Термин март 2025

• 42 606
  • 807
  •   1
Отговори
# 120
Солети и по 2-3 праскови и сок от портокал.

Сутрин изяждам няколко солети и пия вода, ако не го направя и изляза с кучето, се почват едни циркове.

Та, добрата стара солета много помага.

# 121
Аз също сутрин хапвам солен снакс- тарали, солети.
Намерих си и едни бебешки бисквити, като една ме засища и не са прекалено сладки.
Днес ядох варени картофи с котидж и ми беше окей.
За сладък снак си замразих Данонино на клечки във фризера.
Скрит текст:

# 122
На мен пък точно от водата много ми се гади сутрин. Ям сухар със сирене и краставица , ако искам да е нещо набързо. През деня добре ми действа таратор. Иначе си хапвам всякакви неща, няма как да караме само на солети.

При мен проблемът е, че по 3-4 пъти на ден ми се гади. Гади ми се от самата мисъл за храна, но каквото и да хапна ми минава гаденето. След 2-3 часа пак започва да ми се гади и така 3-4 пъти. Въпреки гаденето си хапвам и за 1 месец вече съм + 2кг. Confused

# 123
Здравейте дами, и аз да се разпиша тук Simple Smile Карам девета седмица, доста ми се гади. Изписаха ми витамин б6, но не мога да преценя дали има ефект. Всичко е на вълни, ако изпусна ядене, става доста критично откъм гадене. Също ме втриса доста силно… Споделете какво хапвате за снакс, вече нищо не мога да гледам 🫣 докато ям скроля на телефона, само така успявам да се разсея и да хапна нещо…
Нещо леко - попара, пилешка супа, кисело мляко с бисквити. Между храненията - без сол зеленчуци и плодове.
Прибавих към водата лимон 🍋 и редувам с айрян на всеки час.
Нямам никакъв апетит и се насилвам общо взето. За месец свалих 3 кг.

# 124
И мен ме втриса вечер и първата бременност бях така и сега. И в момента даже 😁
Здравейте, в 7 г.с. и 5 дни съм. Всичко изглежда да се развива нормално. Приемам фолиева киселина и фраксипарин засега. От около 2 седмици почти постоянно имам чувството, че ме втриса.  Все ми е студено. Болят ме мускулите от време на време. Някой друг с подобни усещания?

# 125
  • София
Добро утро Simple Smile

При мен за гаденето помага 1-2 глътки кока-кола с много лед и лимон.

Всъщност напитката е била създадена и ползвана като лекарство против повръщане в миналото, по-късно са й добавили газировка и са започнали да я предлагат масово с търговска цел. Wink

Здравейте дами, и аз да се разпиша тук Simple Smile Карам девета седмица, доста ми се гади. Изписаха ми витамин б6, но не мога да преценя дали има ефект. Всичко е на вълни, ако изпусна ядене, става доста критично откъм гадене. Също ме втриса доста силно… Споделете какво хапвате за снакс, вече нищо не мога да гледам 🫣 докато ям скроля на телефона, само така успявам да се разсея и да хапна нещо…
Нещо леко - попара, пилешка супа, кисело мляко с бисквити. Между храненията - без сол зеленчуци и плодове.
Прибавих към водата лимон 🍋 и редувам с айрян на всеки час.
Нямам никакъв апетит и се насилвам общо взето. За месец свалих 3 кг.

# 126
Мерси на всички за идеите! Пожелавам скорошно нормализиране на всички, които имат сутрешно гадене 🤞. Аз забравих да споделя, че газираната вода ми помага, вода мога да пия само със сламка, бавно, иначе ми става тежко. Витамин б6 за гадене ми ги изписа и друг лекар при предишната бременност (не живея в България), предполагам е стандартно.

# 127
Аз имам две бременности преди тази, ноооо никога не съм се чувствала така изморена. Мога да спя буквално цял ден без да ставам от леглото. Като свърша нещо съвсем леко, пак имам нужда да си полегна. Надявам се след 3 месец тези симптоми да изчезнат, защото се чувствам ужасно така.

# 128
Момичета, записах час за фетална морфология при д-р Панайотова в болница "Надежда" за 22 август, тогава ще бъда в 12 г.с.  Исках и аз при д-р Чачева, която ми прави морфологиите при предишната бременност. Но за нея има график само за септември. От регистратерата ми казаха, че ще бъде късно. Момичета, не мога да разбера какъв е този комбиниран скрининг, за който пишете. Да не би аз нещо да пропускам? Или говорим за едно и също нещо? При предишната бременност си спомням, че правих една по-ранна фетална морфология и втора в по-напредналите месеци.

# 129
Момичета, записах час за фетална морфология при д-р Панайотова в болница "Надежда" за 22 август, тогава ще бъда в 12 г.с.  Исках и аз при д-р Чачева, която ми прави морфологиите при предишната бременност. Но за нея има график само за септември. От регистратерата ми казаха, че ще бъде късно. Момичета, не мога да разбера какъв е този комбиниран скрининг, за който пишете. Да не би аз нещо да пропускам? Или говорим за едно и също нещо? При предишната бременност си спомням, че правих една по-ранна фетална морфология и втора в по-напредналите месеци.

Това, което си запазила е комбиниран скриниг, някои го наричат ранна фетална. И аз съм запазила в Надежда. Комбиниран е, защото освен, че Панайотова ще те гледа на ултразвук, ще те изпратят в лабораторията за кръв за Биохимичен скрининг, който дава прогнози за риск от аномалии.
При остналите фетални морфологии се гледа само на ултразвук.

Между другото Мбал Надежда имат интересен канал в Тик Ток, където дават информация за изледвания, проследяване на бременност и раждането там.

# 130
Момичета, как се справяте с главоболието? Нещо друго освен парацетамол позволено ли е?  Има дни в които ужасно силно ме боли главата и отпред и отзад, а парацетамола почти не ми помага.

# 131
Здравейте момичета. Включвам се и аз в темичката. Това ми е втора бременност по ред. Първата завърши с аборт (кухо яйце)
На 30.07 ходих на преглед на установяване на сърдечна дейност. Всичко е наред ,чухме сърчице. Но по последна редовна менструация тогава трябваше да съм в 8г.с +5 дни ... А на ехографа излезе че отговарям на 7г.с +2 дни.

# 132
Megi22, има разлика +/- 1седмица не е обезпокоително. Ако стане, лекарят ще каже.
Аз от сутринта съм с болки в ляво в кръста, при бъбреците. Не знам бъбреци ли са, от бременността ли е, сецнала ли съм се. На 14.08 съм на преглед да чуем сърчице, имам чувството, че цяла вечност има до тогава.

# 133
  • Сливен
Здравейте, и аз влизам в отбора на постоянно ми се спи. Гади ми се леко, но поносимо.
На 1ви август бях на първи преглед. Потвърди се бременност, но тъй като е рано, се видя само сак. Рано бе за сърдечна дейност. Чак на 13ти август се надявам да чуем сърчице.
Пожелавам бързо да отминават неразположенията на всички.

# 134
Момичета, как се справяте с главоболието? Нещо друго освен парацетамол позволено ли е?  Има дни в които ужасно силно ме боли главата и отпред и отзад, а парацетамола почти не ми помага.
Боже, не съм единствена. От седмица адска болка на тила, слепоочие, виене на свят - ниско кръвно, малко ми помага кафе с прясно мляко и айрян. Но, единствено като лежа, ми олеква.

Общи условия

Активация на акаунт