Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 18)

• 20 818
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
Бързо оздравяване на болните дечица и майки!
В петък и Ави я взех от ясла с температура, като се прибрахме я свали, вечерта вдигна пак и на 38.5 дадох сиропче. Спа 14 часа, събота нищо ѝ нямаше и вечерта вдигна 37, за която не дадох нищо. Неделя си беше ок и си ходи на ясла. Попринцип не вярвам особено на температура от зъби, но никакъв друг симптом не прояви, а единия долен кътник е много подут. Неделя мрънка и рева цял ден. Вчера пък я прибрах претоплена, сложили ѝ горнище, че само тя била по тениска. Днес пак им обясних, че тя топло не търпи и веднага става на петна, по-вероятно е да се претопли, отколкото да настине и винаги е много леко облечена.
Иначе аз от вчера съм на работа, изненадващо приятно ми е 😃 но момичета, вчера като преглеждах репортите, които съм писала, се почувствах страшно затъпяла. Не знам дали мозъкът ми може пак да работи на такива честоти, като последните две години е на "Зайо Байо гледай тук" 🤣🤣🤣
Иначе Ави приревава сутрин, но я вземам щастлива. Определено едната сестра ѝ е по-любима, "баба" ѝ. Вчера сутринта както ревеше, така се сгуши като я видя. А днес уж си говорихме и като видя другата сестра ревна. Но като цяло бих казала, че се адаптира добре, всеки ден я хвалят, че е много спокойна и послушна. Вчера ѝ показвах снимки от яслата, назовава всяко детенце поименно 😊

# 631
Мис, страхотна стая!
Бързо оздравяване на всички!
И леко адаптиране!

Момичета,  дайте съвет за тия изследвания.
Кога, кое да пусна?
Кое колко време важи?

# 632
Джой, аз пуснах всички изследвания накуп в понеделник, в петък бяха готови. Иначе кръвните са валидни 7 дни, чревните 14, контактната бележка 3, васерман на родител - не знам колко, но аз се изследвах заедно с нея. Ангелова, споко, ще превключиш на стария умствен режим много бързо, до края на седмицата ще си пак в топ форма. Тя Любовката за 4 дни не знам колко от децата познава, ама в петък като я взех едно много хубаво момченце й каза Чао, Бов!!! и тя му отговори Чао, Тео! И ми стана много сладко, че и тя е вече част от групата.

# 633
И Ава си е харесала един Тео, първо за него започна да ми говори още на втората седмица 😃 бил ѝ приятел и пишкали заедно 🤣 също ми съобщи, че "Мимито има бибка" и близнаците (момче и момиче) са "бебетата", защото имат бибки 😃 нищо, че и тя не заспива без 😃

# 634
Е то дружбата сега така става, по гърнетата 🤣🤣🤣  По-натам е по кафетата 😆 В нашата група бебетата ще тръгнат през ноември, в момента ходят само 2 годишните и са само половината група, тоест 10тина деца. Дано, дано, дано другата седмица да е готова да я пусна, че да свиква полека. Тя харесва сестрата с визия на Барби, аз бях шокирана от силикона и хиурона, но жената наистина е страхотна с децата. Вечер Любовчето мирише на хубав парфюм, явно я гушка доста.

# 635
Ох, Венче, и Мишо все на женски парфюм ми мирише. Макар да има приятелчета, все за «каките» е залепен, но предполагам не разбира добре децата какво говорят, а бавачките се стараят да показват.

Ангелова, аз няколко пъти започвах и спирах работа, та да ти кажа все се чувствах бая затъпяла. Сега започнах обучение и ми идва една идея по-сложно, но чувстаам че нещата си идват на мястото, макар и бавно. Както казваше един мой шеф: «Мозъкът е мускул и трябва да се тренира » 😂😂😂
Мисс, страхотна стая. От къде поръча леглото и какви размери е? Дано на Божко бързо му мине мъчното, поне е там само за 3 часа.

Днес от градината са ги извеждали на разходка и моето диване е заспало преди 12 на обяд за час 😂 Но той се събуди много рано(за него) и у нас до 8:30 беше направил 100 бели, дано довечера легне рано.

# 636
И при нас тази сутрин дойде едно момиченце поздрави  Божко и му каза името ама той милия вече плачеше, понеже видя, че отварят вратите.

Вещице, Матрака е от Argos (Симба), най евтиния вариант, но е много удобен.

