Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 18)

• 20 852
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
Доста  наглото отношение ми се видя това - " ако искаш и до нова година ще ги адаптираме "....В такъв случай следващия път отивай с ясни искания и железен тон. Може би ако Сами ходи няколко дена сам и Яна ще поиска да е там , нз....

# 556
  • Варна
Има ли опция да ги пуснеш отделно наистина? Да се адаптира единия, после другия, за да е по-лесно и за теб? Не знам кое е по-добре де, но да и на мен ми прозвуча супер гадно това изречение като го прочетох

# 557
Попринцип има опция отделно, но ще ми е трудно с водене и прибиране, пак трябва да ги влача и двамата и в едната и в другата посока. Не знам като са сами, дали няма да е по зле от към рев, защото си нямат другарче.
Уж разговора беше непринуден с усмивка, но така няколко изречения, като тези дето написах  ми бръкнаха в здравето

# 558
  • Велико Търново
Лизи, а мъжа ти няма ли да може да води единия, а ти само да го взимаш. Да не се разкарваш и с двамата постоянно. Дано да успеете да намерите най- доброто решение, което да работи! Отговора на госпожите дори няма да го коментирам..

Вики снощи си легна с температура, като реших да изчакам преди да дам Панадол, беше към 38 градуса. Два часа след това се събуди с 39,5 😔. Два пъти я оставям така да видя дали няма да спадне и двата пъти вдига над 39 градуса, повече няма да потретя.
Няколко дечица така разбрах са вдигнали температура от нищото и за два- три дена са се оправили. Явно пак някакво вирусче има.

Забравих, Честит празник! 😊

Последна редакция: нд, 22 сеп 2024, 19:22 от Plamingo__

# 559
Лизи, просто нямам думи за яслата. Обади се на директорката и поговори с нея. Но ако отношението е навсякъде такова в твоят край, помисли дали да не ги оставиш още една година.

Мисс, от няколко дни чета и все се каня да те питам и не ми остава време. Тези 3 часа, предполагам са отпуснатите 15ч за работещи родители (в Шотландия ги няма 😢). Та ако решмш можеш ли да поискаш да го водиш например 2 пълни дни? Има ли вариант да доплащаш за full-time? Просто ми е интересно, защото аз много се ядосвах, че при нас няма такова нещо. От 3г има бесплатно от 9 до 3, в нашета градина доплащаш по £100 на седмица, ако искаш фул тайм. Сега плащам по £190.
Орехче, ужас е тази закуска. 1/4 яйце?!?! Михаил яде по 1-2 на закуска. Даже при нас се води снек и е по-пълноценна и разнообразна, знам хора, които не дават у тях друго сутрин. Аз давам супа или яйца с някаква каша, но и Михаил яде доста.
Ангелова и Милото бяха писали, че явно са гладни след градина, така е и при нас. Точно детските порции и снековете не му стигат. Едвам изкарва до 6 да вечеря.
Милото, няма ли вариант, да я будят след 1-2 часа(както ти е удобно на теб). Аз съм се разбрала с нашите каки, ако в 14ч не се е събудил, да го будят, но той заспива най-късно в 12:45 и спи максимум час, та  не се е се е налагало. Иначе у нас лятото си спеше по 3 часа и вечер до никое време беснеене, но никой за никъде не е бързал.

При Миша адаптацията върви добре. Сутрин плаче като го оставим, но максимум 2-3 минути, докато заобиколим до колата и се чува че е спрял. Там явно му е интересно, но все още седи залепен за каките ( той им вика каки, нищо че едната е на 60).
И започна рязко да говори на английски. Никой от другите езици не му върви така лесно. Колко го учих да казва благодаря/мерси/спасибо/дякую… без резултат. Месец на градина и казва тенкю… Но и речта на другите езици тръгна също по-бързо, сега ще става забавно. Днес бяхме в зоопарк и каза «манки има жопка» (маймунката има дупе), едно изречение 3 езика.

# 560
Вещице да, възползвам се от безплатните 15часа. Исках да доплащам поне един два дена да е цял ден, а един да не ходи например. Отказах се понеже той не може да изкара без дрямка, а аз не искам да спи по земята в чувал, между децата, той даже няма да заспи. Едвам изкарва да се приберем да обядва и е заспал за 2 мин...
А и да доплащам, градината работи до 15ч, ще доплатя за да спи на земята, а не на легло и да го взема като се е наспал. Отказах се, може да се доплаща при нас, но знам че има и градинки в които не важи това.
И при нас от 3г са 30 часа. По 6часа на ден идват, тогава ще трябва да не спи на обяд или да си намери начин и място там.
И Божидар оплита езика вече. Не иска да брои на БГ и това е, на английски си брои много добре до 10, че и нагоре се опитва.
Цветове не иска да научи, форми не иска, буквички не иска. Не знам как да го накарам.

