Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 18)

• 20 831
  • 749
  •   1
Отговори
# 135
Аз все още си ползвам количката, на Борис му харесва да си лежи и да се гледа. Изобщо не мисля да инвестирам в никакви тротинетки и разни такива. Просно не мисля, че ще му харесат. Има баланс колело и такова камионче, чудесно знае какво се прави с тях ама то помързява и само ги бута.
Без колична на дълго рязтояние или да свърша нещо нямя шанс да изляза, той е като хванат от гората. Ходи на всякъде другаде, но не и където му казвам. А домързи ли го почва и той да реве и да се тръшка да го нося. Joy

Иначе и аз много обилам да се клепам, и охределено дава резултат. Обаче недоспиването ди казва тежката дума и опрезелено си личи умората, а и съм на 39 вече.

# 136
  • Варна
Аз излизам само с количка, тя дори не знае, че “може” да върви по улиците и из града 😁 не си махам количката за нищо на света аз за момента

# 137
И аз като Exsberry 😆
Абсурд е да тръгна в момента с този им акъл по улиците,  ще са на пътя веднага.
Дано "кротуват" още. С количката ми е удобно, че не се товаря, че багажа ни е много.
Винаги съм се чудела на чужденците как успяват да си задържат децата толкова големи в количката .

# 138
Вики вчера след обедния сън се събуди с температура,днес сме на преглед . Мисля,че ще е отново ангина ,защото яде таратор онзиден в баба си ,не беше студен ,но не беше и топъл . Каква може да е причината толкова лесно да хваща ангина ? Аз, сестра ми и брат ми от малки боледуваме само от това,ако сме болни то значи имаме ангина. На брат ми детето също само от ангина ,сега Вики явно също ще е като нас . Не знам какво е това чудо. Сладолед явно никога няма да вкуси това дете иначе ще сме в болницата

# 139
Аз излизам само с количка, тя дори не знае, че “може” да върви по улиците и из града 😁 не си махам количката за нищо на света аз за момента
А не проявява ли интерес да иска да слиза и да върви? В смисъл как успяваш да я задържиш в количката?

# 140
Ради, имам приятелка в Америка, тя казва че там педиатрите казват, че от студено не могат да се разболеят, само от вируси. Дори педиатрите ги карат да дават студени напитки докато са болни за да облекчат болките в гърлото. Нейните деца пият само вода с лед, независимо дали са болни, още от както бяха на 1г. Колко е правилно, нямам представа.
Аз количката съм я ползвала 2 пъти от началото на годината. Мъжа ми искаше да я продаваме, но още я държа за всеки случай. Ползвала съм я за ходене на лекар, защото докато чакаме, някой път повече време, не мога да ги задържа да не тичат пред кабинета, а не е уместно там да тичат сред всички болни. Иначе винаги сме за ръка, има периоди в които се теглят, не искат да вървят в една посока, но свикват някак, още се хващат и тръгват с непознати(перфектни за отвличане Joy), когато сме с друг бягат много. Те могат да ходят много, на морето разходките ни бяха по 14,15хил крачки. Не ги нося, защото няма как и двамата и правя всичко възможно да не се научат така, не позволявам на близките ми да ги носят на вън, сега в болницата Яна малко се научи да я нося из стаята докато я успокоявам, та сега само ми вдига ръце да я взема, но ще се отучи. Случва се  единия да се тръшне, но в тия случаи сме били близо и ги прибирам веднага, тръшкащия под мишница, да си се бори колкото иска, другия за ръка и багажа в раницата. Гледам винаги, когато е време за сън и храна да сме вкъщи вече, не закъснявам никога, когато са гладни, изморени или им се спи възможността да се тръшнат навън е по - голяма.
 В магазина ( пред нас е кауфланд и само в него ходим) , са с малки колички, бутат ги слагат разни неща в тях, ако единия почне да бяга, обикновено е Яна я слагам в малката количка да седи и Сами я бута. Не се застоявам да разглеждам, нямат такова търпение. Пазарувам по списък за да стане възможно най- бързо. Обикновено, когато са с мен слушат повече, когато има и някой друг се лигавят и тръшкат повече. Никога не съм имала проблем с количката, винаги са искали да седят в нея, никога не е имало драми, да не я искат или нещо подобно, харесва им да седят , но гледам да ги изморявам малко, а и ми е трудно да я свалям и качвам. Не избягвам места на които  се тръшкат, обикновено се случва на входа на кауфланд, за ония тъпи друсащи колички, трябва да се научат, че не минава номера. Най близкия ни парк е на около 10 мин, с тях стигам за 30-40 мин. Но обикновено избирам квартала или ако има кой да ме закара до далечния парк, повече ми харесва, но е на другия край на града, пеша до там не ми се ходи, а и ще им дойде много, включително и на мен. На площадката гледам единия да е в люлка, по другия да тичам, но не се получава винаги, Сами не я иска много тая люлка. Скоро не сме ходили на площадката, защото ги пазих преди морето да не се разболеят и го карахме повече на разходки.
Тук се започна с драмата с комарите, страшно много има. Не знам как да ги предпазя.

