Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 18)

• 20 898
  • 749
  •   1
Отговори
# 300
тук устата е изплакната с вода и няма толкова кръв,но преди това устата му беше цялата в кръв. Една 3 годишна пикла му хвана лицето и му наби 3 шамаря с 2 ръце ,Вики си стоеше сам и си играеше в тревата ,до като стигнах до него тя вече му беше напълнила устата с кпъв. Бясна съм,развиках се на площадката,ръцете ми трепереха от нерви . Преди седмици го удари по гърба нищо не казах,но този път побеснях . 3ти път ако има аз ще се разправям !!

# 301
тук устата е изплакната с вода и няма толкова кръв,но преди това устата му беше цялата в кръв. Една 3 годишна пикла му хвана лицето и му наби 3 шамаря с 2 ръце ,Вики си стоеше сам и си играеше в тревата ,до като стигнах до него тя вече му беше напълнила устата с кпъв. Бясна съм,развиках се на площадката,ръцете ми трепереха от нерви . Преди седмици го удари по гърба нищо не казах,но този път побеснях . 3ти път ако има аз ще се разправям !!
Леле,ужас! А родители нямали малкото момиченце? Кажи им. Трябва да вземат мерки. Не е нормално три годишно дете да има толкова събрана агресия,че да разбива и усти.

# 302
Браво момичета за памперсите , аз още не смея да махна нощния,че така и не се наканих да купя протектор за нашето легло , а тя често идва при нас.Дори мисля да докарам леглото и при нас, само и само да си спи на него.
За шишенцата питам,че в яслата искат да занесем.Стоят всички шишета на видимо и достъпно място и децата отиват и си вземат сами.Съответно няма как с чаша само да е тя, иначе и аз я предпочитам.
Пф, Ради....не се разправяй мен ако питаш ами си го пази от това дете.Аз вече Ади я пазя от бебето побойник 😁 Е, нормално да се разтрепериш , всеки би.
Мисс, какво е това неразливно шише? Като чаша с дръжки и дупки отгоре ли ?

# 303
Мило ,идва с дядо си всеки ден,дядо й седи на пейките и си лафи с други дядовци. Това дете не само на Вики посяга,няма дете което да не е ударила,но може би Вики е първият с разбита уста. Развиках се ,просто не се стърпях ,всички започнаха да ни гледат,отидох и му казах да я контрорила ,защото е ударила сина ми и тоой не ее еединствения пострядал,той й се скара уж и това беше . Аз дори бях много любезна ,защото казах ,,моля ви се контролирайте я " ,но ми идеше да я набия честно казано при гледката да тече кръв от устата на Вики и да плаче

# 304
  • Бургас / Славейков
Ради , много жалко за случилото се.Нормално да реагираш така.По скоро с родителите трябва да се видиш.Той дядото е ясно колко го гледа детето.Браво на всички които са махнали памперса.Аз за сега махнах само биберона.Следващото ще е памперса.Малко по малко ще се случат нещата.

# 305
При нас нищо не се случва с памперса, маха го сама и започва да опикава цялата къща. Пиква на едно място, после се мести на друго и така 4-5 локвички си прави, а аз вървя със стирката и бърша. Накрая не издържам и й слагам памперса... Въобще не я виждам скоро да ходи на гърне, знае за какво служи, но не може да се отпусне и да свърши работата там.
Аз от много време не ходя по площадки и животът е много по-хубав 😀 Доста нерви си спестявам, честно ви казвам. Обикаляме около блока, сега има котенца на няколко места и ходим да ги гледаме с тротинетката. Напоследък по-малко иска да я нося и се търпи, отделно пред нашия вход има доста деца и тя се върти около тях, аз мога да поседна на пейка и да пия Съмърсби 😂.
За агресията - много такива деца има, отделно има и деца с поведенчески проблеми (в нашия вход има такова детенце), които са си агресивни по принцип, дори родителите не могат да се справят с тях, кофти работа. Едно такова дете от входа пукна главата на друго от входа, двете са на по три годинки. Решението е агресивните да не се водят при останалите, но и техните родители разбирам, че няма как съвсем да ги изолират. Затова видя ли деца, за които знам, че са с такова поведение, ставам изключително внимателна и пазя моето. Ако обаче детето няма проблем, то тогава родителите трябва да реагират адекватно и най-малкото да дойдат да се извинят. Да не говорим, че е правилно и да си тръгнат с детето, което е показало агресия, за да разбере, че така не е окей. Но хора всякакви, доста безхаберни има...

