Термин март 2025

• 44 504
  • 807
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте момичета! Бременна съм в 10 г.с и ден. Имах един спонтанен аборт февруари месец и този път ми е изключително трудно психически, дори се чудих дали да се отбележа при вас на този етап, но ето ме.

Термин - 1ви март
Имам тромбофилия и приемам клексан всяка вечер инжективно, както и утрогестан глобули.

Въпреки, че имах два пъти зацапване, моят лекар казва, че всичко е на ред към момента.

# 151
Здравейте момичета! Бременна съм в 10 г.с и ден. Имах един спонтанен аборт февруари месец и този път ми е изключително трудно психически, дори се чудих дали да се отбележа при вас на този етап, но ето ме.

Термин - 1ви март
Имам тромбофилия и приемам клексан всяка вечер инжективно, както и утрогестан глобули.

Въпреки, че имах два пъти зацапване, моят лекар казва, че всичко е на ред към момента.
И моя е е 01.03.Аз имам две деца,за мен е трета бременност .И аз имах зацапване заради отлепване на плодния сак след море и съм на утрогестан ,само че ги пия заради зацапването .Преди това ги слагах вагинално.Мина ли зацапването при вас и за колко време и на какво се държеше?

# 152

Термин - 1ви март

И моя е е 01.03.Аз имам две деца,за мен е трета бременност .И аз имах зацапване заради отлепване на плодния сак след море и съм на утрогестан ,само че ги пия заради зацапването .Преди това ги слагах вагинално.Мина ли зацапването при вас и за колко време и на какво се държеше?

Казаха ми, че понякога се случва покрай предполагаемата менструация. До сега минаваше от само себе си и беше съвсем малко, ярко червено, но достатъчно да ме напрегне.

# 153
Вит Д, беше ми в норма, но от 1м го спрях. А и не ходя на плаж...и май се оказва влияние, ще пробвам с връщането на вит.Д.
Аз се боядисвам, с безамонячна боя. Просто увеличих с 1 седмица отстоянието. Ако се замислим за всичката вредна химия, която приемаме ежедневно години наред, мисля, че боята е най-малкия проблем.
За кожата, ще пробвам съветите ви. Аз до сега пъпки не съм имала, и си е ново за мен Simple Smile

# 154
Аз съм с руса коса и няма как да спра да се боядисвам. Боядисвам се на 20 дни в безамонячна боя - само корен. Така правих и с първите две бременности.

Единствено спрях да ходя на маникюр, но  след 3 м. може и да подновя.

# 155
Момичета, взех си от аптеката пастили против гадене с мента, лимон и джинжифил. На опаковката пише "против прилошаване при пътуване". Добре ми действат. Но също така, установих, че много ми помагат дъвките Орбит с вкус на мента.

Аз нито съм спряла да се боядисвам, нито на миникюр да ходя. И не се бях замислила дори за това, че може да е вредно.  Моята боя е амонячна, но почти не мирише, защото е на "Фито". Освен това се боядисвам на терасата, където се надявам, че миризмите се разсейват по-бързо.

# 156
Аз също планирам да си продължа ходенето на маникюр със сигурност 😅
Между другото включвам се да кажа, че на мен ми действат добре едни таблетки за смучене Емил, моята АГ ги беше споменала и последните 3 дни приемам, като се усещам малко по-добре със гаденето.

# 157
Момичета, взех си от аптеката пастили против гадене с мента, лимон и джинжифил. На опаковката пише "против прилошаване при пътуване". Добре ми действат. Но също така, установих, че много ми помагат дъвките Орбит с вкус на мента.

Аз нито съм спряла да се боядисвам, нито на миникюр да ходя. И не се бях замислила дори за това, че може да е вредно.  Моята боя е амонячна, но почти не мирише, защото е на "Фито". Освен това се боядисвам на терасата, където се надявам, че миризмите се разсейват по-бързо.
Ами вредна е боята и не се препоръчва по време на бременност,защото химикалите могат да навредят на народното бебе.Не се препоръчва и по време на кърмене.Има доста информация,може да се прочете,също така лекарите ще ви кажат същото,особено за амонячните бои

# 158
Благодаря ти за информацията! Леко се притесних. Но проверих какво съдържа боята и се оказа, че е безамонячна, което донякъде ме поуспокои. Simple Smile 

Ами вредна е боята и не се препоръчва по време на бременност,защото химикалите могат да навредят на народното бебе.Не се препоръчва и по време на кърмене.Има доста информация,може да се прочете,също така лекарите ще ви кажат същото,особено за амонячните бои

# 159
Благодаря ти за информацията! Леко се притесних. Но проверих какво съдържа боята и се оказа, че е безамонячна, което донякъде ме поуспокои. Simple Smile 

Не е фатално ,но все пак ако може без боядисване е добре да се мине без такова или наистина само с безамонячна... Simple Smile

# 160
И моята е безамонячна, но доколкото четох до образуването на плацентата, ембриончето е директно свързано с кръвния поток на майката.

Реално няма данни, дали е вредно или безвредно, защото от етична гледна точка не са правени тестове върху бременни.

# 161
Така е, няма данни дали е вредна или безвредна боята, но в повечето статии, които прочетох се препоръчва да се боядисаме след навършен 3-ти месец.

# 162
Момичета, а какви симптоми имате? Аз съм вече в 9г.с и освен леко гадене и умора май нямам други симптоми. И все го мисля дали всичко е наред.
Бях последно в 7 г.с на преглед, когато ми пусна всякакви изследвания и всичко беше наред. Видя и сърдечна дейност, но не ми я пусна да чуя. И сега все мисля дали всичко е ок.
Каза ми чак след месец пак на ехограф, но май ще отода още другата седмица.
Вие колко често сте били на преглед до сега.
Аз реално веднъж в 5 г.с, когато се видя само сак и после в 7 г.с. когато се видя сърдечна дейност. И това е.

# 163
Аз също бях на един в 5гс за потвърждаване, че има сакче и че не е извънматочна, после в 7гс за сърдечна дейност. Следващият ми преглед е в края на другата седмица, когато ще бъда в 10гс, и преди него ще пусна по-подробни изследвания, които ми записаха да направя за тогава.

# 164
Аз също бях веднъж в пета и веднъж в седма, сега трябва да отида пак на 09.08, което ще се пада 9 + 2, пак само за ехограф. И каза, че вече ще пуснем и някакви изследвания.

Аз си имам гадене на моменти, напрежение в гърдите, което май не е толкова силно вече и малко повече ми се спи, но аз и си позволявам съзнателно да спя повече вече. И разни придърпвания понякога.

Пия само фолиева и всяко ходене до тоалетна ми е със свито сърце, дали няма да има зацапване. Голям съм сдух. На 08 ще стане месец от теста и много треперене му треперя.

Надявам се всичко да е наред при всички и септември да ни донесе много положителни емоции.

Общи условия

Активация на акаунт