Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 18)

• 20 903
  • 749
  •   1
Отговори
# 405
Боже, бързо оздравяване! 

Не,на Вики му мина,но аз съм с хранително натравяне и се наложи да ми влеят тези неща. Днес ходих за втора система и говорих с лекаря каза че не било проблем да го кърмя

# 406
Благодаря Лизи❤️
От обяд и Вики е с повръщане ,изписаха ни Вомитосхил,имате ли наблюдения дали са добри при повръщане ?
На нас ни е писано явно на рожденния си ден да е болен,етре става на 2 г ,а миналата година влезе с бронхиолит точно на рожденния си ден,не знам как ще се развият нещата ,но се назявам и този път да не го прекара в болница . Чувствам се вече в безизходица ,детето ми да е все болно ,давам необходимите препарати за повдигане на имунитета ,но просто не свата ,отчаяна съм

Последна редакция: нд, 01 сеп 2024, 13:05 от Radii :)

# 407
Момичета как научихте малките сладурани да пишкат на вън? Да се похваля Плами сама изяви желание да махнем памперса. Твърдо искаше да е без. Явно в яслата и е напарвило впечатление,че по-големите са без,та и тя не искаше. Вече се раздели с по-големите си приятелчета в групата и останах няколко наборчета 2022 и едно бебче от 2023. Чакаме по етапно другите наборчета да започнат да идват☺Вече три дни е без памперс и е имала само един лек инцидент. Изпусна няколко капчици,но смятам,че за три дни се справя изключително добре.За нощният памперс няма да бързам. В яслата ме посъветваха да даваме по-бавно,че там стиска и спомена от болницата от катетъра я гони още. Днес бяхме на дълга разходка и съответно бе без памперс,не се изпусна. Тя се контролира изключително много. Пробвах я да пишка на вън,но явно се притеснява. Как да и помогна да се престраши? Или очаквам чудеса за три дни😂Също акането на гърне и е проблем. Не иска да ака там,а да пишка и доставя видимо удоволствие. Само ми вика “децата пишкат,Пами пишка”Днес и сложих памперс да се изходи,понеже два дни се стиска,та голям страх да ака на кукото. Няма да я притискам и с това,но ако знаете някакви методи за акането да се престраши, ще бъда благодарна да ги споделите

# 408
  • Бургас / Славейков
Милото браво на Плами.Ние с гърнето сме до никъде.За акото .Децата малко трудно свикват ,сякаш се плашат от него и не искат да седнат на гърнето.Може да пробваш с любима играчка  или кукла и да и показваш на Плами ,че и те правят така.Или да даваш с пример ,ако има познато детенце в групата.Все пак са минали три дни само.Бързо ще свикне.
Честит рожден ден на Вики!Да сте здрави  ,другото е лесно.Аз съм почти готова с подготовката за яслата.Мина родителската среща.Остават ми едни пантофи да купя.Днес пристигна и раницата ,дано събера всички неща.

# 409
  • Пловдив
Обзаведени сме с две раници: една по-голяма и една по-малка от Декатлон.

За ходенето по нужда навън.. опитахме и се получи. Сяда даже на тоалетна чиния в ресторант/мол. Първо показвам аз, после иска тя. Ако е на площадка и се наложи малка нужда, казвам, че ще полеем дървото/цветето. В началото имаше и несполучливи опити, но вече няма проблеми. Виждала е и други деца как казват, че имат пиш и веднага и Йони иска да свърши работа. Не съм се стремяла да се учим, спонтанно станаха нещата.

Ради, оздравя ли?

И от мен честит рожден ден на Вики! Heart

# 410
Благодаря Кате ❤️
Да,аз съм добре сега на пангара са Вики и таткото 🙄

# 411
  • Велико Търново
Честит рожден ден на Вики! Нека бъде здрав и много щастлив! ♥️🍀🌻

И бързо оздравяване!!

# 412
Честит празник на Вики! Да е здрав, палав и щастлив!
За пишкането навън първата седмица без памперс носехме гърнето с нас и свикна да пишка навън.

# 413
Благодаря момичета ❣️
Вчера се сдобихме с 2 баланс колела,някаква идеяя какво да правя с едното ?
Проблема е там,че едното е от свекървата и е малко по-високо и Вики е на пръсти ,а другото му е тамън,но е от приятели и ако се отърва от това на свекрвата ще настане война !

# 414
Благодаря момичета ❣
Вчера се сдобихме с 2 баланс колела,някаква идеяя какво да правя с едното ?
Проблема е там,че едното е от свекървата и е малко по-високо и Вики е на пръсти ,а другото му е тамън,но е от приятели и ако се отърва от това на свекрвата ще настане война !
Да ги кара и двете☺Първо това което му става,а после и по-голямото. Винаги може да продадеш в последствие по-малкото. Така или иначе сега и да продадеш това което му е добре въпреки,че е ново няма да му вземеш парите на които в купено. Всеки ще предпочете за реалната му цена да го купи от магазина. Разбира се това е мое мнение

# 415
Здравейте, децата ви спят ли на възглавница вече?
От кого е родно да я ползват?

# 416
Джой ,за мен е редно от когато детето прояви интерес. Вики от месец на сам все ляга на моята ,така чее съм му взела негова от юск ,която ако искам може да стане и по-ниска като се сваля един ред от възглавницата(дано ме разбереш) ,слагам го да си спи на нея ,но по някое време виждам че вече не е върху нея ,дащото много се върти ,иначе кято цяло сам си ляга на нея ,преди нямаше интерес да лежи на възглавница.
Аз исках да питам за препоръки детски ястия с месо главно кайма,зящото моя това обича

# 417
Ради, в детската кухня правят мусака като варена без застройка, но не виждам проблем да си му правиш със застройка.

Макарони с кайма телешка с броколи или спанак с обезсолен кашкавал.

Кюфтета на фурна

Супа топчета в случая аз правя "топчетата" като раздробя в тиган каймата като за мусака . Това като нямаме кухня. 😁

Правя пълнени чушки. На тях им обелвам чушката от люспата преди да им я дам и нарязвам на парченца.

Също прясно зеле с кайма.

Благодаря за отзива за възглавницата на юск. Ще я потърся.

По съвет почнахме през ноща да даваме по-малко вода вместо млякото.....и такъв си го вкарахме.
Преди станахме веднъж или към 1ч или след 3ч през нощта...а сега по 5 пъти на дете.
Не издържам вече...
Защо стане ли 1ч посред нощ и стават през час, а понякога и на 30 мин за вода...? И заспиват по-дълбоко чак след 5ч.

# 418
Плами не ползва възглавница. Не знам колко е правилно,но не иска🤷♀

# 419
  • Велико Търново
Вики проявяваше интерес към моята възглавница и ѝ взехме детска, ама не иска да спи на нея. Давам ѝ моята, понеже е  ергономична и тънка, заспива на нея и после се мести на матрака.

Ради, доста неща е изброила Joy, аз за друго дори не се сещам.

Joy, ако им оставиш вода до тях няма ли сами да пият. Иначе понякога за да се улесним си вкарваме голям автогол, така бях с бибата на Вики.

Общи условия

Активация на акаунт