Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 18)

• 20 898
  • 749
  •   1
Отговори
# 435
вещице, хубаво е , че сте намерили решение с количката , само да не му стане навик , че аз съм споделяла колко време отучвах ади от спане в количка.Иначе в бг няма такава опция за носене на количка в яслата .
Ради , на нейния коментар бих отвърнала - " мисли си ,каквото искаш, имам и други неща за правене ,освен да чакам да ми звъннеш".Имах една такава бивша почти свекърва , изхвърляла ми е продукти от хладилника, че не и харесват, за щастие не ми стана свекърва.Иначе аз съм в добри отношения със свекървата.Само веднъж сме имали пререкание за къпането на малката като беше бебе  ,но тя отстъпи и се разбрахме.Повече не се е месила.Винаги ми уважава празниците - било то рд ,имен ден ,коледа или годишнина.Подарява ми нещо и то хубаво - бижу или по - скъпа чанта, носи ми сладки неща, понякога пазарува неща за вкъщи като зехтин, кафе, плодове.Нищо задължаващо,но пък е в помощ.Вкъщи като дойде обикновено помага с миалната или готви нещо ако искам аз.Ако имам спор с мъжа ми обикновено е на моя страна.Има някои дреболии, които понякога дразнят , но няма идеални хора.Немога да се оплача.
М.Ангелова , на мен също ми е мило така да се гушка ,но като стане често започва да се буди нощем , да иска при нас (съответно не спим добре) или пък иска да я нося .Така че се стремя да заспива на нейното легло до колкото е възможно.

# 436
През изминалата седмица Ава два пъти не спа на обяд, издържа по 11-12 часа и ми хареса, честно казано 😃 не е била кисела, дори напротив, много щастлива, постоянно пееше, заспива много бързо в 20-20:30, рай за родители 😃 ако не тръгваше на ясла, бих се водила по нея и оставяла да не спи, в дните, в които не успява. Сега с тия 2-3 часа сън в яслата ще е чудо, притеснява ме, че ще влезем в един кръговрат с късно лягане и ранно ставане и дневния сън ще е за сметка на нощния 😔
От няколко дни имаме проблем, не иска да ака. Стиска, става веднага от гърнето и казва "нямам". Днес не иска и да пишка, от обяд не е, не можем да я накараме, неспокойна е, сигурно я боли коремче. Иначе има завиден апетит, спи спокойно и е жизнена, убедена съм, че го прави на инат.
Ако беше започнала ясла, щях да помисля, че е от стрес. Но тя тръгва утре.
Приготвих ѝ раничката и ми се сви сърчицето.

# 437
Вики от както боледува спи много зле,нощем се буди на 30 м ,нещо го мъчи не знам какво ,не знам дали зъби никнат не виждам пробиващи . Напоследък и се замислям над това,че яде само кайма ,кюфтета.  Ако си ядеше примерно мусака,чушки и т.н нямаше да е проблем,но той иска само каймата . Провхах да му правя кюфте с кайма и картофи, ами веднага усети,че има нещо и изплю.
Отностно отбиването,през деня върви добре ,търси си я както обикновенно и аз всеки път давам,но като съм намазала с капки лимон ,пробва и се отказва ,казва ка-ка 🤣 давам за приспиване и нощем по 1000000 пъти когато се буди. След време ще махна и тези ,но не знам как ще го приспивам,защото вчера пробвах без гърда и не заспа дълго време докато не дадох

# 438
През изминалата седмица Ава два пъти не спа на обяд, издържа по 11-12 часа и ми хареса, честно казано 😃 не е била кисела, дори напротив, много щастлива, постоянно пееше, заспива много бързо в 20-20:30, рай за родители 😃 ако не тръгваше на ясла, бих се водила по нея и оставяла да не спи, в дните, в които не успява. Сега с тия 2-3 часа сън в яслата ще е чудо, притеснява ме, че ще влезем в един кръговрат с късно лягане и ранно ставане и дневния сън ще е за сметка на нощния 😔
От няколко дни имаме проблем, не иска да ака. Стиска, става веднага от гърнето и казва "нямам". Днес не иска и да пишка, от обяд не е, не можем да я накараме, неспокойна е, сигурно я боли коремче. Иначе има завиден апетит, спи спокойно и е жизнена, убедена съм, че го прави на инат.
Ако беше започнала ясла, щях да помисля, че е от стрес. Но тя тръгва утре.
Приготвих ѝ раничката и ми се сви сърчицето.
Спокойно детето,ще си покаже. Знаеш споделяла съм ти,че Плами стиска и не пишка в яслата. Консултирах се с психолог,та с няколко допълнително им писах и всички са на мнение да не я спирам. В предвид как се адаптира са на мнение,че там и е мястото🤷♀Трябва да го преодолее и ще стане,когато се почувства готова и напълно спокойна. В предвид това с катетъра всички си мислят,че и оказва влияние. Тя като стоеше на гърнето е началото и се държеше отпред и плачеше. Мислеше че нещо ще и стане на интима,от дупката се притесняваше. Не знам как се престраши и започна да сяда и да пишка,че даже и да ака. Тя е същата в яслата яде,спи играе но стиска🙄Ави да не е била със запек скоро и от там да я е боляло и да  се е травмирала? За съня няма да те лъжа,та откакто е на ясла спи по 3 часа заспива към 22:30 в най-добрия случай и сутрин е кошмар ставането. В четвъртък ми я върнаха след обяд с хрема и веднага взех мерки,та и леко прикашляше,но и мина. Утре все пак ще я заведа при ЛЛ да я прегледа ,за да ми е спокойно,понеже мисля,че е добре,но все пак знам ли. Ако прецени,че е Ок във вторник е на ясла. И така след месец ходене на ясла дойде и първия сопол😂
За утре стискам палци да мине всичко гладко,а на теб по-малко сълзи и притеснения. Децата пораснаха,та от тук на сетне,ще са все по самостоятелни🥲

