Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 18)

• 20 845
  • 749
  •   1
Отговори
# 570
Успех на всички дечица, които ще тръгват на ясла! Дано имат лека адаптация и никакво боледуване!
Ние си направихме една почивка до Испания с Ави и беше страхотно ❤️ не съм и мечтала толкова разбрано да се държи двегодишно. Тръгнахме с известни притеснения, но Ава се доказа истинска туристка, спа си в количката като пич, разглежда, за 5 дни не се тръшка нито веднъж. И видимо беше наистина щастлива, много беше мило последната вечер преди да заспи ме гали по лицето и ми повтаряше "обичам те, мамо" ❤️
Водихме я на аквариум, шоу с делфини, в зоопарк. По едно време вика "не искам гледаме слона, искам солетки" 🤣
Иначе тя брои и познава цифрите, буквите също мисли, че са цифри, защото и тях брои 😃 сортира топки по цветове, но рядко ги назовава. Напоследък учи в движение, няколко дни повтаряше "грасиас амиго" 🤣
А когато нашите бяха на гости предната седмица попита баща ми много учтиво "Дядо, искаш ли една биричка?" 🤣🤣🤣

# 571
  • Варна
Успех и на вас, болибон! Как сте, не си се включвала скоро сякаш?

# 572
Успех и на вас, болибон! Как сте, не си се включвала скоро сякаш?
Малката беше болна тези дни. Преди това подготвях ученика, каката за ДГ, ходих и на работа, че да ми актуализират заплата и нямах време за нищо. Сега пък подготвям малката за ясла и вече ми писна да пазарувам, а тепърва ще се купуват зимни дрехи за тримата. Чакам с нетърпение да пратя всичките на ясла, ДГ и училище и един ден да си почина, че после с ММ ще правим едно по сериозно есенно почистване, че има много неща за изхвърляне. Абе при нас купона е пълен.

# 573
Успешно адаптиране на Любовчето,Ади и Алекс. Нека да няма сълзи и вие момичета да не ги мислите много. Аз се чудя вече как да я обличам за ясла. Сутрин я обличам добре,но слагам и тениски в раничката да я преобличат. Много променливо времето при нас. Тези дни имаше намаления в уайкики,та взех някоя дрешка и днес гледам има в Н&М,та и от там ще поръчам нещо. Аз почвам работа на 7 идния месец 🤓Изпитвам притеснение и страх. Три години почивка и сега си мисля,че ще ми е малко зор😄 На мен ми актуализираха заплатата без да се връщам на работа☺

# 574
Благодаря ви, момичета! Любовката даде китките на госпожата и влезе мъжката, не се разплака и ми изпратиха снимка, че даже закусва макарони, хем тя и вкъщи хапна добре. След нея доведоха за пръв път още едно детенце, виеше като линейка горкото и се надявам да не разстрои много и моето момиче. Чакам да ми звъннат в 12 да ми кажат как се чувства, надявам се да им говори и да си казва за гърнето. Повече се тревожа утре как ще е, като вече знае за какво става въпрос. Милото, разбирам те, и аз след първото дете страшно се вълнувах за връщането на работа, може би цяла седмица не можах да спя. За 1-2 дни ще се почувстваш все едно не си отсъствала. Първият ден сигурно ще е повече приказки как си що си, там какво ново, вече от вторият все едно не е било. После идва чувството колко е хубаво да си пак ти, да се нагласиш сутрин, да говориш с големи хора, да си полезен не само вкъщи 🤗 Аз в началото даже се радвах на пътуването в метрото 😄

# 575
Браво на Любовче, лека адаптация и на другите деца.

Милото, заспиването вечер май е нещо като навик. Михаил е свикнал да заспива в 8:30PM, естествено +-15 мин ги има. В неделя не можа да спи на обяд, спа 10мин само в колата и го сложих рано в леглото, до 8:30 ми скачаше на главата. Аз доста плавно го учих да ляга по-рано, но преди градинаиа бяхме стигнали до 9-9:15. Другото, забелязах, че ако го оставям сам - заспива много бързо, но за съжаление от както е на градина иска да го гушкам. Тия мъже са големи лигльовци 😂
Мисс, каква е тая градина до 3? Как работят хората? И ние имаме общински, в които масово ходят деца от 9 до 3( на повечето родителите не работят), но може да доплатиш да е от 8 до 17ч, мисля. На мен това сега ми е дерта, че ние сме в частна, която работи от 7:30 до 18ч и е с приличен контингент, но градинаиа е малка. Тук базите на частните са по-смотани от общинските. До нас има много хубава нова общинска градина с огромен двор и градина. Децата препускат там по цял ден и ми е много близо. Обаче като виждам контингента и ми става лошо, ти ще ме разбереш... Тук има на няколко места общински жилища и това реално е във всеки квартал, хората си пускат децата в общинската. Верно е че са деца, но не искам да имам пререкания с родители от този тип (за момичетата в Бг ще поясня, че има коренни жители, които не са работили никога и раждат по 4-6 деца и живеят на помощи, някой и употребяват забранени неща). Отделно затваря по-рано, което е проблем за работещи хора. Пък и сигурно няма да му е готино с местенето и да има адаптация на ново. Има време, ще го мисля.

