Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 18)

• 20 898
  • 749
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
Ехаа какво изказване наистина. Дано да ядат всички в яслата! Или поне бързо да стане свикването

# 286
Лизи, ти в началото си им давай закуска вкъщи, пък когато започнат да хапвам там те ще ти кажат и ще спреш. Дано се адаптират лесно и да ядат там, аз понеже съм оптимист човек, винаги тръгвам с идеята, че при нас нещата ще са супер, другите и да не ядат, моето ще яде пък 😄 Освен оптимист съм и Тома Неверни, не ми се ще да вярвам, че от група от 20-25 само 2-3 да ядат. Като ги взимаш може да им носиш някое плодче или друга дреболия за хапване, ако са освирепели от глад. За Янчето се сетих, щом говори и не е за логопед, аз не бих водила, но аз като цяло съм анти деца, които се развиват с нормален темп да се водят на терапевти.  Мисля, че ти си ги занимаваш адекватно и си страхотна и абсолютно достатъчна като майка ❤️

# 287
Венче, Яна всеки път реве пред логопеда, като оставяме Сами, после като чакаме пред кооперацията, тя само се качва по стълбите и мрънка, много ѝ харесва, а е ходила само 2,3 пъти, но просто много хареса логопедката, прегръща я всеки път, като оставяме Сами и не иска да се раздели с нея. Joy в такива ситуации имам чувството, че я лишавам Joy може би за това ми се искаше и тя да ходи, но така или иначе, логопедката няма часове и за нея, казва че няма нужда, а и финансово много ще ни стане. Сега за Сами давам 80 лв за една седмица, две ходения.

# 288
Венче, направо съм си се настроила, че ще умрат от глад Joy  логопедката дето ходим при нея е учителка в първа група в същата детска градина, каза ми че от цялата група само 2,3 деца ядат и се е видяла в чудо. За това е записала да учи хранителна терапия, направо ме отчая това нейно изказване.
Лизи, според мен не се настройвай предварително. Децата наистина могат да изненадат с поведението си, когато попаднат в различен социален кръг. Ето моята голяма дъщеря например ядеше супа и аз не вярвах, защото вкъщи не искаше и да опита готвено, но госпожата я снима и ми показа 😀. Често се влияят едно от друго и опитват различно храни. Но и да не ядат манджа, ще оцеляват на хляб, както много други деца.
Тея също има любима играчка, която вече на нищо не прилича от пране и сушене, цялата е в дупки и бримки хаххаха. Без нея не спи буквално, смуче си пръста и си я гушка, но само с нея си смуче палеца, иначе не. И това ще мине от само себе си, затова не се филмирам.

# 289
Моето притеснение е,че Пламена ще е гладна,понеже отказва да яде сама и иска аз да я храня. Иначе си яде,но я мързи🙄

# 290
Мило, не се тревожи, хранят ги и даже ги научават изумително бързо да се хранят сами. Любовката още не се храни сама, само боде зеленчуци, с лъжицата е трагикомедия, не я носи към устата, а устата носи към лъжицата 🤣 И тя като Ави, започва с прибор и за по-бързо продължава с ръце. Супа и мусака примерно не я виждам как ще яде в детската. Още заспива с биберон, май трябва са купувам клипс с името, да не си я разменя с другите деца. Аз пък се чудя дали ще я слагат на гърнето като си каже и дали въобще ще казва първите дни докато опознае лелите или трябва да чака да я слагат под час с другите. Отдавна приключихме с памперсите и се надявам там да се съобразят и да не започнат проблеми с напикаване.