# 306
Ради, ужас... Дано не се повтаря Disappointed  напълно ти разбирам болката, още ми е прясна моята.

Божидар е друго дете вкъщи. Много кротък, много спокоен и много много говори. Със ставането до лягането, не млъква. Тренира много да говори все повече и повече, и много си се радва, че може. Изключвам това, че има голяма еуфория от *новите играчки "... Всичко е забравил вкъщи. Бяха на разходка в баща си, аз да" работя ". Прибира се и започва" мами, тати води Божко влака мина бъзо фиииууу"
" Не иска чака дуг влак". Като цяло абсолютно всичко казва и прави доста дълги изречения." мами виж качил канона гое високо"...
А днес чакаме и нова кола, не точно електрическа но може да кара сам. Няма да спим сигурно.

Орехче, това е шишето, не знам има ли в БГ такива. Аз случайно го открих в един магазин в който не бях влизала много отдавна и много му се зарадвах, но....
Искам да го махна, защото като всички шишето събира тиня, по гумата, по капачката, по всички ъгълчета. И въпреки ежедневното миене по 5 пъти, пак е лигаво Disappointed

На Божидар в градината не искат нищо, само него и дрехите на гърба му. Вода не, храна не. Освен ако няма някакви специални води и храни които трябва да приема. Разбрах го когато отидох с моя приятелка д а оставим нейното детенце, просто слезе от колелото и влезна без абсолютно нищо.
Аз ще говоря с тях, поне резервни дрехи да му оставя, защото не съм го научила да си сваля и вдига гащите сам. Днес подкачаше пред гърнето, много ми стана смешно... Мамииии айдее пиш Joy
Ще опитам до 2ри септември да го науча, но се съмнявам да успеем. Не им свалят и вдигат гащите там... А уж ги учат на гърне ненаучените. Такива неща не са ми ясни и са ми малко притеснителни, но ще се разбере.
Имам да попълвам един голям въпросник, още не съм го погледнала.
Вчера сглобявах гардероб, и трябваше да наредя на всички дрехите наново. Днес изхвърлях 4-5 човала боклуци от втората спалня. Ще имаме гости от БГ средата на месеца, а после ще я правя детска. Отделно готвене, играчки сортирах, миене, перални, цялото тяло ме боли. Искам да оправя всичко защото ММ от утре е на работа и няма д а мога да свърша нищо. Останаха ми два кашона книги да подредя. И края месеца пак всичко ще е вили на могили Grinning
А и в Лондон трябва да го водя да го види баба, че е сърдита вече Animal Hear No Evil

Последна редакция: вт, 06 авг 2024, 16:09 от Miss AG

# 307
Орехче, ето го нашето шише, вече 4то купувам от ДМ. Сламката е мека, но не знам колко пуска. Гледам и по площадките много от децата са с такива шишета. Ради, нямам думи. Имала съм един единствен случай да е проявена агресия към моето дете, голямото в детската градина. Едно момче я бутнало пред гардеробчетата, седнало й на корема и я яздило, тоест скачало отгоре. На другия ден като отидох да я взема, застанах до детето и му казах тихо "Даниеле, ако още веднъж решиш да ми яздиш детето, ще те хвана и ще те яздя аз тебе". Толкоз, не се е повтаряло. Та, окото няма да ми мигне в такава ситуация да кажа на детето, че следващия път колкото шамари удари, толкова ще получи, без викане, тихо и хладнокръвно. Не бих го направила в действителност, но мисля, че е достатъчно до го кажеш, за да види, че малкото дете не е само и беззащитно. Съжалявам, но нямам никаква толерантност към агресивни и невъзпитани деца, какво значи родителите не могат да се справят...с 3 годишни ако не могат, с 13 как 🤦‍♀️

# 308
  • Варна
И аз не ходя по площадки, за да си спестя всичко това. Ради, супер неприятно Sad

Аз махнах всичко пластмасово, сега ползва стоманено, има само силиконова сламка вътре реално. Само дето като го хвърли в голям шум… иначе държа едно в колата, вкъщи и в детската

Последна редакция: вт, 06 авг 2024, 16:26 от exsberry

# 309
Нашето е същото като на Венчето ,разбира се в синьо 😁 доволна съм от него,но не се ползва много ,защото Вики си пие от чаша .

# 310
А , Мисс , такова подобно имаме на друга марка , никога не прояви интерес към тази чаша, така си седи в шкафа.
Венче, да , днес го видях това шише в дм преди да видя , че си го показала и се поколебах , но в крайна сметка взех "спортно шише" в друг цвят.