Леглото е от тук https://kiddirooms.shop/lasse-wooden-kids-bed-hand-made.html?gad … w99MaAkroEALw_wcB
И леглото е едно от най евтините от този тип, всичко друго ни излизаше над 300£ без матрак. Размера е 120х190, изпращат ги без инструкции, забавлявахме се вчера. С тенденция е да си поспи в него и да има място за мен, когато се налага.

Не знам за него, но аз изкарах страхотни два часа на дивана му 😂 много удобно това диванче. И то ще си стои поне до 5-6 годинки, ако е здраво.

Последна редакция: вт, 01 окт 2024, 17:22 от Miss AG

# 637
Ех , момичета , бързо да оздравявате и вие о децата ви !
Аз минавам да се оплача.Днес е шести ден , откакто Ади е на ясла и 4ти , откакто остава да спи .Първите три дни спала малко , мрънкала , пречила , но като цяло беше минал добре деня.Яла на обяд и си играе.
Днес ме посрещнаха с "ужас е " , изпада в истерия , не иска да яде нито хляб нито нищо, свива се на топка в леглото и не иска нито да спи нито да играе тихо , плаче .....хора не съм спряла да плача от 15ч.Толкова ми е мъчно и ми е жал , като болна съм , откакто тръгна на ясла.Макар че досега пред нея не показвах , правим прически всеки ден , избираме дрвхи , говоря и колко е хубаво там и т.н , но днес вече не издържах и не мога да се успокоя.Чудя се как да и помогна да премине през това по - леко .Иначе госпожата дето ми каза , че е някакъв ужас днес поне каза да идвам всеки ден с 30мин по - късно и  ,че няма да се отказваме.За момента предпочитам и аз така, защото вече нямам никакви приходи и ми се иска скоро да работя.
Ади пък от своя страна днес не спира да си бърбори разни неща от яслата - " няма да плачеш" , "всички деца спят" и разни такива , явно доста си го изживява.
Апетита и се влоши , но не мога да преценя дали е от яслата или обичайното и поведение, знаете я.Сега е на тема бисквити и не признава нищо друго.Иначе нощем.спи що годе добре пу пу.

# 638
  • Бургас / Славейков
От понеделник и Митко е отново на ясла.Пак почнахме отначало .Взимам го наобяд.Утре ако всичко е наред ще спи вече там .Казаха ми да съм наблизо и ако нещо не искал да спи да мога да реагирам бързо .Иначе сутрин малко си поплаква и бързо се успокоява Но до яслата върви няма проблем.До там е спокоен.Чак като дойде сестрата тогава малко се опъва .Сополите ги лекувахме с виброцил ,цинабсин и накрая коризалия .За сега от последното му минава.Взех хомеопатия Дулкамара9,и 5Аграпис и сега му давам по едно сутрин разтворено.Имаче докторката ми каза сироп имунобор ,смятам да купя или него или нещо подобно Записала съм си отпреди това което препоръча Болибон Алайв .и Имунокинд .също .Хвалят също някакво на Мама Натура.Ще взема нещо да пие .При нас тук стана изведнъж много студено.И рязко сменихме гардероба .С нетърпение очакваме и кака му да си дойде да я видим.Че вече няма да си идва толкова често в къщи ,заради студентството.

# 639
pupelina Имунокинд е на Мама натура. И аз в момента давам Имунобор. Тя нали беше болна преди да тръгне на ясла и лекарката каза след като приключим 10 дни с Изопринозин да и давам поне 1м Имунобор. В момента съм спряла Имунокинд. Каката и тя пие Имунобор, че нещо се опитва да ми кашля. Аз съм доволна от него. Баткото предната зима го пи, на хапчета разбира се, след едно разболяване и не е боледувал зимата, не знам дали от него. Ама с него в лесно, давам му опаковката, казвам кога трябва да го пие и той е съвестен. Каката също напомня, ама това малкото голям зор. Харесва го, обаче го пие доброволно само ако кака му е пила преди нея.

Аз сополи лекувам с цинабсин, спрей Фитоназал педиатрик и след около 20мин спрей Сребърна вода, моя е Силвър Скалър. Преди 2г за първи път ми се наложи да ползвам за баткото някакъв друг. Ако ги хвана още в началото ги пресичам за по малко от ден.

