Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 18)

• 20 872
  • 749
  •   1
Отговори
# 480
Много е яка кухнята направо ми се прииска да шетам😁....
Оох, колко домакинска работа ми се натрупа последната седмица. Нищо не можах да свърша тая събота, неделя . Големи киселяци са все още...

# 481
  • Варна
Честит първи учебен ден на малки и големи!

Ооо, кухнята е много яка! Да си я ползва с кеф!
Диваните - и аз съм виждала такива, ама тука са скъпи, в нашият детски център имаха за известно време и строиха някакви замъци също. Много яко звучи това, на което ходи Божко - дано бързо да свикне и да му харесва.

Успех на всички, които скоро тръгват и другите също давайет ъпдейти.

Лизи, оздравяхте ли? Ще ги пускаш ли пак?

# 482
Писах, писах и всичко изчезна.
Още са със сопол. Яна доста има, Сами не толкова.
Не искам да идва момента, в който трябва пак да ходят на ясла. Честно!
Виждам промяна в поведението, и не ми харесва.
Не мога да ги сложа на стол за да ги нахраня, пропускат повечето хранения. А преди се хранеха сами. Сега като кажа нещо за стол/диван направо истерясват. Последния ден  госпожата ми каза, че не са успели да ги задържат на масата, пробвали са ѝ на детски стол и не е станало, според мен са ги натиснали да седят или да влязат в детския стол и сега за това е такава драма и бойкотират. Яна продължава да не иска да заспива сама, вечер е кошмар, по час и половина рев, докато заспи. Седя при нея в стаята и не разбирам какво се случва и какво трябва да направя за да се успокои и да заспи. Преди просто я оставях в леглото и излизах от стаята и заспиваше.
Сами тая нощ се събуди с рев през ноща, направо в истерия, видимо уплашен, не даваше да го пипна, да кажа нещо, всичко което правех водеше до истерия, направо го беше страх от мен, баща му дойде да види какво става и той се изплаши още повече. Седеше и се криеше в ъгъла зад вратата и пищеше, като го вдигнех, започваше да се бори, реве и да прави мостове. После тичаше от едната стая в другата, заставаше в ъгъл, и само гледаше в празното, така много пъти. Накрая сложих един матрак на пода в детската и легнах на дивана в хола, защото виждах че каквото ѝ да правя става по зле. Той тичаше от едната в другата стая и накрая полежа на матрака, после дойде при мен и ме гледаше пак уплашено, сложих го леко без да казвам нищо на дивана до мен и заспа в краката ми. Цялото нещо продължи около час, може и малко повече. Какво беше това чудо, не знам. От какво го беше страх също, ако е сънувал би трябвало да се успокои по лесно, като му говоря и ме види. По едно време мислех че е някакво сумнамбулстване, защото избягваше очен контакт. И само мърдаше очите на различни страни, но не и в мен, като говоря.  5 дни не са на ясла вече и нещата не се успокояват. Сами започна да бута Яна докато падне, не знам ѝ това на какво се дължи, там ли го е видял от някое дете. Госпожата казваше, че тя търси контакт с него на яслата , но той само я бута. Играе с други деца, а тя е само сама, сама играе и страни от другите. Не знам какво да си мисля. Дали не насилиха нещата много и трябваше по плавно да се адаптират, те на втори ден ги оставиха да спят там. На трети ден логопедката ми каза, че Яна цял ден е ревала.

# 483
Лизи, назад бях писала, че близнаците изпадаха в такова състояние след като се разболях.
Четох за нощният терор, но при тях и през дневното спане пак се появява/ше.
Ужасно е да ги гледаш как страдат и да не можеш да ги гушнеш...😪
Намаляхя тия изблици през деня, през нощта скоро не се е случвало ...

# 484
И аз четох за нощен терор, но навсякъде пише, че е след 3г. Иначе през ноща и това ми мина през ума, то какво ли не мислих.
Дано не се задълбочат нещата. И да е било еднократно.
Ти пусна ли ги на ясла? Какво стана?

Лизи, назад бях писала, че близнаците изпадаха в такова състояние след като се разболях.
Четох за нощният терор, но при тях и през дневното спане пак се появява/ше.
Ужасно е да ги гледаш как страдат и да не можеш да ги гушнеш...😪
Намаляхя тия изблици през деня, през нощта скоро не се е случвало ...

# 485
Лизи, при нас ситуациятя и същата като при вас в момента, а Борис ходи на ясла от 1 година вече. Започна да отказва и той от няколко седмеци детския стол. Реве и започва с мостовете само като види, че искам там да го сложа. Пробвах го на масата за хранене и нормален стол с възглавници за височината. Яде така без плоблеми и сега му поръчах дървен детски стол да се качва сам на него и да се храни на трапезната маса. Утре го чакаме и тръпна дали ще се получат нещата. Бяхме отделно в отпуска в Хърватия, там яде само прав до масата иле седнал в някой от нас. Много сладко ми стана, понеже лу бах сложила плодове на холна масичка да си го хапва, а ние на голямятя маса. Взе си детето чинийката и без нещо да разипе си я донесе и сложи на нашата маса. Сложижме така на обикновен стол и яде съвсем спокойно.
Мисълта ми е, че евентуално искат да се хранят като големите децата, а не че нещо са ги наплашичи в детската градина.
Другите изблиции трудното заспиване също сега се появи. Нямям решение асвен да го успокоявям. По някое нреме сам си покзва, че пак иска да спи.