Клапичката се издърпва като девинските малки бутилки ,нещо подобно.Тя днес много му се радва и цял ден пи от него , после водата свърши , тя още си го искаше.Както и да е , има време , може до тогава още 20- 30.лв . Да се изръся 😁😁😁😁 Или да ми писне и да си реша "проблема" с  нещо по - бюджетно.Иначе хладнокръвието ти ми допада .
Ади няма как да не я водя по площадки, тя знае къде се намират и отива сама , а ако сме на ново място или дори в градския транспорт или с колата ги засича от далеч.Не се впечатлява вече кой знае колко от птички и животни , иска да се катери , да се гони с децата , да скача от високо....вече дори не иска да си кара тротинетката , чат пат пожелава да извадим колелото,но бързо и омръзва.Тези дни на площадката имаше над 8-9 колички за кукли, разменяха си ги , бутаха , голяма игра падна.
Като цяло и е супер скучно ако е сама , иска да има поне две дечица около нея и тогава си намират занимания.Днес пък това беше играта

# 311
Ексбери може ли да качиш линк на стоманеното шише?
Вашите дечица стряскат ли се от нещо?
Прави ми впечатление,че Плами се стряска от силни шумове. Съседите като правят ремонт примерно и използват някакви машини и тя се стряска моментно. Също така забелязвам,че вече изпитва притеснение от тъмното.
Днес в парка имаше едно момченце на година и седем месеца. Видимо по палаво и се държеше малко по-грубо,като не я е ударило,но викаше върху нея и тя се изплаши и ревна. За първи път и се случва. Сякаш вече колкото по осъзната става има повече страхове.🙄

П.С Някоя от вас да обмисля да поставя ваксина за менингит? По желание е и ММ иска да я сложим🙄

Последна редакция: нд, 11 авг 2024, 12:41 от Милото

# 312
Яна днес я хвана страх на люлката. Преди я люлях сравнително силно и нямаше такъв страх, сега от леко люляне се разтрепери. Въобще не очаквах. Снощи заспа на светната лампа към терасата, на тъмно реве. Аз мислех, че този страх идва заради болницата, но може и някакъв период да си е. Иначе съм ти казвала, че ѝ от други неща се стряска, ако повиша тон примерно, реве и се гушка, видимо се плаши.
Чувала съм, че страховете, когато са толкова малки, ние им ги втълпяваме някак, но реално в тоя случай, не виждам какво може да съм направила.

# 313
Яна днес я хвана страх на люлката. Преди я люлях сравнително силно и нямаше такъв страх, сега от леко люляне се разтрепери. Въобще не очаквах. Снощи заспа на светната лампа към терасата, на тъмно реве. Аз мислех, че този страх идва заради болницата, но може и някакъв период да си е. Иначе съм ти казвала, че ѝ от други неща се стряска, ако повиша тон примерно, реве и се гушка, видимо се плаши.
Чувала съм, че страховете, когато са толкова малки, ние им ги втълпяваме някак, но реално в тоя случай, не виждам какво може да съм направила.
То реално детето днес не я удари или блъсна  ,а просто се държа по-грубо от към викане и влизане в личното и пространство. Никога не съм и говорила за тъмното,но ми прави впечатление,че я страх. Тя спи при нас и вечер,ако се събуди,понеже я мъчат зъбките ме търси да ме гушка. От такива машини,които издават по-силни звуци се притеснава,понеже съседите от горе правят ремонт и доста вибрира в нас на моменти се стряска.Много бе превързана към баща си,но сега е обратното. Търси само мен. Станала е изключително ревлива. Днес се удари и започна да реве,ама такъв рев. Дойде при мен и почна “удари,глава,мами плачи,целука” . Нейните изречения са малко странни в превод,че си е ударила главата,Плами плаче и иска целувка. Не можах около 20 мин да я успокоя. Но наистина за най-малкото плаче и иска на нейното да става. В някакъв период ли е не знам🤷♀Явно е по-чувствителна сега като и никнат зъбките. Тя до април беше с 12 зъба и както се притеснявах,че няма кучешки,та вече е с 18 зъба. От април до сега са излезли 6 зъбчета. Двата кътника въобще не съм разбрала кога са пробили. Та чакам последните два и да се свършва🙄

Последна редакция: нд, 11 авг 2024, 17:16 от Милото

# 314
  • Варна
Ето тези шишета имаме:

https://www.reia.bg/marki-brands/a-little-lovely-company/za-hran … mka-rainbows.html - харесва ми, че е стоманена, само че отгоре е пластмаса и тя започва да го дъвче и да се скапва пластмасата

https://www.dm-drogeriemarkt.bg/profissimo-butilka-ot-nerazhdaem … 066447063769.html - от DM имам таква + една по-малка от Икеа, която е без сламки, отворена, с нея пие от количката, освен че я хвърля и шуми, всичко е супер

Габи също напоследък започна да иска да заспива на светната лампа + като види/чуе шум и се стряска и казва "мамоо" и идва, та някакъв период е явно на опознаване на света - не е имала никога преди драми в тъмното и спим на тъмно от първия ден

Общи условия

Активация на акаунт