# 576
Минавам да кажа ,че Вики иска да пие ако ( мляко) 🤣

# 577
Орехче как мина при вас днес? Ади как реагира? Цял ден ли ще е ?

# 578
Вещице, толкова от 9 до 15:30 айде, не 15ч. Около нас имах три избора, за да е възможно най близо. И на трите места са до 15:30. В едната ми предложиха дв дадена само по 7 часа, но отказах. До другата не стигнах за подробности.
Засега сме добре в тази. Сега ще кача малко снимки във фейса да го видите моя градинар. Днес плака пак доста, но ми се стори, че като го взе госпожата и млъкна преди да стигне втората врата, а тя е на две крачки.
Имам и първата си рисунка от градинката 😊
И аз започвам работа началото на октомври. С ММ ще се разменим почивните дни и няма да се виждаме вече както сега (само за вечеря, ще сме заедно), както повечето семейства тук.
Той ще ходи 6 дена на работа, аз 2, така финансово е по добре и винаги ще има някой вкъщи на разположение.

# 579
Аз не,че ми се работи,но чисто финансово ще ни е трудно само с една заплата. Имаме и тийн на който разходите са тройни. Не ми се иска да лишавам децата. Аз няма да се връщам  на цяла работна седмица. Моята работа е в ресторант,та от понеделник до сряда ще съм от 9 до 16ч,като в четвъртък и петък ще почивам,но в събота ще съм две смени. Неделя пак ще ми е почивен ден. Малко ще ми е зор,но така ми се събират пет надника и ще вземам една прилична за провинцията заплата. През седмицата ще си я гледаме ние дори и да е болна с ММ ще сме в различни смени. В събота ще я водя при мама или леля ми.Колегите ми нямат против да карам предимно първи смени. Ще се адаптирам,но и на мен ще ми трябва време😀😀
Венче как мина при Любовчето?

# 580
И аз другия понеделник започвам работа. Не бих казала, че се вълнувам, по-скоро ми е нереално 😃 не ми актуализираха заплатата, чак ноември щяло да се случи, в момента нямало възможности за развитие... Провеждам интервюта с няколко други фирми и най-вероятно при добра оферта ще се върна и ще си връча молбата за напускане 😃
Да похваля Ави, вече влиза без сълзи 😊 казват, че е много спокойна и добричка. Но днес ми изкараха акъла, звъннаха ми в 16, тъкмо бях тръгнала да я вземам. Не била добре, гадело ѝ се, плачела. Препотих се докато стигна. Наистина беше разстроена, но откакто я взех се успокои и няма никакви симптоми. Хапна, играе си, пее, за щастие не е болна, явно нещо емоционално не ѝ е било добре и е била тъжничка.
Милото, за какво ти беше да казваш за HM 😃 пак напълних кошницата 😃 откакто детето тръгна на ясла съм като луд с картечница по онлайн магазините 😃

# 581
Здравейте момичета!
Милото , вчера е минало доста добре.Влезе в стаята без проблем , играла си е , излизали са навън , не е закусвала , но е обядвала.Не е плакала.Казаха ми да я взема в 12ч и много я похвалиха , колко е възпитана , как питала може ли , благодаря и други.Личало си , че има добра комуникация между нас и ,че се занимаваме с нея.Сутринта се е изпуснала , но после е ходила в малката тоалетна и казала , че ще си казва като има пиш и ако и ще ги пускат да плуват с рибките.Пяла е и песнички , похвалиха я ,че ги знае.Взех си я в добро настроение , по пътя се превъзбуди много , подскача, пя и заспа много трудно на обяд.
Днес влезе отново без да плаче, този път закуси вкъщи, че в градината ще има филия с халва и не вярвам да яде.Още не са ни пратили снимки как се чувства , но вчера пращаха и бях спокойна.Аз тази година бях сравнително скромна с пазара на дрехи заради все още променливото време.Като застудее ще пазарувам пак , този път мисля от Уайкики.Скоро взех три клина 86-92 (18-24м) и добре и паснаха.

Последна редакция: ср, 25 сеп 2024, 12:48 от Орехче

# 582
Здравейте момичета!
Милото , вчера е минало доста добре.Влезе в стаята без проблем , играла си е , излизали са навън , не е закусвала , но е обядвала.Не е плакала.Казаха ми да я взема в 12ч и много я похвалиха , колко е възпитана , как питала може ли , благодаря и други.Личало си , че има добра комуникация между нас и ,че се занимаваме с нея.Сутринта се е изпуснала , но после е ходила в малката тоалетна и казала , че ще си казва като има пиш и ако и ще ги пускат да плуват с рибките.Пяла е и песнички , похвалиха я ,че ги знае.Взех си я в добро настроение , по пътя се превъзбуди много , подскача, пя и заспа много трудно на обяд.
Днес влезе отново без да плаче, този път закуси вкъщи, че в градината ще има филия с халва и не вярвам да яде.Още не са ни пратили снимки как се чувства , но вчера пращаха и бях спокойна.Аз тази година бях сравнително скромна с пазара на дрехи заради все още променливото време.Като застудее ще пазарувам пак , този път мисля от Уайкики.Скоро взех три клина 86-92 (18-24м) и добре и паснаха.