Последна редакция: нд, 08 сеп 2024, 19:30 от Милото

# 439
М. Ангелова, лека адаптация!
И ние днес сме на ясла... Ще видим как ще е. От яслата ми казаха да ги нахраня преди да ги заведа, но те не искат да пипнат храната и само реват. Много са криви, нощния сън не им е достатъчно, въпреки, че ги сложих в 21:15 да спят.
Леличката в яслата ми каза, ако са спокойни на обяд, да ги оставя цял ден. Предвид, че не са делени от мен и за час, ми се струва много за цял ден да останат от първия ден, ще им се стори цяла вечност, че ме няма. Мисля направо като ги заведа да си говоря с тях да ги взема на обяд.

# 440
Лека адаптация на всички! С интерес чета при кой какво се случва. Рая ще ходи на ясла след някой друг месец и ще видим как ще е при нея.
С две деца е пълна лудница! 😂

Последна редакция: пн, 09 сеп 2024, 12:02 от NI_CI

# 441
  • Варна
Успех на Сами и Яна и на Ава! Аз Габи сега мисля да я пробвам да спи, 1 месеца стоях с нея, сега 2 ходи по 3-4 часа и сега ще я пробвам да спи. Но иначе Лизи, моята приятелка, която пусна детето в държавна ясла във Варна, първо за буквално час я остави и така за седмица увеличаваха и от втората седмица спеше и стана плавно и лесно. Кажете после как е било!

# 442
Благодаря момичета!
Успех на Сами и Яна 😃
Ние от един месец се готвим за яслата, говорим всеки ден, щеше да казва "здравейте" на лелите. Влязох с нея до коридорчето, избрахме шкафче и тя буквално се вкопчи в мен и започна да реве. Взеха я ревяща 😔 взех я в 11:30, казаха, че си е поревала сутринта, разплакала е "и малки и големи", но после се е успокоила и се е заиграла. Все пак имам надежда, че ще се случат нещата, защото е закусила, сядала на гърне и най-важното, говорила е на лелите.  Казаха, че е голяма бърборана и всичко си казва, не им мълчи сърдито. Като я взех се разлака, че искала да играе още 😃 Една позната майка каза, че към 8:30 като е оставяла нейното момиченце, никой не плачел. Сега е много щастлива, казва, че и утре ще ходи на "детска гина", при лелите. Тя започна и с две приятелчета, така че се надявам лесно да се случват нещата. В началото ще я взимам в 11:30, после ще остане да обядва и после да спи. Плавна адаптация, с темпото на детето.

# 443
Заведох ги в 8:00, а 8:30 е била закуската, нищо не са яли. Яна не е искала после да излезе от детския стол за хранене и към 9:30 ми пратиха снимки, че седи и не иска да излезе, беше се подула, значи е поплакала. На обяд са ги пробвали да ядат, Сами само е хвърлял по пода хляб, Яна е пробвала само хляба, но една хапка. Та в 12 ми звъннаха , да ходя да ги взема, Сами бил дремнал 10 мин  и не могат да го успокоят, чувах че направо се дере от рев. После като отидох изкараха Яна много ревяща и казаха, че Сами по лесно се успокоявал, лъгали го с играчки, но Яна няма успокояване, изкарали са ѝ одеалото дето спи с него да го смуче, но не е свършило работа. Докато оправях багажа Яна се успокои и започна да ми говори, леличката се очуди, че не е разбрала даже че говори, нито дума не е казала вътре и не е видяла дори усмивката ѝ. Дадоха ми храната и вкъщи, не искаха да я опитат. Много закъснях със съня, докато ги оправя и ги сложа да спят, не знам как довечера ще ги сложа по рано да спят.

