Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 18)

• 20 863
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
  • Бургас / Славейков
Успешна учебна година на всички деца.Днес и ние пуснахме изследванията за яслата.Но имам чувството че Митко се разболява.Наобяд заспа за 1мин.Едното ни изследване е много завишено . Пускам ако може някой да си каже мнението .Когато му взимаха кръв .Имаше страшно много по ръката му се стичаше.И лаборантката ме попита дали нямаме някакъв проблем.Доста се притесних .
,

# 496
Джой, на мен ми изглеждат подходящи пантофите, поне при нас навремето с каката имаше изискване само да не са с кроксове, че се спъвали с тях. Аз взех на Колев и Колев, 30тина лева бяха, но от предишния ми опит излязоха най-здрави, всички останали на каката се отлепваха отпред максимум за седмица. Ние изтървахме лабораторията днес, работи до 14 часа, а ако успях да събера в 15 🙄 Пупелина, аз нищо не разбирам, но при такъв резултат също бих се притеснила. На Любовката резултатите не бяха добри по същите показатели непосредствено след боледуване, но бяха завишени всички, а гледам, че при Митко някои са под нормата 🤔

# 497
Пуполена хемоглобина му е на долна граница. MCV и MCH са също към долна граница,което говори за евентуална анемия. Пуска ли ли сте желязо и В12? Лимфоцитите май даваха отговор за имунитета. СРП изследвано ли е или поне СУЕ,за да се види евентуално дали има някаква инфекция ,не че СУЕ е много показателно. И все пак лекар би ги прочел по-добре

Последна редакция: пн, 16 сеп 2024, 22:31 от Милото

# 498
Джой , имахме подобни от декатлон.В първия момент ми се видяха супер удобни ,но Ади почна да си криви краката , защото са меки и нямат укрепена пета.Не ги препоръчвам.В нашата ясла искат твърда пета.Аз взех на Колев и Колев също.
Пупелина   , не мога да помогна с резултатите :/ дано няма нищо сериозно

# 499
Ние имаме и на колев и колев, но на Яна ѝ на правиха мазоли над петата, а и преди е имала такива и бях доволна.
Това за твърдата пета, като ходихме на ортопед, при Атанасов, не знам колко е добър, има медицински център някакъв. Та той каза, че твърдата пета, не оправя проблема, просто го прави да не се вижда толкова. На Яна са ѝ доста криви петите,  този каза че са в рамките на нормата им. Мен ми беше кеф да идем при др Ефремов, но не се доредихме.

# 500
Ние имаме и на колев и колев, но на Яна ѝ на правиха мазоли над петата, а и преди е имала такива.
Това за твърдата пета, като ходихме на ортопед, при Атанасов, не знам колко е добър, има медицински център някакъв. Та той каза, че твърдата пета, не оправя проблема, просто го прави да не се вижда толкова. На Яна са ѝ доста криви петите,  този каза че са в рамките на нормата им.
При нас двама ортопеди казаха,че трябва да е укрепена,твърда пета. Всеки доктор е на различно мнение.😄

# 501
Да, като за всичко Joy поне медицината трябва да е точна наука, какво е това нещо.
Бебето по гръб ли да спи или настрани. Да е кърмено или не. Колко време да се кърми, кога да се захрани и с какво. Най скоро срещнах за и против хранителните добавки, едната лекарка предписа, другата ги отрече. Даването на вода на новороденото, да не забравим Joy общо взето да се гръмне човек и да се чуди кой лекар е адекватен и кой не е учил нищо ново последните 20г. Joy

Ние имаме и на колев и колев, но на Яна ѝ на правиха мазоли над петата, а и преди е имала такива.
Това за твърдата пета, като ходихме на ортопед, при Атанасов, не знам колко е добър, има медицински център някакъв. Та той каза, че твърдата пета, не оправя проблема, просто го прави да не се вижда толкова. На Яна са ѝ доста криви петите,  този каза че са в рамките на нормата им.
При нас двама ортопеди казаха,че трябва да е укрепена,твърда пета. Всеки доктор е на различно мнение.😄

# 502
  • Бургас / Славейков
Милото не не сме пускали такива изследвания до сега.До сряда ще излезе и микробиологията и ще ги дам на личната да ги види и да каже . Надявам се да не е нещо сериозно.Панъофи купих отново на Беко най ми харесват и са му удобни и за вкъщи един друг вид , които до сега не сме ползвали  пак подобни на Беко.

# 503
За пантофи заложих на Befado. Супер са. По пролетно-есенен модел са,понеже Плами тръгна август на ясла. Другия месец ще взема други за зимния период,но мисля пак на тази марка да заложа☺

# 504
Рая цяло лято изкара с тези https://www.decathlon.bg/p/346960-258606-bebeshki-akva-obuvki-zeleni.html обувки. Най-удобните й обувки за игра. Според мен са подходящи и за градината.

# 505
Джой погледни обувките на Беко. Има ги в Мадара, Фемили и всички детски магазини. Баткото беше с широк и шишкав крак и му бяха много удобни, изкара си градината с тях. Каката и тя. Онзи ден и купих пак, защото не иска други, иска си нейните обувки. Началото на лятото и бяха станали малки и тъй като ни дадоха други беше 2-3 седмици с тях (още и стават), обаче каза, че есента не ги иска, иска си нейните и точка. Лятото са с чехли вътре, защото те само влизат да ядат и спят, а мият краката на обяд и им искат чехли.