# 561
  • Велико Търново
Вещице да, възползвам се от безплатните 15часа. Исках да доплащам поне един два дена да е цял ден, а един да не ходи например. Отказах се понеже той не може да изкара без дрямка, а аз не искам да спи по земята в чувал, между децата, той даже няма да заспи. Едвам изкарва да се приберем да обядва и е заспал за 2 мин...
А и да доплащам, градината работи до 15ч, ще доплатя за да спи на земята, а не на легло и да го взема като се е наспал. Отказах се, може да се доплаща при нас, но знам че има и градинки в които не важи това.
И при нас от 3г са 30 часа. По 6часа на ден идват, тогава ще трябва да не спи на обяд или да си намери начин и място там.
И Божидар оплита езика вече. Не иска да брои на БГ и това е, на английски си брои много добре до 10, че и нагоре се опитва.
Цветове не иска да научи, форми не иска, буквички не иска. Не знам как да го накарам.

Аз на Вики поръчах едни книжки, вътре има цветовете и формите. Но цялата книжка ѝ е много интересна, постоянно иска да я разглеждаме. Ако има някой който да ти я поръча и някак да ти я прати, мисля че ще му бъде интересна.

# 562
Вещице в яслата ги слагат в 12:30 до 15:30 да спат. Директорката ме беше предупредила децата,които не спат на обяд,та кара родителите да ги вземат. Ама тя и да спи малко напоследък пак заспива късно. Не знам защо?!🤷♀
Пламена знае само като форми кръг,квадрат,звезда,сърце и триъгълник. От един дървен пъзел ги научи. Баща и беше го поръчал за първото и празнуване на 1 юни. Числата до 9,формите и името и е написано. От там знае и да разпознава някои числа и букви.
Сега и поръчах от Озон някои неща,та поръчах тази книжка и тези карти.

Знае основите цветове жълто,зелено,синьо,червено и бяло от един дървен наниз който купих от Кауфланд ги научи. Понякога се случва да обърка,но като и кажа да се замисли и няма проблем. Жълтото и е най-лесно за различаване😂 Аз не я карам да учим букви мисля,че са малки и неща да я насилвам,че после да у безинтересно като стане време. Различава по някоя буква,но понеже тя е проявявала интерес.
Да се оплача счупи ми се дръжката на триколката,та ще я пращам за рекламация в Озон,но дано ми признат гаранцията😢

# 563
Аз смятам, че книжките за цветове и форми  са излишни покупки. Реално могат да научат цветовете и формите от много други неща.
Рая знае май всички цветове: черно, бяло, синьо, жълто, червено, зелено, розово, лилаво и оранжево. Научи ги от цветните моливи, с които рисуваме.
Знае цялата българска азбука, сама прояви интерес да й казвам буквите от един магнитен пъзел на братовчедите й. Научи я за няма и седмица, сега вече казва например “С” на слона, “О”-облак..и такива разни. Вчера се смяхме, носи буквата “У” и казва “обичам” 😅.

# 564
Еха,браво на Рая!

# 565
  • Варна
Ехе, браво 😁 нито цветове знае, нито букви, нито числа 🤷♀ но пък днес затапи дядо си с “когато му дойде времето” като отговор 😂

# 566
Тъкмо щях да кажа,че е рано за букви,но тук за пореден път се убеждавам , че всяко дете и различно и любопитно за различни неща.Браво на Рая !
Ади и показвам няколко букви (нейната , на мама,тати,баба,дядо..) ,но не мисля , че все още ги разпознава.За броенето съм казвала - брои до 12-13 някъде.Цветовете ги знае .
Стискайте палци за идната седмица , че от утре е на ясла.

# 567
Орехче, ще си стискаме палци и ще се вълнуваме заедно 🤗 И Любовката тръгва утре.

# 568
Моята тръгва в четвъртък. Дано излязат чревните, че лаборантката каза, че има шанс да се забавят много, защото били претрупани. Сигурно съм единствената, която чака с нетърпение да я заведе на ясла.

# 569
  • Бургас / Славейков
Успешно адаптиране на всички ,които тръгват на ясла.Митко от вчера е със сополи.Незнам дали е от яслата ,или защото игра и беше променливо времето онзи ден .Нищо му нямаше легна и му се запуши носа..Слагаме капки сега ,само хрема има .Добре че го взеха миналата седмица ,иначе изследванията щяха да изтекат със сигурност.Сестрата каза ,че бързо се адаптира според нея,искаше ми се да то пратя  утре ,за да не прекъсва ,но сега с тоз сопол май ще поседи още ден два.Дано да си отиде както дойде тез хрема.

Общи условия

Активация на акаунт