Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 18)

• 20 822
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
Болибон , моите впечатления от сестрите и възпитателките също са много добри.За  момента са много мили и тактични с мен .На влизане говорят с Ади също как ще и покажат играчки и т.н , леко я хващат за ръка или вземат на ръце, говорят спокойно и уравновесено.На тръгване не бързат - дават ми отчет , отново спокойно.Днес едната учителка седнала до Ади на малката пейка , почти гушната до нея и ми разказва за нея с мек тон , лека усмивка...какво що , имам им доверие за сега и чувствам , че тя  е на сигурно място.Ще видим.Никога не е късно да ме ядосат 😀И тя като другите днес заспа доста рано, май ще променяме графика Simple Smile

# 616
  • Велико Търново
Plamingo__ ревнува, това съчетано с бебешкия пубертет може да бъде направо убийствено за нервите на възрастните.

Никога не са ме притеснявали вирусите. Като се роди каката спрях баткото от градина според мен за 2 седмици за да свикне с бебето, тя е родена ноември. Той в края на първата той ме попита може ли да ходи на градина, че му е скучно и го пуснах. Тя нямаше 40 дни когато той изкара варицела. Като се роди малката спрях каката за една седмица от ясла, пак за да свикне с бебето. Вкъщи са стояли само като са болни. Да, разболявали са и малката, но го приемам като трупане на имунитет. В един момент спря да се разболява заедно с тях. Сега се надявам да не се разболява много, все пак е свикнала с градинските вируси.

Със сигурност има ревност, прави всичко което прави и брат ѝ, ако вземем него иска и нея да вземем. Но уж гледаме каквото правим на него да правим и на нея, ама явно не е достатъчно.

Иначе аз от друга гледна точка се притеснявам, Мишо се роди със запушени слъзни канали (сега мисля че вече е добре). Но март месец се разболяхме всички, а на Мишо в допълнение му се възпали окото, тогава постъпихме в болница. Та ни казаха че до годинката ако не го израсте ще трябва да ходим да ги отпушват и че има вероятност при всяко боледуване да се възпалява. Тогава решихме да не пускаме Вики пролетта както се бяхме нагласили, и да си я задържим до следващата година.

# 617
Тази сутрин моето диване ме събуди да ходело на ДГ. Тя не говори много, въпреки, че има огромен напредък. Та тази сутрин, вчера сутринта също впрочем, се събудих от викане "Айде, мамо, баба, айде". Днес поне беше 7.30ч, че вчера беше 6.20. Вика на сестрата "баба" и явно е много впечатлена от нея. Говорих с колега, на което детето сега излезе от яслата и той каза, че малката много е обичала персонала. Да видим, дано все така да и харесва, че в общи линии избор няма, трябва да ходи на ясла.

# 618
Това да имаме доверие на персонала според мен е от ключово значение. Децата също трябва да им се доверяват. Миша, макар че се адаптира по-сложно, много си харесва «каките» и все предлага я да ги вземем у нас, я да им звъннем. Иначе питаш ли го искали на градина, ще каже «Не, мами дома». Обикновенно баща му го кара и вече е горе-долу спокоен, но понякога се налага да ходя аз и той с мен прави голяма драма. Започва от вратата «мами, не, не! Плис, мами, в(з)еми, па(р)ка!!!». Вчера кати го карах така предаден се почувствп, че втори ден го оставям аз, че отиде да гушка директорката 😂😂😂 излезнах и докато мина от другата страна, беше спрял да реве. Но това, че отива при бавачките сам, значи и им има доверие. След обяд пък се разстроил, че взели неговата приятелка по-рано 😂
Започна много да повтаря думи на нашите езици, а от яслата всеки ден идва с нова дума на английски. Аз нямах големи очаквания за проговарянето, но сега се стараем действаме активно с нашите езици, защото определено англиския му върви по-лесно, според мен защото няма сложни звуци.

# 619
Момичета, загубихте се тия дни! Какво става при вас?
Аз ви казах, че четвъртък и петък ходихме пак до яслата да си играят на двора и събота Яна пак имаше малко сополи, вчера уж вече нямаше, днес са като река. Пуснахме носен и гърлен секрет, но подозирам че не взеха пробата правилно, взеха само от върха на езика за гърнления секрет и върха на носа (тя тогава нямаше сополи и носа беше сух) , хич не бръкнаха никъде. Утре ще видим резултата. Вече 21 дни не са на ясла, заради сополи, от тях само 3 последователни дни не са имали и сега мъката продължава . вече доста се притеснявам, как ще започна работа, как ще отсъствам толкова много.

# 620
Моята днес я оставиха да спи, преди малко звънях и казаха, че е заспала спокойно и няма никакъв проблем. Тя заспива с биберон, само тогава го ползва, и с една играчка. Казаха днес да не ги нося да пробват така и не е имало проблем. Ще хода да си я взема в 15.30ч. Вчера като я взех на обяд беше възмутена, защо я вземам. Предполагам, че днес пак ще водим спор, че трябва да вземем и кака и, защо вземам само нея.

Лизи на големите им давах витамини Алайв за деца. Една позната детска учителка беше ни ги казала, че ги дават на внучето и, защото децата от групата и, които ги пиели боледували рядко. Не знам от тях ли, но големите наистина боледуваха много рядко. Обаче сега малката категорично отказва да ги пие. Те са на хапчета и трябва да се сдъвчат. Въпреки, че каката и баткото ги ядат пред нея, тя категорично отказва, а няма как да и ги дам на сила. И забравих да питам докторката кои ми препоръчва, ама да са течни, че тях и насила успявам да ги дам. Давах ги в комбинация с Имунокинд (тях ги пие), те бяха препоръка на докторката заедно с витамините.

