Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 18)

• 20 849
  • 749
  •   1
Отговори
# 165
Аз също давам и съм доволна от осцилококцинум или стодал комбинирания сироп,като видя че Пламена се суполиви. Водят го хомеопатични,но си вършат работа поне при нас.  В момента и давам и Прокомбо пробиотик,понеже имаше и тя ден разстройство преди да отидем на морето,та реших да и взема пробиотик. Аз съм пила за възрастни и съм доволна от него. Нас и двете са ни нахапали комари и сме ужас

Последна редакция: пт, 26 юли 2024, 18:25 от Милото

# 166
Давам от днес изопринозин, пробиотик от преди. Не знам дали да добавя осцилококцинум, той нали е хомеопатия? Дали има смисъл да ги тъпча толко. По скоро вируса е пак с повръщане, не е със сополи

Редакторам: с маска седя за сега, ама с температура и маска е просто прекрасно в тая жега.

Последна редакция: пт, 26 юли 2024, 17:52 от Lizi:) :)

# 167
  • Бургас / Славейков
Лизи дано се разминете с болестите.Ни е пътуваме за Царево закратко ще стоим.Че сестра ми са дошли да се видим и с тях.За Доспат и аз съм решила май в този район да идем отново.Но. Не е сигурно.Но ще бъде през септември ,че М М е на работа.Р.Д наближава ,както и края на майчинството.Пуснах си и аз платената отпуска.

# 168
Аз за себе си не бих казала , че ми дотяга майчинството, по - скоро моментите , в които не иска да спи като днес много ме наорягат.Иначе се върнахме от морето и Ади пак си е в свои води и не е така мрънкаща за всичко.Днес също пропускаме обедния сън.Иначе аз също имам нужда от социашизация , но за мпмента все още има хора около мен , които не работят и си намирам компания за разговори.Работата не ми липсва никак 😀😀😀 Калитеа клиник май беше името на клиниката , в която си слагах ботокса, но нв отидох там , а в кабинет, в който работи дъщерята на собствениците.Около 4м минаха оттогава и сякаш почва да минава ефекта .

# 169
Lizi, как сте? Дано сте се разминали...
Аз да се похваля (дано не урочасам работата), че Тея прояде попара и кус-кус от два дни. Оставих я гладна за повече време, като между интервалите не съм давала джънк. Тя преди си ядеше попара много, но до скоро я плюеше, та дано сега пак си я хапва и да разнообразим малко менюто от 3-4 неща.
Снощи и на заведение бяхме и тя беше супер послушна, но имаше деца. Установих, че има ли други деца, не мрънка през 2 секунди за нещо, дано на яслата ходи и не боледува през 1 седмица, защото мисля, че ще ѝ хареса.

# 170
Децата са добре. Аз 3 дни бях с температура до 40,5 градуса. Сега вече не вдигам, ама гърлото ми е много зле, направо и вода едва преглъщам. След ковида, нямах въздух, сега още повече нямам.  А косопада ми е потресаващ,  не знам от ковид ли е, от какво е, но падат шепи коса.
Вкъщи няма вода, дано скоро я пуснат, това не си е работа. Много често има аварии в нашия квартал и постоянно ни я спират.

Последна редакция: пн, 29 юли 2024, 10:32 от Lizi:) :)

# 171

Такива номера взехме да предаваме,но номера не минава при мама 🥲
Ляга да реве на земята

# 172
Децата са добре. Аз 3 дни бях с температура до 40,5 градуса. Сега вече не вдигам, ама гърлото ми е много зле, направо и вода едва преглъщам. След ковида, нямах въздух, сега още повече нямам.  А косопада ми е потресаващ,  не знам от ковид ли е, от какво е, но падат шепи коса.
Вкъщи няма вода, дано скоро я пуснат, това не си е работа. Много често има аварии в нашия квартал и постоянно ни я спират.
Супер! Без вода и аз откачам, по-добре да има само студена, поне може да се стопли и да се изкъпе човек.

# 173
Ради и мойте, така лягат някой път, примерно ако не искам да вървя в посоката, която те искат. Обикновенно им казвам че не ми пречи и ги игнорирам Joy хората ме гледат странно, но не ми пука Joy ако е на място, което не е подходящо (улица примерно) ги взимам и прибирам.
Знам, че често някой пита за храна. Но пак ще засегна темата. Какво ядат вашите деца в тия жеги?  Дайте рецепти, предложения, нещо се изчерпах и вече не знам какво да  предлагам. И примерно....  има ли храни, които не отказват никога децата ви.
 Яна е в период на отказ, но Сами започва да пробва някакви нови неща и не искам да изпусна момента, гледам постоянно да е разнообразна храната, за да си избере  храни, които му допадат.