Браво!👏И Пламена първите дни беше доста превъзбудена.Закуската с халва? Това сериозно ли е? Не знаех,че им дават🙄
Аз уж нищо нямаше да купувам. Казах си един лека пазар в началото като тръгна на ясла,но все вземам по нещо,но си и трябва. Взех едни потници от нашия английски магазин,но са с ужасно качество,та сега взех нови. И клинчета взех от там на Джордж и те са ужасни. Бельо и взех,а в уайкики все има намаления и все нещо вземам😀 Онзи ден два комплекта и взех по 12 лв бяха,та как да не се изкуши човек. Сега от Н&М и харесах само блузки и две якенца,та като лоялен клинет ми излизат супер изгодно. Аз покрай баткото съм свикнала винаги да пазаря от рано за сезоните☺

Последна редакция: ср, 25 сеп 2024, 09:42 от Милото

# 583
Добро утро, момичета! Браво на децата, Лизи ми се губи да каже как вървят нещата. Вчера беше добре, яла е, пишкала си е в гърнето, играла с децата, успели са и да я приспят като й пуснали да слуша любимата приказка Шишарко. Когато я взех се разплака, ама ревеше и нареждаше, чувам, че сестрата казва "хайде да вземем обувките", тя реве и повтаря "земем бубкитеееее". Гушках я малко и бързо се успокои, даже в коридора на градината взе да назовава и да дърпа едни животни от велкро. Тъжничка беше малко, докато се преберем беше все едно е на друг свят, вървя и си държеше ръчичките отпред на корема като някоя бабка. Беше ми доста притеснено тази сутрин дали ще има голяма драма, но като стана каза на баща си, че ще ходи на градината, там влезе за ръка със сестрата и без рев. Аз също минавам през адаптация, само за нея мисля и снощи малко си поплаках. Сестрата сутринта ме усети, въпреки, че външно се старах да не ми личи, жените си знаят какво ни е и само ми каза "Спокойно, на хубаво е тука, но затова сме майките - да се тревожим". Чакам с нетърпение смяната на младата сестра следобед, тя ми изпраща снимки и ми пише какво е положението, много успокояващо ми действа. Имаме родителска вайбър група, вече се скараха кой да събира пари и какви играчки да се купят 🙄 Сутринта в 8 започнаха да си обясняват какво са интерактивни и какво монтесори играчки, да се сърдят и да си намекват кой от кого е по-глупав🤦‍♀️

# 584
Венче, още не съм ги водила. Утре е последният ден от лекарствата. На 3ти имаме час за лекари в София и се чудя дали въобще да ги пускам до тогава, да не се разболеят пак, защото за целия октомври само на 3ти съвпада графика и може да минем в един ден и при двамата лекари.
Сами още се буди нощем, но се успокоява по бързо, не го е страх по цял час. Яна още заспива с мен в стаята. В неделя бяхме на село на панаир с роднини, Яна много я беше страх от тях, само като ги видеше и започваше да реве, в началото дори се разтреперваше, седяхме 7 часа и не се отпусна, целия ден беше лепната за мен. Сами се наигра с братовчедите си. В понеделник видяхме на улицата госпожата от яслата и Яна се разрева и скри зад мен. Като тръгна да изляза от стаята вкъщи Яна тича след мен и крещи 'не, не, не" с хленчене, та още е тревожна и баща си не иска, което е странно, само мен. Вече минаха две седмици от както не са ходили на градина. Този сопол беше много упорит.
Като видяхме госпожата, предложих да минем някой ден и да играят с децата в двора на детската, поне до 3ти, навън е по малък шанса да пипнат нещо. И така ще е за малко време, ще опознаят децата. И ще свързват яслата с игри. Но се оказа, че сутрин не ги извеждат, още една лъжа, в началото ми казаха, че излизат по два пъти на ден. А сега се оказва, че сутрин им е трудно с дрехите и не ги извеждат, след обяд май само когато е едната жена на смяна излизат, а другата не ги изкарва. Тези дни е топло тук, 27-30 градуса, направо грехота, ако не ги изкарат. Днес казаха, че няма да излизат, утре е жената дето говорих с нея, каза, че следобяд ще ми пише дали ще излизат. На родителската също излъгаха, че се грижат по 4 човека за тях, един педагог, една бавачка, две медицински лица, защото яслата е  за деца от 3 месеца до 3 години, в разговора с госпожата разбрах, че са по един човек с децата на смяна. В едната група има 6 месечно бебе.

Последна редакция: ср, 25 сеп 2024, 10:23 от Lizi:) :)

Общи условия

Активация на акаунт