струпването на вещи, то не са тротинетки, буталки, количка... ако сложа и триколка пред вратата няма да можем да си влезем. Люлята също много ревеше да я нося, но аз не се огънах, тя реве и се тръшка долу, аз застана и я чакам да й мине. Прибирането ни е много бавно, ако а вдигна да я нося ще е друго, но нарочно не го правя 😏 Вчера ходих с нея за пръв път в супермаркет за ръка, ужасно беше и сигурно ще пробвам пак чак като стане на 3. То тича с една краставица, то хвърля домати, пазарува, аз докато избера едно, тя сложила 6 в количката, беше извадила от кората едно яйце и го налапала, вади от чужди колички да слага в нашата, докато плащам донесе 2 фанти от някъде, търкаля се по паркинга, рева, че я стискам за ръката на светофара... на 300 метра сме, а отне над 2 часа.

# 126
Мини ми, все едно говориш за мойте, пишкат на ламината и размазват, лошо ми става. Яна седи на гърнето и не пишка, но казва "пиш" като седне. Свалят си памперсите сами като не наакат и ги мятат някъде....

# 127
Ето такова чудо взехме ние - https://byox.eu/produkt/trotinetka-tristar-rozov-pastel/ и на този етап сме много доволни. За мен вече са големи за каквото и да е друго превозно средство, но пак си е индивидуално. Ние например все още държим лятната количка, защото мъжът ми често отсъства и се налага да пазаря сама, а без количка няма как да стане, макар че имам кола - просто не иска да върви и постоянно реве да я нося.
Въпросната тротинетка е изключително маневрена, може да се регулира дръжката според желаната височина, както и да се сваля. Има си седалка, която също се маха, за да стане класическа тротинетка - до 50 кг издържа според описанието. Много е лека и може да се носи лесно, а за мен това беше важно, защото често се носим...
С памперса сме до никъде, опика цялата къща хаахах. Когато се напишка, казва "иуууу" и отива с мокрите гащи да сяда на гърнето, което означава, че прави някаква връзка. Когато обаче я сложа аз, стои не повече от 5 секунди и става - сякаш не може да се отпусне и да свърши работата в гърнето. Като се напишка на земята, започва с ръце да разнася съдържанието по земята, въобще не я интересува, че това не е вода хахах. Става едно голямо мазало, но какво да се прави - явно ще е зор, докато не се научи... Около нас всички деца са се научили на гърне и да казват, че им се пишка/ака, когато са станали на около 3 години. Затова и не бързам и не притискам Тея, каквото-такова.
Ние имаме подобна тротинетка на Глобер и няма общо с триколката. Тротинетката определено не минава от всякъде и управлението е доста по трудно.Аз не мисля,че децата са големи. Ако сме на дълги разстояния пеша в тази жега не ми се иска да се туткам и да спира на всяка втора плочка. Твърдо бях против триколките,но моето момиче отказваше да стои в лятна количка. Изпъваше се,правеше мостове,та купихме триколка. Ами родих се. Яд ме е,че не купих по-рано. Преди я мъкнах като вол. Сега тя сама се качва и иска да я возя. Ами друго си е☺

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 15:44 от Милото

# 128
Аз каквото не ползваме го свалям в мазето или при свекървата в двора ,иначе ако трябваше да ги сложа всичките в апартамента щеше и мен да ме дразни 😁
Да ви кажа на моя мъж му е писнало като чуе ,че имам пратка,свекървата пък ми е сложила прякор ,,Шушана,отива до еконт"  
Трябва да събираме пари за ремонт на къщата ,нооооо 🥲

# 129
Ven4e444, описаната от теб ситуация в магазина ме развесели искрено хахаха. Нещо подобно е и при нас, но Тея много по магазини не я мъкнем, защото не сме толкова смели хахаах. Двете години при децата са пословични с предизвикателните си периоди - все едно имам друго дете в сравнение с миналото лято...
За превозните средства според при всеки е различно, така че няма общовалидно правило кой с какво да се придвижва - мир да има и мама да се чувства добре. Ние в момента сме в малко жилище и ни предстои да се местим, тъпчем се 4-ма човека буквално в две стаи, а на терасата има и още едно превозно средство на 4 колела, пак за бутане от родител и от дете. До вратата е количката, а в багажника ми стои тротинетката. Реално погледнато всичко е едновременно необходимо, но и ти идва да ги джаснеш, защото пак се тръшка и капризничи.
И аз обичам да нося лек грим, но навън е 300 градуса, а и мен свят не ме вижда с това дремене пред блока. За други процедури - правя си сама гел лак, както и кола маска, а на фризьор ходя на няколко месеца за връхчета. Боядисвам се сама от време на време, ако реша да правя нещо по-драстично, тогава ходя в салон.