# 621
На хапче няма шанс да го изядат. Както казваш ти, трябва да е течно, за да ги насиля. Сега ще прочета за имунокинд.

# 622
Лизи защо не опиташ да им слагаш по капка физиолигичен разтвор като имат сополки. Аз като стане така ги изсмусвам с една гадна електрическа машинка преди това. Много бързо му минава на Борис така, но тук и никога не ги спираме от ясла заради сопол. Кое е по-добрият вариат не се наемам да оценявам.

# 623
Направо наливам физ развор.
Минахме 4 вида капки за нос виброцил, назик кидс и два вида антибиотични. Сега пак виброцил, тоя сопол няма отървия от него, отделно давам хомеопатия коризалия за сополите през устата.
Лизи защо не опиташ да им слагаш по капка физиолигичен разтвор като имат сополки. Аз като стане така ги изсмусвам с една гадна електрическа машинка преди това. Много бързо му минава на Борис така, но тук и никога не ги спираме от ясла заради сопол. Кое е по-добрият вариат не се наемам да оценявам.

# 624
Аз давам имунобор също осцилококцилум (не знам дали така се пише) и като че ли действат 🤷‍♀️

# 625
Оххх така като станат хронични тия сополи е отвратително. Дано да излезе правилно секрета е да нацелите точния антибиотик. Иначе стават резистентни бактериите и по-зле става. Стискам палци!❤️

# 626
И Любовчето беше 4 дни на ясла и сега сме цяла седмица вкъщи. В петък вдигна температура, после и сополи, разболяхме се и аз и каката, като както винаги от детския вирус най-зле съм аз 😵‍💫 Понеже във вайбър групата пишат кой ще ходи и кой не, всичките са болни и днес на ясла е само едно дете 😳 Каката вчера сутринта вдигна температура, свали я с един нурофен и днес е на училище. Тя е много здрава, боледуваше малко в яслата и малко повече в първа градинска група, като никога не е изпила и един витамин или имуностимулант и понеже Любовчето е закалена по същия начин, силно се надявам и тя да е такава, но времето ще покаже. Аз съм с отслабен имунитет, две и половина години вкъщи са ме направили супер податлива и едвам се влача. А Любовчето е толкова болна, че хем да не е за градина, хем да си е максимално активна и да ми се реве с глас от нейните постоянни пакости.

# 627
Бързо оздравяване! Това ми е най кошмарно, да съм болна и аз. Едва го избутвам. Дано бързо се оправите!

# 628
При нас също не ги спират заради сополи и кашлица. Божидар на втория ден хвана сопол и не минава трета седмица. Аз не слагам капки, знам че става по зле и в дългосрочен план и най големия ми пример затова е ММ, той всеки месец по 20 дена със сополи и запушен нос, откакто го познавам. И не спира да ползва спрейове и капки за нос.
Мен днес ме извикаха да ми кажат, че Божидар не е същия като предните дни. Цяла сутрин е бил много тъжен, не е искал да играе, искаш е само да го гушкат лелките. И както си знаех, и чувах, той спира да плаче докато се обърна. Но просто не е бил хич ок днес... Не можах да повярвам, защото скачане, викаше и пя цяла сутрин. От вратата на градината се хили и отново дойде на себе си, по улицата бяга, гушка се много, цялото лице ми целува и ме гали и ме гледа в очите, изглежда че наистина много му липсвам и може да е  бил тъжен затова . Не знам какво ще правим трета седмица той си реве всеки ден. Явно това, че откакто е роден не е прекарвал и час с непознати хора си дават отражението.

Да се похваля, вече си има стая. Има още довършителни работи, като възглавници за леглото, да не се удря и още една кутия за играчки. Продадох, страшно много играчки и не мисля да купувам пак така. Няма смисъл, нищо не се пипва, има основните и много книжки. Достатъчно е. Като започне да се заиграва и да разбира ще има пак. Освободих половин гардероб място от играчки.

# 629
Лизи, благодаря 🤗 Аз много добре си знам, че всеки път ще боледувам с нея, чак се плаша какво ми предстои. И с първото дете беше така, тя за ден-два се оправяше, аз с месеци не можех, как не умрях от една тримесечна кашлица навремето, не знам. Отделно, че тогава съм била на 30, сега съм 40+ Още 5 години да оцелеем, после става лесно 🙂 Значи някой като ми каже, ехееи пусна я на ясла, сега живот ще си живееш, иде ми не знам какво. Мисс, страхотен стая!!! Дано и на Божко да му харесва и много да се забавлява в нея! И Любов е много тъжна в градината, нали изпращат снимки, направо ми къса сърцето. Първите два дни не беше така, после започна да тъгува. Другите деца играят, тя седи свита до лелята, казаха че било нормално и ще мине, останалите деца ходят от миналата година и пак от време на време плачели. Ако знаете как копнея да я видя усмихната, тичаща с някоя играчка и на купчина с другите. Преди да тръгне на ясла обожаваше да гледа снимки на децата как играят, сега като опитах да й ги покажа, плаче и казва да ги махна.

Общи условия

Активация на акаунт