Последна редакция: чт, 25 юли 2024, 10:16 от Lizi:) :)

# 141
Ради имаше един период когато баткото ако яде нещо от хладилника, дори и една лъжица и на другия ден беше с червено гърло. Обаче пък можеше без проблем да яде сладолед и си ядеше. Лекарката ни питаше дали яде сладолед и аз и казвах, че да. Казваше да му давам за да му каля гърлото и че когато е с ангина или червено гърло сладоледа не пречи. Още не мога да разбера как можеше да яде по 1-2 сладоледа на ден, а от 1 лъжица мляко от хладилника се разболяваше. Накрая проблема излезе трета сливица.

# 142
Аз на моята всеки ден й давам кисело мляко от хладилника, даже не го иска, ако е топло. Според мен е до организъм, но чак от сладолед да е болно едно дете след това... Може би гърлото е слабо място, но и аз съм на мнение, че по-скоро вирусите там "удрят". Моят племенник е по същия начин, само че той има трета сливица и затова. Сега като порасна, вече е на пет, спря да боледува, но все още хърка, като диша.
Днес излязох с количката, за да пазаря. Голяма грешка... Да бях я натоварила в колата и така до магазина. Още в началото взе да реве, не иска да я закопчавам, наложи се да я нося и после на връщане пак врещя, едвам сме се прибрали. Трудно си овладявам нервите на моменти, идва ми да я плесна! Тук в Бургас и днес го даваха буря, затова бързах да се прибера, за да не ни хване дъждът по пътя. Мисля, че вече няма смисъл от количка поне при нас, вероятно ще я махаме тези дни.
Лизи, направо си майка-герой в моите очи, аз с едно едвам се справям, не знам ти с два броя как оцеляваш 😃. Сигурно човек се нагажда, ама трудно си е определено.

# 143
Ние сме с количка всеки ден навсякъде. Божидар си се вози, не му пречи. Не му се върви, много рядко като вчера реши да бяга. Но слуша, кажа ли ръка, ръка. Но ми е отнело много време и нерви да го науча. Ползвам количката за багаж, и най вече за него де.
Има и тротинетка, колело и няколко райд она, но не излизаме с тях. Само с колелото, но то си е вкъщи.

Аз също знам, че не само децата, но и възрастнитв се разболяват от вируси, не от студено.

А колкото до това, как чужденците возят децата толкова големи в колички, мога да ви кажа за англичаните. Количка без Стойка за телефон за детето рядко виждам. Темперамента, децата, погледите им дори, живеца в тях го няма както в нашите деца. По заспалички са, така да го кажа. Има и буйни, има и на въжета с ранички, има и бягащи в различни посоки, но рядко. Другото което съм чувала и се надявам да не е вярно, е че им дават нвкакви успокоителни за да се возят и да гледат в една точка.

Последна редакция: чт, 25 юли 2024, 12:56 от Miss AG

# 144
Ние сме с количка всеки ден навсякъде. Божидар си се вози, не му пречи. Не му се върви, много рядко като вчера реши да бяга. Но слуша, кажа ли ръка, ръка. Но ми е отнело много време и нерви да го науча. Ползвам количката за багаж, и най вече за него де.
Има и тротинетка, колело и няколко райд она, но не излизаме с тях. Само с колелото, но то си е вкъщи.

Аз също знам, че не само децата, но и възрастнитв се разболяват от вируси, не от студено.

А колкото до това, как чужденците возят децата толкова големи в колички, мога да ви кажа за англичаните. Количка без Стойка за телефон за детето рядко виждам. Темперамента, децата, погледите им дори, живеца в тях го няма както в нашите деца. По заспалички са, така да го кажа. Има и буйни, има и на въжета с ранички, има и бягащи в различни посоки, но рядко. Другото което съм чувала и се надявам да не е вярно, е че им дават нвкакви успокоителни за да се возят и да гледат в една точка.
И от моите наблюдения на Божидар му харесва да се вози. Не претендира  ,не се гъни като червей като Пламена. Макар че тя имаше желание да се качи при него в количката😂Ние сега като бяхме на почивката не можахме да обикаляме много ,понеже нямах количка и триколката не взехме. Чак съжалих честно казано! Сега заминаваме за Доспат и от там сме при дядо в едно село до Гоце Делчев и се двоумя дали да вземам триколка.

# 145
Бяхме на лекар потвърди ,че е отново ангина . Просто ние от малки сме така и сега децата ни също ,нямам представа защо ,явно е наследствено. Аз също ако пия студено на другия ден съм с дразнене в гърлото. Свекървата докато бях бременна ми каза дда си правя гаргара с вода и сол и честно да кажа вече 2 години и половини само така се лекувам и по някое смучещо хапче ако е вече много зле . Та да ангина е 🤨

# 146
Преди да дойдем на село и моята много обичаше да се вози. Даже беше разочарована като тръгвахме пеш. Сега като се приберем ще видим как ще е. Ако сме само за кухня сигурно ще е пеш, но имам да обикалям първите дни и ще е с количка.

# 147
  • Пловдив
Ради, оправяйте се бързо.
Кисело мляко ако няма на масата, моята госпожица не сяда. Дори се провиква от масата, че го иска..
Ние отдавна сме зарязали количката. Нямаme друго превозно средство като кола или тротинетка. Има един пластмасов мотор, с който излизаме от време на време и това е. Мъкна с мен една раница или платнена чанта, в зависимост колко боклуци тътря с мен. Липсва ми багажника на количката много, ама няма вече тази екстра 😄
Гледам рядко да я нося, напоследък обяснявам колко тежка чанта има мама и номера минава. Но ако бързаме а тя все търси пейка, тогава я нося, за да можем да стигнем навреме за където сме тръгнали.

# 148
Благодаря Кате . Забравих да споделя как върви въвеждането на храните,които бяхме спряли . Въведох киселото мляко и всички други млечни(от крава) нямаше реакция,но онзи ден му дадох яйца и на следващия ден диария и сруз,явно трябва да изчакам с яйцата . Но пък когато готвя примерно сос ,в който има яйце няма реакция,само когато давам чисто яйце реагира

# 149
  • Варна
Габи яде само студена храна, не й я топля никога, директно от хладилник и редовно си отваря фризера и си взема дори кубчета лед, сладолед нейн и замразени гофрети - така че не е от студеното за мен също, а други фактори. Просто я давам за пример и сравнение. Да се оправяте бързо!

А за количката - тя просто не знае, че може да се слиза и заради това не се опитва

Общи условия

Активация на акаунт