# 506
И аз заложих на Бефадо, миналата година Ави и вкъщи беше с тях и съм много доволна. Също купих по-отворен модел, ще е с тях и зимата, защото в яслата е много топло. Казаха дори, че и зимата може да са с късо ръкавче вътре.
Иначе при нас адаптацията се случи/случва много леко. Плаче сутрин, докато ѝ обуя пантофите, като отворят вратата на занималнята и види другите деца, спира. Казват, че се храни и спи нормално, заиграва се и не плаче. И винаги като я взема е много щастлива и разказва с ентусиазъм, казва, че утре ще ходи пак, на всеки познат, който срещнем съобщава, че ходи на "детска гина" 😃😃 даже вчера ми разказва, че Тео ѝ бил приятел, наистина има дете с това име в групата, явно са се заиграли 😃 едната сестра е "баба Бинова", другата леля Албена е "еля Бенка" 😃😃 определено ѝ харесва, аз го усещам.
Все пак на подсъзнателно ниво мисля, че си изживява някакъв стрес, защото пак започна да се стиска и не иска да ака. Не за пръв път го прави, когато има някаква промяна на обстановката.
И мисля, че порциите не ѝ стигат 😃 казват, че там се храни много добре, но като я взема задължително изяжда един банан за норматив. Като се приберем само търси какво да хапне, а в 7:30 започва да крещи да сядаме да ядем 😃 със захладяване на времето определено ѝ се повиши апетитът.

# 507
И аз заложих на Бефадо, миналата година Ави и вкъщи беше с тях и съм много доволна. Също купих по-отворен модел, ще е с тях и зимата, защото в яслата е много топло. Казаха дори, че и зимата може да са с късо ръкавче вътре.
Иначе при нас адаптацията се случи/случва много леко. Плаче сутрин, докато ѝ обуя пантофите, като отворят вратата на занималнята и види другите деца, спира. Казват, че се храни и спи нормално, заиграва се и не плаче. И винаги като я взема е много щастлива и разказва с ентусиазъм, казва, че утре ще ходи пак, на всеки познат, който срещнем съобщава, че ходи на "детска гина" 😃😃 даже вчера ми разказва, че Тео ѝ бил приятел, наистина има дете с това име в групата, явно са се заиграли 😃 едната сестра е "баба Бинова", другата леля Албена е "еля Бенка" 😃😃 определено ѝ харесва, аз го усещам.
Все пак на подсъзнателно ниво мисля, че си изживява някакъв стрес, защото пак започна да се стиска и не иска да ака. Не за пръв път го прави, когато има някаква промяна на обстановката.
И мисля, че порциите не ѝ стигат 😃 казват, че там се храни много добре, но като я взема задължително изяжда един банан за норматив. Като се приберем само търси какво да хапне, а в 7:30 започва да крещи да сядаме да ядем 😃 със захладяване на времето определено ѝ се повиши апетитът.
Между другото и Плами като е на ясла  яде повече. Мисля си,че все пак изразходва повече  енергия. Иначе сега в това време и аз нз как да обличам,но вътре е къс ръкав,та дано не настине нещо.

# 508
  • Варна
Звучи много добре, браво на Ави!

Аз от седмица оставям Габи да спи и все едно имам всичкото време на света....какво съм правила преди това дете?! Че все имах нещо да правя, не разбирам наистина. С това застудяване аз не знам дрехи ли да вадя, храна ли да готвя... пфф!

Кажете някоя идея за вечеря за мако вдъхновение

# 509
  • Пловдив
Момичета, колко много сте изписали, едва ви изчетох!
Лизи, много жално ми стана как се е променило поведението на Сами. 100 % е от яслата, госпожите не са били търпеливи и като са ги натиснали с Яна, сега ти страдаш от техните действия..
Браво на Пламенка с адаптацията в яслата!
Мис, страхотен модулен диван! Ще уговарям мъжо за такъв 😄 Ние сега гледаме за гардеробче и легло за стаята на Йони. В яслата ще спят на малки креватчета и като започне това да се случва, сменяме кошарата с легло и да си ходи в нейната стая.
Йони вече втори ден е на ясла до 10:30. После зависело от самото дете, оставяли ги до обяд и накрая по цял ден.
Йони като я оставям не плаче, като я взимам пак не плаче. Днес като я оставях, ме гушна, не искаше да ме пуска и се наложи да я дам в ръцете на госпожата. Стана ми жално как я зарязвам.. ама трябва да свиква там и трябва да свиква и без мама.
Аз също съм заложила на пантофки Befado, тип балерина, защото ни предупредиха, че става много топло в стаята, в която ги държат. Иначе сме купили и показания модел на Декатлон, но за по-студено време.

Подкрепям Лизи да се мерят на място.

P.S  В нашата ясла няма телевизор. Не подкрепям гледането на такъв дори и с образователна цел. Не случайно не се препоръчва телевизор на малките деца. После цял живот ще го гледат. Нека да започнат от по-късно.

Общи условия

Активация на акаунт