Термин март 2025

• 42 600
  • 807
  •   1
Отговори
# 135
  • София
B_vas, ако болката е от ниско кръвно опитай и с портокалов сок с много лед.

От леда (от студеното) кръвоносните съдове се свиват, също и от вит.С в портокалите и поолеква болката.

Момичета, как се справяте с главоболието? Нещо друго освен парацетамол позволено ли е?  Има дни в които ужасно силно ме боли главата и отпред и отзад, а парацетамола почти не ми помага.
Боже, не съм единствена. От седмица адска болка на тила, слепоочие, виене на свят - ниско кръвно, малко ми помага кафе с прясно мляко и айрян. Но, единствено като лежа, ми олеква.

# 136
  • Пловдив
Здравейте!
Записвам се и аз тук, няма само да ви чета тайно я 😅
7г.с + 3 съм.Втора бременност, след инвитро.От първата имаме момче на 2г, сега от същата "реколта" ми беше замразения трансфер.Не смея да се отпусна докато не минат критичните седмици.Макар, че с предната бременност до края очаквах нещо да се случи, ма не се.😏
Не ми се гади, просто ми е едно смотано на стомаха.Нищо конкретно не ми се яде, лежи ми се, спи ми се..Ще видим по-натам какво ще е.
Допълвам: термин 20.03.25 😇

Последна редакция: нд, 04 авг 2024, 19:27 от Елънче

# 137
Здравейте! Записвам се в тази тема с термин 10.03.😊 Искам да попитам кога трябва да се регистрирам като бременна? Докторът ме извика другата седмица, тогава трябва да съм 9г.с. и каза, че ще ми пусне изследванията. Но не е ли рано?

# 138
Благодаря ти. Ще опитам. ♥️
B_vas, ако болката е от ниско кръвно опитай и с портокалов сок с много лед.

От леда (от студеното) кръвоносните съдове се свиват, също и от вит.С в портокалите и поолеква болката.

Момичета, как се справяте с главоболието? Нещо друго освен парацетамол позволено ли е?  Има дни в които ужасно силно ме боли главата и отпред и отзад, а парацетамола почти не ми помага.
Боже, не съм единствена. От седмица адска болка на тила, слепоочие, виене на свят - ниско кръвно, малко ми помага кафе с прясно мляко и айрян. Но, единствено като лежа, ми олеква.

# 139
MyLadyy моят термин също е на 10.03. Само, че мен лекарката ме вика в 10 г.с. , за да пуснем изследвания.
Ти не можеш да се регистрираш , като бременна. АГ ще го направи около 12 г.с., поне така беше при мен с предните 2 бременности.

# 140
Здравейте, в 6-та гестационна седмица съм, мисля да запиша час за вторник за преглед. Това ми е втора бременност, с първата нямах проблеми, след раждането се появиха проблеми, и чак след година и половина отключих диабет 2.
Има ли някоя мама с диабет и ходила ли е на ендокринолог за смяна на хапчетата.
Общо взето ще трябва да посетя доста лекари идната седмица.

# 141
А някоя от вас да има косопад ? С миналите ми бременности имах след раждането,а сега ...

# 142
Косопад и косата ми стана суха като метла Sad
Опъпчих се, нетипично при мен.
Някоя с такъв бонус? Как се справяте или отминават сами с времето?

# 143
И моята коса е в ужасно състояние - суха и с ужасен косопад. По принцип си го имах косопада и преди бременността, но сега е страшно. Мисля да изследвам витамин D. Кожата на лицето ми за сега е добре, единствено стана по-груба сякаш. Отдавам го на това, че премахнах някои продукти, които ползвах.

# 144
Преди да забременея бях с дефицит на витамин Д и страшен косопад. След като го вдигнах на горна граница косопадът спря. Може и да е от недостиг на витамин Д.

# 145
Здравейте!
Записвам се и аз тук, няма само да ви чета тайно я 😅
7г.с + 3 съм.Втора бременност, след инвитро.От първата имаме момче на 2г, сега от същата "реколта" ми беше замразения трансфер.Не смея да се отпусна докато не минат критичните седмици.Макар, че с предната бременност до края очаквах нещо да се случи, ма не се.😏
Не ми се гади, просто ми е едно смотано на стомаха.Нищо конкретно не ми се яде, лежи ми се, спи ми се..Ще видим по-натам какво ще е.

Хайде и аз се записвам, въпреки че обикновено само чета и рядко пиша, но твоя пост ме провокира, защото съм 7+2, също втора бременност инвитро, също имам 2 годишна мома. Имах 1 ембрионче от същата реколта, но не стана с него, та си изкарах нова и много тегава стимулация по ултра дълъг протокол.

Моята коса си капеше брутално, но преди 1 седмица рязко спря и сега виждам по 1 косъм на ден.

Също имах много кофти болки в кръста над две седмици, но и това мина рязко преди два дни.

# 146
Аз тъкмо горе-долу бях започнала да овладявам акнето - появи ми се пак в началото на годината. Бях ходила на лазерни процедури преди да забременея и ползвах по-специална козметика, но като спрях, избухнах с още пъпки - успокояват се, след седмица пак 🥲 сега гледам да не се гримирам толкова често и хубаво почиствам кожата, както и започнах отново Скинорен и ми се отразява добре засега, но може би би ви изсушавал повече кожата, ако не ползвате обилна хидратация сутрин и вечер.

# 147
Знам, че моят въпрос е глупав, но кога може да се боядисва косата. По ред причини на заетост, юни пропуснах, последно се боядисах в началото на май, и юли, когато вече имах време, видях двете чертички и реших, че ще чакам поне първите седмици, нали след 12-та би следвало да е ок вече?

И какъв чай може да пием? Моят рисърч одобри шипка и липа като безопасни.

# 148
И аз съм така с пъпките. Имах си рутина с витамин с, ниацинамид, хидратиращ крем и слънцезащита. Но останах на последните две само и редовно излиза по някоя пъпка. Бих ви препоръчала почистване с лавандулова вода, много добре действа на пъпките.

Преди малко и аз попитах в друга тема за боядисването. Руса съм и вече с черен корен, защото не съм се боядисвала от юни. Мисля да изчакам да мине 12-та седмица и ще се боядисам.

# 149
И моята коса е в ужасно състояние - суха и с ужасен косопад. По принцип си го имах косопада и преди бременността, но сега е страшно. Мисля да изследвам витамин D. Кожата на лицето ми за сега е добре, единствено стана по-груба сякаш. Отдавам го на това, че премахнах някои продукти, които ползвах.
И аз имах лек преди бременността ,обаче днес като видях как пада ...А по принцип пия и прогестерон -уж би трябвало да помага,не да вреди,фолиевата също..
Не знам на какво се дължи..

Общи условия

Активация на акаунт