Последна редакция: пн, 09 сеп 2024, 14:12 от Lizi:) :)

# 444
Успех на всички с адаптацията , на нас ни предстои след 2 седмици , така че и на мен ми е интересно как дечицата се справят.Жалко за Сами и Яна , че са имали труден ден , но не се отчайвай , все пак е само първи ден. А защо нея са я слагали в стол за хранене ?
При Ави нещата звучат добре Simple Smile

# 445
Aми  за закуска са ги слагали в такива столове и после не е искала да излезе от него. Сега на обяд Яна много се буди и плаче, после пак заспива, явно много се е стресирала. Леличката каза, че само е гонела Сами да го държи за ръка, а той не е искал и постоянно ѝ взимал играчките и я е дразнел. Това не го очаквах, не знам защо я е дразнел.

Успех на всички с адаптацията , на нас ни предстои след 2 седмици , така че и на мен ми е интересно как дечицата се справят.Жалко за Сами и Яна , че са имали труден ден , но не се отчайвай , все пак е само първи ден. А защо нея са я слагали в стол за хранене ?
При Ави нещата звучат добре Simple Smile

# 446
Плами нямат такива бебешки столове. Хранят се на стандартни детски масички със столчета. По четири дечица на масата. Адаптацията при всяко дете е индивидуална. Плами я оставиха на 7 ден да спинка там,понеже наистина бързо свикна. И при нея имаше лека драма на 5,6 и 7 ден. В нашата група имаме и бебе ма година и три месеца. Проходило е при нашите госпожи. Даже и то стои на масичките при останалите деца. При нас децата не тръгват всички на веднъж,а по етапно вземат по две деца на седмица с плавна адаптация. Сега са четири деца с Пламенка и други две ходят до обяд. Просто всяко дете реагира различно,но много от децата като походят малко повече и осъзнаят какво се случва почват с драмите. Същото важи и за съня. Ще свикнат време им трябва

# 447
Споко, щом Миша свикна горе-долу, всички ще свикнат 😂
Лизи, аз на твое място бих пропуснала утре. Това от личен опит. Преуморени са и утре ще е по-зле. Ние ходихме 3 пъти по час, като последният го оставих сам, после 2-3 дни го вземах на обяд, но това беше мое решение. Сега като се замисля имаше дни в които по-добре да ги бяхме пропуснали.

Орехче, при нас е по-друго като цяло. Те нямат легълца, спят на земята в зоната за четене на приказки. Реално е трудно да го накарат да легне докато някой батко тича. Тук са на Монтесори принципа - няма едно общо занимание за всички. Но и градината е за деца от 2 до 5, реално са смесена група разделена на 2 - малки и големи. Отделно са 5 детегледачки на 20 деца (тук е друга професия child care). В Бг според мен виждат доста зор с такова количество деца в група.

Ангелова, и ние репетирахме как щял да каже «бай бай, мами», ама още реве като го оставяме. Влиза сам зад предпазната вратичка, но реве като магаре. И Мишо казва «дина/гина», ама ако го питаш, няма да ходи там, да сме вземели каките у нас 😂 За него няма лели, всички са каки.

Не знам дали е позволено при вас, но аз давам плюшена играчка и той почти не я пуска, според каките му помага да се чувства добре. Отделно първите дни си мъкнеше раницата в другата ръка без да я пуска😂😂😂 Ама той като цяло държи всичко да му е под ръка.
Иначе виждам много плюсове от както ходи - стана самостоятелен, не ми изисква вниманието постоянно. Също в неделя имаше  някакъв скок в речта - проговори доста думи на английски и само няколко на семейните езици😂 Нали, той е доста назад с членоразделната реч.

# 448
Не знам днес дали не са дали Редбул на моето дете. Супер превъзбудена, щастлива, пее, танцува. На обяд голямо въртене, гледа ме с една голяма усмивка, заспа чак в 2 и спа 50 минути. Сега още не е заспала. Подозирам, че на една млада леля ѝ вика "другата майка" 🤣 защото днес няколко пъти спомена "другата майка", че ѝ дала ябълка, вода и т.н. 😃 иначе при нас са 4 жени (2 медицински сестри и 2 помощнички) за 18 деца, но те реално не запълват цяла група и са 10-12-15. Което е суууупер.
P.S. аз готвя вечеря и ММ идва и вика, че Ава му казала "айде чао-чао тати, тъгвам на детска гина" 🤣
P.S. 2 и при нас дават играчки, но Ава няма любима и нищо не занесох. Не сложих и бибката и се е успокоила без нея, което е супер. Говорихме, че като свикне ще работят да я махат преди заспиване. Иначе тя тази сутрин само сканира кое детенце е с биберон и сочи "кученцето има бибка, тоя има бибка" 🤣

# 449
  • Велико Търново
Бърза адаптация на Сами и Яна! Браво на другите дечица 😊.

Вики имаше много любима играчка, но след махането на бибата вече дори не я търси.

Общи условия

Активация на акаунт