# 640
Орехче, емоциите и на двете ви са много нормални, ходила е едва няколко дни, не се отчайвай. Първо се опитай да се успокоиш, децата ни усещат колкото и да опитваме да не си покажем притеснението. Сигурна съм, че след месец нещата ще изглеждат по много по-различен начин и Ади ще свикне на новото ежедневие. Така е с всички приятелчета, които започнаха последните няколко седмици, всички вече спят и е по-добре, отколкото в началото. Едно момченце имаше много тежка адаптация, казваха, че само реве , отказваше да се храни там, да си отваря устата, да пишка, всичко. Дори им бяха дали купички и лъжички, за да свикне с тях вкъщи. Днес го видях да си кара колелото към яслата, нямаше рев 😊 а следобеда се засякох с майка му, свикнал е, спинка там и няма нищо общо с това, което е било като е започнал преди месец.
Абсолютно съм съгласна с госпожата, че не трябва да се отказваш и да я спираш, ще се получат нещата. Търпение и кураж! 🌸

# 641
  • Велико Търново
Бързо оздравяване на всички!
И дано всички се адаптират по- бързо, със сигурност е голям стрес и определено усещат притеснението и на родителите си. ❤️

# 642
Момичета стискам палци всички да се адаптират лесно,а и вие. Аз първия месец бях разбита с това стискане на Пламена,та знам какво е да сте под напрежение. Моето момиче ходи с желание,като нито реве,нито има драма. Все едно ходи от месеци. В предвид,че е гледана само от мен и баща и няма проблем с голяма част от хората. Обожава лелите и госпожите,а някои от децата са и слабост ,като едно от момченцата Виктор🫣😆
Орехче прегръдка и дай време да видиш дали,ще свикне Ади. Аз писах на няколко психолога,та за нашия случай ми казаха да не я спирам. Госпожите също са на мнения да не я спирам. Тя яде,спи и си играе там. Според всички е на психологично  ниво проблема със стискането и е заради катетъра който и сложиха. Според едната психоложка ако и се пишка толкова много,то в даден момент колкото и да стиска,ако напира урината,ще излезе. Всъщност преди няколко дни пишка в яслата ,та има шанс да се пристраши и да се отпусне. Според всички е вече доста осъзнато дете щом се контролира толкова. Вече месец е без памперс,като или сама се обслужва или ми казва особено за акото. Научили са да я събува гащите,понеже тя не можеше и ми е голямо улеснение да се обслужва сама. Малко се отплеснах,но Орехче дай време на детето месец поне и ако наистина няма напредък не всичко е на всяка цена,ще я спреш. Имай предвид,че едно е дете да ходи 2,3 часа някъде на занималня,а друго да е по 8 часа,та и да спи. Все пак 2 години 24/7 е била предимно с теб. Колкото и да е комуникативно едно дете в присъствието на мама чувства сигурност. Знам че няма как да не се измъчваш,но не всички деца се адаптират бързо.
Венче аз в началото ревях всеки ден. Само и гледах снимки и ММ ми викаше,че все едно сме я пратили на заточение в някой затвор.
Доста нов етап от живота на децата и на нас,но е неизбежно. Аз се притеснявам с това боледуване как ще е. Поликлиниката до нас пролива от болни деца😢
Сега като имам време поизчистех в нас,ходих на гинеколог,но ми е празно без нея🙄
Ползвам иначе Имунобор Кидс актив. Чакам от Гален пратка и почва втора опаковка. Те продължат да бъдат 7 деца в групата което много ми харесва. И все пак чакам събота и неделя с нетърпение,за да се гушкаме. Като я взема и бяга да ме гушне,като по филмите. Постоянно ми казва “мамо обичам те” звучи толкова сладко от нейната уста☺

Последна редакция: ср, 02 окт 2024, 12:23 от Милото

# 643
Бързо да се адаптират всички. Моята днес ще е до 16.30ч. Вчера като отидох да я взема с 15.30ч още спеше и рева. Сестрата се извини, че не е съобразила да ми звънне да не ходя, но не е очаквала, че ще спи толкова добре и толкова дълго. Те буквално я вдигнаха от леглото за да ми я дадат. Че си я взех с рев "Мамо, нани" и искаше да се връща за да си доспи. Ще си имат проблем със съня, защото тя ляга в 12ч и става около 16ч, че някога я и будя да ходим за големите. А там ги слагат в 12.30ч и ги будят в 15.45ч. Снощи искаше да си ляга още в 19ч, едва я удържахме да 20ч.

Аз за разлика от повечето ви пък чаках с нетърпение да я изпратя на ясла. Не, че не се притеснявам как е, но съм доволна, че е там и е свикнала. Не се чувствам неспокойна, даже се чувствам свободна така да се каже. Обаче, има едно голямо обаче. Детето се адаптира бързо и видимо се чувства добре. Тя през целия си живот е ходила до тази ДГ да оставя и взема кака си и беше напълно наясно какво я очаква. Влизала е в групата на каката за по малко и госпожите я предразполагаха, децата също. За първи път като влезе пълзеше и буквално я изтървах от поглед за 2 сек да помогна на Кака и. Кака и доста подробно и обяснява колко е хубаво и какво я чака. Кака и ходи всяка сутрин весела и с желание, даже дава зор, че закъсняваме. Това за мен е един огромен плюс за лесната и адаптация. За моето спокойствие много помага това, че аз познавам персонала на яслата, каката беше при тях. Не познавах едната сестра (тази, която я адаптира), но разпитах за нея мой колега и още една майка и казаха, че децата много я харесват и няма от какво да се притеснявам. И другото, което е все пак пращам вече 3 дете на ясла и може да се каже, че съм претръпнала. Иначе с първото и аз се чувствах като вас, въпреки, че почти не е плакал и той също се адаптира много бързо, но в началото се чувствах все едно го изоставям, че сигурно няма да се чувства добре там и т.н. А да не говорим, че имаше и хора, които се опитаха да ми набият точно това в главата. Чух и изрази от рода, че съм била лоша майка, защото съм си пращала детето на ясла вместо да го гледам до поне 3г и по добре да не обяснявам всичкото. Това го слушах и с второто, сега и с третото дете, обаче вече знам и как да отговарям.

# 644
Бързо да се адаптират всички. Моята днес ще е до 16.30ч. Вчера като отидох да я взема с 15.30ч още спеше и рева. Сестрата се извини, че не е съобразила да ми звънне да не ходя, но не е очаквала, че ще спи толкова добре и толкова дълго. Те буквално я вдигнаха от леглото за да ми я дадат. Че си я взех с рев "Мамо, нани" и искаше да се връща за да си доспи. Ще си имат проблем със съня, защото тя ляга в 12ч и става около 16ч, че някога я и будя да ходим за големите. А там ги слагат в 12.30ч и ги будят в 15.45ч. Снощи искаше да си ляга още в 19ч, едва я удържахме да 20ч.

Аз за разлика от повечето ви пък чаках с нетърпение да я изпратя на ясла. Не, че не се притеснявам как е, но съм доволна, че е там и е свикнала. Не се чувствам неспокойна, даже се чувствам свободна така да се каже. Обаче, има едно голямо обаче. Детето се адаптира бързо и видимо се чувства добре. Тя през целия си живот е ходила до тази ДГ да оставя и взема кака си и беше напълно наясно какво я очаква. Влизала е в групата на каката за по малко и госпожите я предразполагаха, децата също. За първи път като влезе пълзеше и буквално я изтървах от поглед за 2 сек да помогна на Кака и. Кака и доста подробно и обяснява колко е хубаво и какво я чака. Кака и ходи всяка сутрин весела и с желание, даже дава зор, че закъсняваме. Това за мен е един огромен плюс за лесната и адаптация. За моето спокойствие много помага това, че аз познавам персонала на яслата, каката беше при тях. Не познавах едната сестра (тази, която я адаптира), но разпитах за нея мой колега и още една майка и казаха, че децата много я харесват и няма от какво да се притеснявам. И другото, което е все пак пращам вече 3 дете на ясла и може да се каже, че съм претръпнала. Иначе с първото и аз се чувствах като вас, въпреки, че почти не е плакал и той също се адаптира много бързо, но в началото се чувствах все едно го изоставям, че сигурно няма да се чувства добре там и т.н. А да не говорим, че имаше и хора, които се опитаха да ми набият точно това в главата. Чух и изрази от рода, че съм била лоша майка, защото съм си пращала детето на ясла вместо да го гледам до поне 3г и по добре да не обяснявам всичкото. Това го слушах и с второто, сега и с третото дете, обаче вече знам и как да отговарям.
Според мен си е до човек. Аз също имам голямо дете и то в пубертета.Имам опит,даже в много отношения. Винаги ми е било носталгично като тръгва на градина,училище или даже ако е на лагер. На ясла не е ходил. Всеки път като е на вън се чуваме вечер. Винаги съм под напрежение. Ако ще още пет деца да имам пак,ще ги мисля!

Общи условия

Активация на акаунт