# 291
Моите притеснения за яслата пък са дали не сгреших като не я записах направо в първа градинска (при нас е възможен прием на 2). Ави, освен че визуално изглежда по-голяма от връстниците си, е и много самостоятелна. И аз като Венче се притеснявам за гърнето, Ава е без памперс от повече от половин година, казва си и няма инциденти. И тя заспива с биберон и яслата няма да помогне за това, дори може да задълбочи проблема, защото някои деца са целодневно с биберон. И съм в едни чуденки как да го махна, тя много помни. Ако го махна сега и минат седмица-две с рев, тъкмо тръгне на ясла и види там деца с биберон мисля, че ще е голяма драма. Това, че забравяли е валидно за по-малки деца според мен, Ава помни къде сме видели гъби преди два месеца 😃 а изобщо не сме говорили за това 😃 Просто повечето наборчета са бебешори до нея, техните майки също са ми го казвали, постоянно я какосват. Шегуват, се че ще ѝ е скучно на ясла с бебетата. Последно на детския кът на рождения ѝ ден аниматорката не можеше да повярва, че става на 2 и каза, че попринцип не допускат такива мъници без придружител, но ще направи изключение, защото може да комуникира без проблем.

Последна редакция: пн, 05 авг 2024, 15:57 от M.Angelovaaa

# 292
М. Ангелова и аз много се чудих дали да ги записвам в 1ва група, моя съученичка е учителка в 1ва група и много ме навиваше да ги запиша при нея. Но пък мойте не са самостоятелни, Сами не говори и за това се отказах. Ако бяха самостоятелни щях да ги запиша, с по големи деца според мен ще учат повече неща. Но пък после трябва да повтарят 1ва или 4та група, което пак ми се вижда гадно, ако са изградили приятелства, да сменят госпожи и деца. Доста го обмислях тоя вариант.

# 293
Любовката я записах във 2ра яслена, нямаме опция за градинска група. Бързам да ви се похваля, както тук си говорехме за яслата, аз си спомних с умиление как каката тръгна без проблеми при топ персонал с много опит. Бях ви се оплакала, че яслата на Любов е чисто нова и че директорката ще се пенсионира преди септември. Еми влизам сега в системата да проверя дали има дати за родителска среща и какво да видя - нова директорка и не коя да е, ами любимата госпожа на каката. Писах й, поздравих я за новата позиция, тя толкова много ми се зарадва и каза, че ще ни чака с нетърпение с Любовката, каката много добре е постлала навсякъде, още я помнят като най-благото дете. Винаги съм се имала за късметлия момиче, ама направо още не мога да повярвам.

# 294
  • Варна
Венче, направо съм си се настроила, че ще умрат от глад Joy  логопедката дето ходим при нея е учителка в първа група в същата детска градина, каза ми че от цялата група само 2,3 деца ядат и се е видяла в чудо. За това е записала да учи хранителна терапия, направо ме отчая това нейно изказване.
Лизи, според мен не се настройвай предварително. Децата наистина могат да изненадат с поведението си, когато попаднат в различен социален кръг. Ето моята голяма дъщеря например ядеше супа и аз не вярвах, защото вкъщи не искаше и да опита готвено, но госпожата я снима и ми показа 😀. Често се влияят едно от друго и опитват различно храни. Но и да не ядат манджа, ще оцеляват на хляб, както много други деца.
Тея също има любима играчка, която вече на нищо не прилича от пране и сушене, цялата е в дупки и бримки хаххаха. Без нея не спи буквално, смуче си пръста и си я гушка, но само с нея си смуче палеца, иначе не. И това ще мине от само себе си, затова не се филмирам.

Подкрепям - там, където Габи ходи от известно време (не е ясла), сяда на маса и яде с лъжица от нейната си купа... хора, вкъщи и челна стойка ще направи и ако не иска да яде абсурд. Само дето там сядат всички на масата - всяко с различна (!) храна и си ядат... аз още съм шокирана. Но да, много влияе другите деца какво правят.