# 486
Куки, пробвах и на масата с нас, и в краката ни, нищо не става и на холната маса, не мога да ги задържа 30 сек, ако въобще седнат, защото и на трапезния стол правят мостове за да не седнат. Взимат нещо от масата, ако решат въобще, хапват една хапка, докато тичат и го зарязват по секции, легла, навсякъде, защото играта им е по интересна. И аз поръчах детска маса, но нямам надежда, че ще свърши работа, в яслата, казаха че не могат да ги задържат и на такава маса. Утре ще дойде масата, та ще видим.
Не знам, нямам им особено доверие на персонала, има разминавания в това което ми казват за децата, едната казва че Яна е заспала на време, другата че в 13:30, не е била заспала. Излъгаха ме в началото за някой неща и то как да им имаш доверие, като не са честни с теб.
Отделно и майки, които са си отписали децата от тази група ме наплашиха, че  ги бие госпожата и съм постоянно мнителна и нащрек, въпреки че подложих и това на съмнение, защото децата им казали, че госпожа Вики ги бие по дупето, не знам на тази възраст до колко може да се вярва на децата. Ще видим, аз съм си казала че ако не се получават нещата, може да пробвам в друга градина в 1ва група директно.

Последна редакция: пн, 16 сеп 2024, 13:58 от Lizi:) :)

# 487
Ооо Лизи, радекално е, но аз бих търсила друга детска градина. Не мъчи себе си и децата си там. Не за пръв път пишеш, че те лъжат тези жени . Аз на нашите учителки за много по-невинни неща се дразня. Но в лъжа не към ги хващала никога.
Жалко е само, че логопедката ви и там и това за мен и супер предимсто за работата с децата. Но пак не бих пренебрежнала лъжите е предуприжденията за бой.
Иначе племеннецата на ММ и така, немогат и немогат да я нящярят да яде на едно място. Дано го израстът.

# 488
  • Варна
и Габи вече не стои в стола, яде на голям стол на масата директно - почти по никакъв начин не мога да я накрам да седне в нейния стол. Също на една малка масичка права или на столче

# 489
Куки, в момента наистина не знам на кой да вярвам, направо съм много объркана и не мога да взема адекватно решение. Иска ми се да си минат  ясла, за да научат някой неща, памперса да махна и подобни , преди да ги преместя в 1ва група. Не знам до колко мога да вярвам на тези жени, дето ми ги наговориха, че ги бият. Не ги познавам, просто бяха на площадката. Някак не ми се вярва да ги бият, ама си имам едно на ум все пак и го мисля.

Ооо Лизи, радекално е, но аз бих търсила друга детска градина. Не мъчи себе си и децата си там. Не за пръв път пишеш, че те лъжат тези жени . Аз на нашите учителки за много по-невинни неща се дразня. Но в лъжа не към ги хващала никога.
Жалко е само, че логопедката ви и там и това за мен и супер предимсто за работата с децата. Но пак не бих пренебрежнала лъжите е предуприжденията за бой.
Иначе племеннецата на ММ и така, немогат и немогат да я нящярят да яде на едно място. Дано го израстът.

# 490
Здравейте, момичета 🤗 Отдавна не съм писала, но голяма подготовка за първия учебен при нас, голямо чудо и тичане нон стоп 🙄😁 Любовчето тръгва другата седмица, за моя голяма изненада още от първия ден за цял ден, явно това е някакъв нов тренд. Разбрах го този петък на родителската, защото на предишната през юни бяха казали, че първо ще са на 2 часа и ще увеличават плавно. Лизи, поведението им може и да не е свързано с яслата, и Любовката така прави през нощта от известно време. Аз я слагам в кошарата и лежа на спалнята докато заспи, но нощно време се буди и а съм скръцнала на матрака да се обърна на другата страна, а се почва Мамо, мамооо, тука седи. Става и през нощта, реве без причина и успокоявам много трудно, ходи и играе в хола под над час, даже посред нощ ми взе ключовете да ми отключва вратата и ми казва чао, мамо 😳 Аз на зъби го отдадох, че чакаме още 4, но знам ли какво е.

# 491
Имаме още ваксини да слагаме и отложих за октомври...
Не мога да им намеря пантофки на сносни цени във физически магазин.
Единият е с много широк крак.
В Декатлона харесах такъв тип:

Но не знам дали са подходящи за детска градина.

# 492
Аз взех същите, хубаво е да ги пробвате. На Сами са му перфектни, но на Яна малко широки. Много са меки, буквално като чорап.

Имаме още ваксини да слагаме и отложих за октомври...
Не мога да им намеря пантофки на сносни цени във физически магазин.
Единият е с много широк крак.
В Декатлона харесах такъв тип:

Но не знам дали са подходящи за детска градина.

# 493
А дали ще разрешат в яслата.
В предвид,  че са меки отдолу?

# 494
При нас няма изисквания дали да са меки или не. Вътре са на килим. Първия ден Сами го изкара бос, защото бях занесла сандали, беше топло още и си ги е събул. Леличката ми каза че не иска обувки, но мойте и на площадката се събуват и само ги дебна, за това не се очудих.

А дали ще разрешат в яслата.
В предвид,  че са меки отдолу?

Общи условия

Активация на акаунт