# 130
Джой, то и аз не се поддържам, направо съм на светлинни години от старото аз. Една пяна за почистване, крем, педикюр и чат пат подстригване, това ми е. Даже маникюр ми правят ултра къс и без лак. На работа всеки ден съм била с грим, на маша, с оформящ чорапогащник, имах 10 чифта обувки на ток в кабинета. Сега от половин година се каня да отида да ми почистят зъбен камък 🤦♀ Разбирам те за свекървата, моята е много готина, но като идва аз за нея най се тревожа какво ще яде, пие, кои чаршафи да сложа, кога да си легнем, че да не вдигаме шум 🤦♀ Ради, ти щом имаш толкова возила вече, ползвай ги. Мен много ме дразни и струпването на вещи, то не са тротинетки, буталки, количка... ако сложа и триколка пред вратата няма да можем да си влезем. Люлята също много ревеше да я нося, но аз не се огънах, тя реве и се тръшка долу, аз застана и я чакам да й мине. Прибирането ни е много бавно, ако а вдигна да я нося ще е друго, но нарочно не го правя 😏 Вчера ходих с нея за пръв път в супермаркет за ръка, ужасно беше и сигурно ще пробвам пак чак като стане на 3. То тича с една краставица, то хвърля домати, пазарува, аз докато избера едно, тя сложила 6 в количката, беше извадила от кората едно яйце и го налапала, вади от чужди колички да слага в нашата, докато плащам донесе 2 фанти от някъде, търкаля се по паркинга, рева, че я стискам за ръката на светофара... на 300 метра сме, а отне над 2 часа.
Пламена е същата. Държи се като неадекватна. Ако не е сложена в пазарска количка,няма шанс да пазаря. Почва да взема и тя като Любовчето каквото свари и като и направя забележка се чува “аз,аз”. Тя да слага,тя да пазари. На моменти се държи ужасно все едно е на въже държана и никога не е излизала на вън. Тръгва с непознати абе кошмар!

# 131
Честито на рождениците със закъснение! Да са много много здрави! Аз пропуснах всички снимки,но нищо.
Нашето море е на средата вече.На плажа има поне един час, два , в които реве от всичко, не иска на пясъка , във водата , с мен , на кърпата само баба да я носи.Страшно е.После се успокоява и се забавлява, играе с кофички ,плицка се и във водата , но пак не иска да стъпи на дъното на морето.На басейна постоянно иска да скача от ръба или да влизаме без пояс в дълбокия басейн , после пък не иска да влиза , в общи линии почти постоянно се реве.Щеше да се удави първия ден в басейна,изкарах си акъла Sad въобще за сега не си изкарваме много добре .На площадлата в комплекса въобще не иска да ходим  ,снощи на батут исках да я качвам , орева света , страх я беше.Не мога да я позная , дето е толкова смела за всичко и се катери навсякъде сега откъдв този страх.Имам чувството ,че постоянно и се спи.Иначе два дена спа и на плача , беше прохладно и леко облачно и и дойде супер.
Не яде качествено изобщо.Снощи бяхме на ресторант - хапна само хляб.Днес на обяд пак не пожела супа - яде закуска.Иначе обикновено яде кухнята , кис мляко, чат пат филийки с нещо .Доста е претенциозна.
Аз след раждането отслабнах повече и доста се съсухрих в лицето, рязко се сбръчках.Имам серуми, кремове , околоочни пачове ,но не съм редовна.Реших си проблема с ботокс на пачи крак , но сякаш ефекта му започва да изчезва вече.

# 132
Ради, разбирам те напълно, и аз бях така с първото дете, сега съм станала уж по‐рационална 🤗 Милото, аз нямах предвид, че сега са много големи, а че по‐скоро няма много за кога. Ние още си ползваме количката за дълги разстояния, вярно веднъж в месеца, но ще я прибера като тръгне на ясла. Сега я чакам да свърши работа на гърнето и да отидем да я убодат с втората ваксина за варицела. Дано не чакаме много, но съм сложила ваксината между две ледарки, както си говорихме преди време 😊 Орехче, блазе ви, че сте на почивка, аз вече забравих, че сме били 🙄 И аз съм мислила за ботокс, обаче ме е страх от паднал клепач.

# 133
Венче аз кола нямам. Нямам книжка де,та мисълта ми е,че моята е с кошмарно държание. Мужът ми е шофьор,но ние излизаме с нея на дълги разстояния сами.Наистина спира се,тутка се,а аз нямам време и нерви да я чакам. Като не стане на нейната ляга на земята. В смисъл наистина за обикаляне си трябва нещо под ръка,но ако тя стоеше в количката не бих взела триколка.Просто в повечето случаи е  кошмарно излизането пеш. Иначе благородно завиждам на всички послушни дечица,но моето се държи като дивак.

Орехче,къди си слага ботокс? В коя клиника имам предвид?  И аз обмислям. Колко те държа като време ?

# 134
Ние се движим с количката. Аз пролетта щях да я разкарвам уж, не я ползвахме може би повече от месец. И изведнъж на Ава започна да ѝ харесва да седи и да си гледа 😃 а на мен ми е сууупер удобно, от тротинетката става и тръгва. Особено сега на морето ни беше много полезна количката. А и тя я предпочита, като хвана тротинетката вика "не,не,не, искам кичка" 😃
Да ви разкажа малко Авини смешки. На площадката виждаме детенце, което ходи на градина и Ава не помни. Аз ѝ казвам "това е Ники" и тя "Ники Маус" 🤣🤣 нямам представа от къде е чула Мики Маус. А на морето явно свикна да се храним по заведения. Викам ѝ:
- хайде да се прибираме
- нее, не искам вкъщи
- трябва да готвим
- нее, кака носи ном-ном 🤣🤣🤣🤣

Общи условия

Активация на акаунт