# 295
Бери, а не искат ли от храната едно на друго като ядат различни неща? Не съм чувала за такъв тип детски заведения и ми е интересно как се случват нещата. Споделяла съм, че моето дете иска това, което е на масата. Не винаги де, вчера баща ѝ яде торта, а тя боровинки с кисело мляко, но попринцип, ако има нещо любимо със сигурност ще иска. Примерно ако не съм ѝ сложила любимите боровинки/грозде, а друго дете има, много би се разстроила.

# 296
  • Велико Търново
Откакто махнахме бибата, Вики вече не търси папагала с който заспиваше от една година. В началото го хапеше, хвърляше, после си го вземаше да го гушка и така постепенно спря да ги търси.

Милото, възможно е когато гледа другите да се хранят сами да прояви интерес. Вики покрай Мишо понякога иска да я храня, просто копират всичко. А и не мисля че ще оставят гладни децата които не се хранят сами 😊.

Венче, чудесни новини!

# 297
Еха , Венче , супер , голям късмет !
Ради , браво , добри новини !
Лизи , и при вас звучи сякаш нещата се подобряват , пу пу !
РЕДАКТИРАМ СЕ :
А от какви бутилки пият вода децата ви ? Аделина в момента е с такова (в друг цвят) ,но в началото дупката и идваше голяма и се давеше и започна да ме кара да и го отварям и пие от него като от чаша.Съответно търся удобно шише  за яслата , което да може да отваря и затваря сама и да се обслужва без проблем.

Това , дори да пие по стандартния начин от него и е доста трудно да го отвори .
Този тип на Авент отваря без проблем и и беше супер удобно , но сламката вече пуска прекалено малко и бавно за нейните нужди.

Последна редакция: пн, 05 авг 2024, 23:04 от Орехче

# 298
  • Пловдив
Венче, чудесни новини!
Лизи, запиши ги на ясла да си тръгнат с техния набор. Ще стане една двойна адаптация, няма да се чувстват комфортно, когато отидат и хоп! нови деца, нови учителки.. Аз поради тази причина не я пуснах август, а ще изчакам септември.
Йони пие от обикновено шише/чаша вода. Тези със сламки и тип "смукалки" не съм ѝ давала.
Вчера бяхме на една детска площадка близо до яслата, в която е записана. Видя как в двора играят деца и искаше да отиде при тях. Обясних ѝ, че след месец, когато мама започне да ходи при Ники (т.е на работа, Ники е началника 😄), тогава Йони ще започне да играе с децата и ще трябва да слуша учителките. Надявам се да е разбрала поне мъничко, че в яслата може да ѝ бъде интересно. След това на обяд се опитваше да обясни на баща си, че ще ходи при "дугите" деца.
Не ме притеснява храненето, ако яде, яде, ако ли не - ще седи гладна няколко дена и ще прояде. (Надявам се!) Притеснява ме дали ще си казва, когато трябва да ходи на гърне.
Да ви се похваля: махнах от раз и дневния и нощния памперс, а момичето лека полека започва сама да си ходи в банята и да сяда на гърнето.

# 299
Ние сме прибрахме момичета. На отиване пътувахме по добре. На връщане Божидар доста прекаляваше, ако всичко което се случи беше на отиване, щях да го шамаросам. Но тук вече не мога.
Той тръгва на 2ри на градинка. Но даже не мога да се зарадвам, имам много неясноти с тази негова градина и притеснения, но ще видим.
Орехче, Божко пие от чаша вкъщи, нормална, научих го в БГ на двора, ползвах жегите, но той бързо свикна. Навън пие от неразливно шише, без сламки и биберон. Но се чудя и него с какво да сменя. Тук няма такива водички като в БГ. Даже вчера сменяхме филтри на кани и се чудихме "сега как".
Махнахме и ние нощния памперс първата вечер вкъщи, той се събужда сух, месеци наред. Но в БГ ме беше страх, много чужди легла сменихме Grinning
Заведения..... Никога повече, никога..... След 2 години ще седна! Няма смисъл просто Grinning

Честито Венче, супер Blush

Общи условия

Активация на акаунт