# 174
Ави яде най-често чинийки тип континентална закуска с варено яйце, сезонни зеленчуци (домат, краставица), сирене, кашкавал, котидж, някакво месо, риба или шунка. Общо взето каквото има хладилника и каквото съм сготвила. Манджи не ядем, в тези жеги не ми се е и занимава. Днес ще направя руло от тиквички - настъргвам тиквички, изцеждам ги добре, слагам яйца и копър и разстилам върху хартия за печене. Когато е готов този голям омлет го оставям да изстине и намазвам с топено/крем сирене с натрошено сирене вътре, след което навивам на руло и прибирам в хладилника. За следобедна яде плодове и кисело мляко. Наистина гледам да ядем възможно най-прясно и да не вися в кухнята 😃
Да ви разкажа последната смешка на Ава 🤣 вчера бяхме на басейн, прибираме се и се събличам, гледа ми гърдите и вика "мама има пъпки" 🤣 аз съвсем сериозно казвам "това не са пъпки, това са гърдите на мама, от тях се храни една година", пак ме гледа и ми вика "малки пъпки" 🤣🤣🤣 децата могат да бъдат брутално искрени 🤣

# 175
Лизи ,моя яде НИЩО!
От известно време ако хапне 5 хапки съм хепи ,обикновенно набляга на данонино или някое плодово пауче,също краставици хапва доста. Днес ще му правя ориз,тъй като много обича ще видим днес дали ще яде ,иначе да ,нищо не яде и вече се притеснявам. Отделно откакто се разболя се буди както обикновенно нощем по 3-4 пъти само дето сега реве все едно го биеш и се чудя какво се случва . За лягането на земята правя същото,стига да не е на място където минават коли го оставям да си се тръшка,вижда че не му обръщам внимание и става . Яко ни тресе пубертета !

# 176
  • Варна
Габи винаги яде ориз например, също кисело мляко. Плодове яде, но ги сменя кой й е любим. Сега е на фаза праскови. Сладолед (замразени блендирани плодове) също яде доста лятото. Тестени неща също не би отказала, но аз не давам особено. Ние стоим на климатик, аз дали е жега или не, си готвя и съм гладна нормално, така че не се съобразявам с жеги аз, освен че има повече зеленчуци като тиквички

# 177
Кисело мляко.
Иначе и аз готвих ориз - отказва ми го два дена.Днес ще я пробвам с крем супа.Идеи приемам всякакви даже ще се радвам докато пишем коментар да споделяте какво сте сготвили за деня Simple Smile рулото от тиквички отдавна му се каня , тези дни ще пробвам.

# 178
Ох, Ангелова, скандално 🤣🤣🤣 И аз го правя това руло от тиквички, много е лесно и диетично, тя не го яде обаче. Тя яде домати, краставици и месо, за следобедна закуска или шунка или кисело мляко. Не яде сладко под никаква форма, не иска даже да опита кремчета и плодове. Обожава риба, кюфтета, бекон и да гризе ребра, на масата като седне си казва "дай месо", от кръчмите разбрахме, че си пада и по шкембе чорба и даже сланина 😳 Тесто яде само на закуска, но няма нищо любимо. Заради нея гледаме да приготвяме риба на скара, домашни кюфтета, ориз с месо или както за Ави - чиния с домат, краставица, шунка, кашкавал. Ние за уикенда бяхме в Банско, направо не ми се разказва за нейното държане по басейни и кръчми 🙄🤭

# 179
За закуска още правя:
1.Домашна юфка със сирене и масло
2."Баница"  на тиган от натрушената домашна юфка
3. Бананови палачинки
4. Обикновени палачинки
5. Обикновена баница
6. Кус-кус
7. Качамак
8. Мързелива баница
9. Овесени ядки с банан и кисело мляко
10. Фалшиви пържени филийки
Сигурно пропускам нещо
За обяд и вечеря ядат от детска кухня.
Слетобед давам плодове и каквото подходящо съм правила за закуска.
Бисквити давам много рядко без захар, бебешки на Холе все още.
Захар още не давам.
Колбаси, шунки не давам. Сирене само бяло саламурено и Кашкавал обезсолени.
Сокове също не давам.
За сега се хранят добре с изключение когато са на фаза да ми късат нервите.
Като почнат ясла ще наваксат с вредните храни предполагам.... Sad
В къщи не ядем снаксове, чипсове и т.н умишлено не смятам да купувам. Колкото се може ще ги задържа
И двамата обичат сладко...когато открият съществуването на какаото ще стане весело 🥰 . Ще си ядем взаимно запасите 😂

Последна редакция: пн, 29 юли 2024, 16:17 от Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт