Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 18)

• 20 878
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
Днес взех от Lidl дрешки, ами много са хубави! Райче не носи обаче 86/92, което според техните размери е 12-24 месеца. На нея са й ужасно големи, все още носи 74/80. Тежи 10,800кг и по последни мерки беше 83 см.

# 466
Сами е 11,800 кг, 87 или 88 см. Яна е 92см, 13кг. И на двамата са им широки доста от панталоните горе на ластика. Сами си изкара лятото с едни къси панталони 74 размер, а повечето ги преправях на ластика, защото му бяха големи.
Днес беше голяма драма с яслата.
Яна още от сутринта във вкъщи започна да реве, като тръгнахме повърна от рев, връщах я да я преоблека. През целия път рева, в детската едва я вкарах. Нея я нося, тя се бори с мен, Сами го тегля, Сами влезе без проблем с леличката, но вътре започна мн да плаче, Яна лелката я вкара на сила, тя я риташе, удряше, ревеше истерично. Отвън чаках такси 15 мин и двамата ги чувах как се дерат от рев. След един час леличката ми прати снимка, че играят.
Снощи като къпах Сами, при забелването, той винаги не дава, бута ме и явно аз съм натиснала повече и съм го забелила, сега му е много червена пацата. Намазах с гентамицин, той не даваше, явно го боли, дано не съм му направила нещо. Питах леличката дали е пишкал, пишкал е.

# 467
Лизи, а те спали ли са там вчера? Днес за цял ден ли са?

# 468
Да, вчера ги оставиха до 15:30 , уж трябваше да се чуем на обяд с леличката, но не ми звънна, аз мислех че се опитват да ги хранят, изчаках 12:30 да стане и писах, "да тръгвам ли? ", те ми отговориха че са ги сложили да спят, Сами е заспал, Яна още не е, след 40 мин и Яна заспа, но казаха че Яна се е събудила по рано, не ми казаха до колко е спала. Сами е спал до края.

Лизи, а те спали ли са там вчера? Днес за цял ден ли са?

# 469
Лизи, стискам палци да няма повече толкова тежки сутрини. Иначе през деня плачат ли, какво ти казват? Хубавото е, че едва ли е много тежко положението там, щом не ти се обаждат да ги вземаш.
При нас тази сутрин положението беше като вчера, 5 сълзи, докато я преобуя и лелята като я гушна вече беше спокойна, влезе в занималнята без рев. Оставиха я да обядва там, много добре си е хапнала, общувала с тях. Днес била много спокойна, дори мислели да я пробват да спи, но аз не бях занесла биба. От утре ще я пробват цял ден. Тя е много щастлива, харесва ѝ, казва ми, че има нови играчки, че иска на градинка, пее и се усмихва постоянно. На всички на улицата казва, че е на "детска гина" 😃 Което ме успокоява мен, че щом се чувства толкова добре, значи вземам правилно решение.
Много е превъзбудена в хубавия смисъл, заспива за обеден сън чак в 13:30-14, въпреки че е будна от 7:30. Утре ще ги предупредя, че се върти около час и не е от особено спящите 😃

# 470
Аз си мислех,че Плами я оставят мн бързо да спи на 7 присъствен ден,но като ви чата явно е късно🤣При нас няма шанс на втори ден или първата седмица да оставят да спи дете. Много си държат на правилата и са малко странни в някои отношения даже🙄

# 471
Ами днес казаха, че Сами си играе с децата, на обяд ги хранил даже, не успяват да ги задържат на обикновените маса със столчета с другите деца по време на хранене. Яна страни от децата, играе сама, което е много странно, на площадката, тя е по контактна и върви след две, три деца. Не са закусили, на обяд са яли само хляб, не са яли на Сз, на Яна са ѝ дали бисквита по някое време. Логопедката днес е ходила в групата, да ги види, нали и тя е в същата градина, Сами много се е зарадвал, а Яна е започнала да реве,  каза че е била на техния етаж на работа и Яна бая си е поревала, това не ми го казаха леличките. Само ми повтарят, че щели да свикнат. И втори ден ми прави впечатление, че леличките ми говорят само за Сами, какво е правил, а за Яна трябва да питам все, явно щото реве. На Сами определено му е по лесно, от на Яна. Имаше малко разминаване, леличката на обяд ми каза, че Яна не е заспала като си е тръгвала от смяна, тоест към 13:30ч, а госпожата след обед ми каза, че е заспала без проблем. Ще видим, след оставането сутринта, направо не искам да ги водя утре. А и ще видим дали ще ги заведа, че Яна изкиха преди малко сополи, но може и от реването да е, ще видя до  утре как ще е. Надявам се да не е вирус. Сега ще дам някой витамин.

Лизи, стискам палци да няма повече толкова тежки сутрини. Иначе през деня плачат ли, какво ти казват? Хубавото е, че едва ли е много тежко положението там, щом не ти се обаждат да ги вземаш.
При нас тази сутрин положението беше като вчера, 5 сълзи, докато я преобуя и лелята като я гушна вече беше спокойна, влезе в занималнята без рев. Оставиха я да обядва там, много добре си е хапнала, общувала с тях. Днес била много спокойна, дори мислели да я пробват да спи, но аз не бях занесла биба. От утре ще я пробват цял ден. Тя е много щастлива, харесва ѝ, казва ми, че има нови играчки, че иска на градинка, пее и се усмихва постоянно. На всички на улицата казва, че е на "детска гина" 😃 Което ме успокоява мен, че щом се чувства толкова добре, значи вземам правилно решение.
Много е превъзбудена в хубавия смисъл, заспива за обеден сън чак в 13:30-14, въпреки че е будна от 7:30. Утре ще ги предупредя, че се върти около час и не е от особено спящите 😃

# 472
Ох момичета като ви чета как се вълнувате за яслата , се сещам аз как бях миналата година Simple Smile
Рядко се включвам вече,но с работата и детето , просто не остава време.
Надявам се да се адаптират добре и бързо всички дечица.
При Стефи миналата година мина бързо, ама тя беше на 1.2 месеца и общо взето не разбра къде я пратих хаха.
Сега тази година , се надявам да боледува по-малко.
Интересно ми е дали е изградила имунитет от цяла година ходене Simple Smile
Споделяйте как е и при вашите деца.
Аз иначе си ви чета редовно Simple Smile

# 473
Милото , при нас също казаха , че поне една седмица ще са до обяд , без да спят и , че адаптацията обикновено отнема около месец ако всичко е наред.Напоследък Ади е много залепена за мен , само да мръдна някъде и иска с мен или директно почва да плаче , съответно ще имаме проблем в яслата сутрин.Иначе и тя като Ава е общителна и би се радвала на новите играчки и приятелчета.Казва , че ще казва на госпожите "пишка ми сеее" и "Ако" , но за второто не вярвам , защото още смв на същия хал Sad
Ние сме на Боровец и тя взе да киха ,днес тръгнаха и сополи, едва заспа.То тук стана 10 градуса де , нормално да настине.
Лизи, Ади както беше почнала да хапва тук съвсем спря.Предполагам на всички новата обстановка им влияе и е нормално в началото да не ядат особено.Оттам пък киселеят и от глад и става "чудно" . Дано не е вирус при Яна и да си продължат да ходят да свикват по  - бързо

Последна редакция: чт, 12 сеп 2024, 14:46 от Орехче

# 474
Голяма сладурана е Ади! Heart
Ами днес Яна си е със сополи, цяла нощ хъркаше носа, явно е лепнала вирус

# 475
  • Бургас / Славейков
Не бях влизала от доста време и немога дави изчета . Другата седмица и  ние ще правим изследвания и се надявам всичко да е наред и да започнем лека полека с адаптацията.С интерес ви прочетох ,ще се включа и аз по някое време да разкажа и примад как е.Иначе Митко като се е събуждал вечерта беше заради зъбите и да пие вода по няколко пъти на вечер.Ради за свекито просто не и обръщай внимание.И да хубаво е и половинката ти да те подкрепя.Пътувахме ,бяхме във вашия край и имах намерение да те потърся ,но не остана време.За това как и какво ще ядете ,ползвате  ще го решавате само вие двамата с мъжа ти.Няма да позволяваш на някой да ти се бърка.И да както са ти казали просто използва свекървати за това ,че си по млада да те манипулира по някакъв начин.Бъди по твърда с нея и я постави най -накрая на мястото и.За протокола аз имам две една бивша и една настояща не мога да кажа ,че се разбираме чак чудесно.Но съм им показала ,че те са само свекърви ,да не ми се мешат много.До  тук със свекървите.На всички деца бърза адаптация и да са много здрави.За дрехите и аз харесвам лидълските.Доста по качествени от пепко и синсей.Уж накупих много дрехи ,ще видим дали ще се наложи пак.За яслата останаха само пантофи да взема.

# 476
Здравейте момичета и аз да се отбележа, много време не съм влизала.
Бяхме на гости на баба след почивката в България, после правихме стаята на Божидар (още няма легло, чакаме го).
И той започна "ясла". Ходи по 3 часа, от 9 до 12ч. Не знам да разказвам ли за там, защото е много различно от яслата в България. Но на две три ще кажа как е при нас, ако ви е интересно.
Храна изрично ме предупредиха няколко пъти (понеже бях сложила плодове в една кутийка) да НЕ нося. При желание един път седмицата / месеца, кой колкото и когато има възможност може да носи торба плодове за всички.
26 деца са в група, но никога не са всички заедно. Всеки идва и си отива по различно време. Първия ден бяха 10 дечица, втория 20, на третия ми се обадиха да си прибера моето защото не му беше добре. Дойде и нашето време за сополи, кашлица и температура. Една година не беше боледувал, на втория ден ни тръшна всички вкъщи. Вече сме добре де, утре започва наново. С две думи е ходил само два дена, но говори за там и няма търпение пак да ходи.
Адаптация нямаше, първия ден занесох документите, говорихме си 5 мин и ми казаха да си ходя. То каква адаптация за 3 часа на ден. Божидар влиза с усмивка през първата врата, бута децата да бърза д а играе вътре и след втората врата, като влезе и осъзнае, че ме няма тогава плаче. Но казаха, че много бързо му минава.
Не носят пантофи, зоната за игра и двора се делят от френски прозорци и са широко отворени по цял ден (стига да е хубаво времето) и те излизат и влизат постоянно. Дават им междинна закуска от " техните плодове".
Имат "журнал / приложение" в което всяка седмица качват как се е държал детето, какво са правили, какво е научил, от какво се интересува и от какво не. Това много ми допадна. Също така и аз мога да качвам от вкъщи снимки и видеа, какво прави и от какво се интересува.
Прибира се оттам ужасно гладен и полузаспал от умора. Доволна съм засега, само два дена са минали все пак, но виждам отношение и заинтересованост към всяко дете.
На 4 деца една учителка, повече не им дават. Не са разделени на възраст, в групата са от 2-4 години. И след 4 вече ги местят в училище. Нямат телевизор, но имаха 4 страници за съгласие да ги снимат (за журнала). Ще ви покажа снимки, на какво играят и с какво се занимават, играчки почти няма!
Всичко е предмети от бита, "изследвания", готвене с кал и тревички, пластелини, изключително много топки и Райд они, книжки.

Ще я изтрия по късно.
Дано по малко боледуват всички!
Иначе като цяло сме добре, надявам се Божидар да свикне с новата стая (само играе там сега) ида спи спокойно сам там. Той не се буди вече вечер, освен сега като му беше лошо. Не става и да пишка, а от днес седи и на голямата тоалетна със седалка, голям мерак. Има пиш през 10мин Grinning . Говори все повече и той, днес ми каза, че ще " шуша много, не иска дуга майка", от нищото. Явно съм го заплашила с друга майка 😂
За който има място вкъщи, ще ви покажа новата му придобивка за зимно време. Страшно съм доволна от дивана, най добрата ми покупка май до тук за него. Много си го харесва не спираме да правим различни форми и да играем, май главно с него. А... И да няма място пак става, понеже се прибира лесно натрупан 😁

Последна редакция: нд, 15 сеп 2024, 20:26 от Miss AG

# 477
Мисля, бързо да се оправяте.
Как се нарича дивана, хареса ми много
Чудя се дали го има в БГ 😀

# 478
Джой, нямам идея как се води в България, но ще потърся по късно.
При мен е foldable/sofa chair по различни начини го пишат.
Голямо чекнене пада. Вир вода е след като играе там. Сега "влак" сме направили от него.
Дунапрена или там каквото е много здраво. Всичко се сваля с ципове и се пере. Даже и на маса със столчета става.
Аз взех най евтиния май и съм супер доволна, 90£ беше ... Иначе има и по 200£ и нагоре.

MeMoreCool Kids Play Sofa Bed, Glow Sofa Modular Toddler Armchair Couch Bed for Bedroom Playroom, 8-Piece Fold Out Couch Play Set, Creative Baby Couch Children Convertible Sofa Chair https://amzn.eu/d/dFv4Omk
И един линк оставям

Редактирам:  Джой
Детски модулни дивани се водят

Последна редакция: нд, 15 сеп 2024, 20:47 от Miss AG

# 479
Като напиша мек конструктор/огромен конструктор / конструктор диван изшизат подобни в бг сайтове , но цените са им ужас.Иначе съм виждала инфлуенсърите да рекламират подобна играчка , но от пластмаса, става с колелца , на влакче на маса и на каквото искаш.
Ние най - накрая намерихме кухня с пералня и я купихме, Ади доста се занимава с нея.

Иначе звучи интересно мястото , на което ходи Божидар .Мисля , че в бг също има сайтове , в които качват подобен журнал от детските градини , също искат позволение за снимки в сайтовете и фб групите на градините.
Аз тези дни се занимавам с пране , гладене и преподреждане на дрехите на малката, ама пустото дъждовно време не ми съдейства Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт