Термин март 2025

• 46 427
  • 807
  •   1
Отговори
# 600
Аз вчера с тези контракции така се шашнах..четах до късно, да се успокоя, че всъщност доста жени ги имали и изкарват до края. Имам един спонтанен аборт преди време в късна седмица и страхът ми е голям да не се повтори.

За мазане, аз ползвам на Кларинс лосион за тяло и олио. Моята кожа изсъхна страшно много и за сега с тях овладявам положението.
За олиото им, четах само супер отзиви в чуждите форуми. То е на билкова основа. Изключително чист продукт - то с това ме спечели.

# 601
MmeBovari, а лесно ли попива олиото?

# 602
bonibon, да, попива за около 1мин. Следях в началото, защото бях притеснена за онзи мазен слой дали остава - но не. В началото миризмата е по-силна, но и тя изчезва бързо.
За момента съм доволна и количеството, което е заминало - 1/5 за 2 седмици ползване. Като аз се мажа цялата с олиото 1 път на ден. 
В отзивите пишеше, че 1 шишенце (100мл) им е отивало на жените за по 7-8седмици.

# 603
  • София
Привет, момичета!

Имам въпрос към тези, които са минали вече през ранна фетална морфология в МБАЛ Надежда - кога давате кръв за БХС преди или след прегледа?

Днес се обадих да проверя дали е нужно да отида по-рано и дали има някакви инструкции, но единствено ми обясниха да отида пред кабинета навреме, там щели да ми кажат. И да си се разбера с лекаря за получаването на резултати - кога и как …

При предната ми бременност (следях се и родих във Вита), всичко се обясняваше предварително и всички документи се получаваха в края на прегледа.

Объркаха ме доста днес …

# 604
Привет, момичета!

Имам въпрос към тези, които са минали вече през ранна фетална морфология в МБАЛ Надежда - кога давате кръв за БХС преди или след прегледа?

Днес се обадих да проверя дали е нужно да отида по-рано и дали има някакви инструкции, но единствено ми обясниха да отида пред кабинета навреме, там щели да ми кажат. И да си се разбера с лекаря за получаването на резултати - кога и как …

При предната ми бременност (следях се и родих във Вита), всичко се обясняваше предварително и всички документи се получаваха в края на прегледа.

Объркаха ме доста днес …

Не е нужно да ходиш предварително. Аз бях при Патрикова в Надежда, взеха ми кръв след самия преглед. На място ще ти обяснят всичко, не се притеснявай и успех Simple Smile

# 605
Аз съм в понеделник при д-р Чачева. Казаха ми, че кръв се взема след прегледа в лабораторията.

# 606
Благодаря ви момичета 💕😇
bonibon Мен ме предупредиха, че крайният срок е в четвъртък. Първият път ми се обадиха на 6ти работен и някак се бях подготвила пак за по-дълъг срок, но вчера както спим с дъщеря ми следобед, ми се обадиха с хубава новина. 😊
Всичко ще е наред и при теб, вярвам го! ❤️
Иначе за феталната по-скоро ме интересува дали всеки орган е развит правилно и е на правилното място, дали сърчицето е както трябва, мозъка и т.н. Въпреки че то така или иначе на по-късен етап ще правя феталнаехокардиография, където ще се гледа само сърце-пак ми е важно.

# 607
Здравейте!!
И аз се включвам в комуникацията. В 14 седмица + 5 дни според последните изчисления след първата фетална морфология. Очаквам момченце началото на март Innocent . Исках да попитам някоя дали има оплакване от болки в таза? Четох че се отделял някакъв хормон релаксин точно сега в този период, който отпуска ставните връзки. Направо съм като счупена :Д... Иначе засега бременността върви много леко. Надявам се да споделяме успешно опит и накрая да родим едни сладки бебета. HeartbeatHeartbeat

# 608
  • София
Здравейте!!
И аз се включвам в комуникацията. В 14 седмица + 5 дни според последните изчисления след първата фетална морфология. Очаквам момченце началото на март Innocent . Исках да попитам някоя дали има оплакване от болки в таза? Четох че се отделял някакъв хормон релаксин точно сега в този период, който отпуска ставните връзки. Направо съм като счупена :Д... Иначе засега бременността върви много леко. Надявам се да споделяме успешно опит и накрая да родим едни сладки бебета. HeartbeatHeartbeat

С първата бременност бях по същия начин, сега обаче нищо още не усещам като болка. Май достатъчно съм се разглобила тогава 😅

# 609
Аз също четох за релаксина, защото имам чувството, че понякога ако кихна без да си стегна предварително коремните мускули, все едно ми изхвърча яйчник.😂 Оказа се заради това е тази болка

# 610
Благодаря за включването Gatito!
Направих си тест Panorama миналата седмица. Чакам резултат.
Аз вчера бях на ранна фетална морфология при д-р Чачева в Надежда. Според докторката ще е момиче, но ми каза да не избързвам за сега да казвам на роднините. Явно не може да го каже на 100%  Иначе, прегледът мина добре. Бебето е добре. Единственото притеснително е, че заради възрастта (43 г.) ще трябва да правя пренатален тест. И сега не мога да реша къде. Проследяващата  АГ ми препоръча да е в генечина лаборатория. Каза ми три имена : Геника, Афродита или Cell genetics
От всичките само първата ми е позната. Някой от вас чувал ли е нещо за другите две?
Здравей, аз съм на 41 правих в Афродита Визион тест една идея по-разширен пакет 1580 лв излезе до седем календарни дни.Направих го в десета и на ранния скрининг ми препоръчаха да го направя, но казах ,че вече го имам и се успокоих.Иначе при самият преглед докторката каза ,че не вижда видима причина за притеснения, но компютърът ни поставя ,заради възрастта, ако ти е притеснено направи го!Имам телефон на Диана от Афродита и на cell Genetics имам приятелка прави, ако не си от София имат представители, който минават по градовете.Успех!

# 611
Здравейте,

Най-после открих тази група и много се радвам! Аз съм в 14+5 и все още не всички мои близки знаят подробности около бременността, така че отчаяно търся с кого да обменям опит Blue Heart Терминът ми е 8 март, но размерите на плода вървят една идея по-малки заради късна овулация и е възможно да бъде 19 март. Следи ме д-р Леков в Токуда и съм многомного доволна като отношение.

В Токуда действам с допълнително здравно осигуряване от Generali.

С цел да помогна с информация на дами, които тепърва се включват в групата или имат по-ранен термин, споделям малко опит от първия триместър. Нямах особено изявени симптоми - имах адски засилен апетит, без никакво усещане за гадене. Направо постоянно можех да изям света. Понеже още преди да разбера, че съм бременна, ходих активно на фитнес, изобщо не предположих, че може да съм бременна, тъй като физическата активност обикновено повишава апетита.

След като менструацията ми закъсня с повече от седмица, си направих тест и беше положителен. Simple Smile В същия ден спрях да пуша цигари, които тотално ми обърка емоциите (само който е/бил пушач знае) Smile и веднага ме заболя кръста. Усещах и напрежение, когато лежа по корем, така че бързо се съобразих с това - просто не ми беше удобно вече. В този ред на мисли, доста повече ми се спи, имах нужда от почивка и не ми се правеше нищо.

Всичко си вървеше супер, нямах никакви оплаквания, направих първите кръвни изледвания, БХС + ранната морфология и резултатите звучаха страхотно. До миналия уикенд, когато изведнъж изкървих и изхвърлих един доста голям съсирек - веднага отидох в спешното в Благоевград, тъй като бях на една вила в областта. В понеделник (преди 2 дни посетих и моя лекар) и се установи, че имам тотална плацента превиа. Надявам се повечето от вас да не са запознати с този термин, няма да изпадам в подрбоности - всеки може да си прочете, не искам да ви стресирам. Просто плацентата ми е доста ниско и това ме прави част от една рискова група и съответно изцяло изключва възможността за естествено раждане, въпреки че това ми беше мечтата.

Сега съм закована на дивана вкъщи и ме е страх да свърша каквото и да е, защото това изкървяване със сигурност ми скъси живота с няколко години. Беше си стресиращо и не искам да се случва пак. Опитвам се да работя от вкъщи, ама нищо не ми се върши.

Та, ще се радвам да обменим опит и ако някоя е запозната с плацента превиа или секциото в Токуда ще се радвам на подробности.

Като цяло съм по-спокойна след прегледа при д-р Леков - той има това влияние върху пациентите си, но все пак си е притеснение.

Аз съм лежала там миналата година за половин ден - минимална интервенция и съм супер доволна от единичните стаи и мисля да действам така, но изобщо не съм запозната с процедурата по секциото там.

Имам още един въпрос - все още не знаем пола на бебето Rolling Eyes Вие кога го разбрахте и организирахте ли си изненада, или докторът Ви го каза веднага при прегледа?

Поздравявам ви и желая на всички лека и безпроблемна бременност, както и раждане разбира се!

Последна редакция: ср, 11 сеп 2024, 14:14 от snuggles

# 612
Благодаря за включването Gatito!
Направих си тест Panorama миналата седмица. Чакам резултат.
Аз вчера бях на ранна фетална морфология при д-р Чачева в Надежда. Според докторката ще е момиче, но ми каза да не избързвам за сега да казвам на роднините. Явно не може да го каже на 100%  Иначе, прегледът мина добре. Бебето е добре. Единственото притеснително е, че заради възрастта (43 г.) ще трябва да правя пренатален тест. И сега не мога да реша къде. Проследяващата  АГ ми препоръча да е в генечина лаборатория. Каза ми три имена : Геника, Афродита или Cell genetics
От всичките само първата ми е позната. Някой от вас чувал ли е нещо за другите две?
Здравей, аз съм на 41 правих в Афродита Визион тест една идея по-разширен пакет 1580 лв излезе до седем календарни дни.Направих го в десета и на ранния скрининг ми препоръчаха да го направя, но казах ,че вече го имам и се успокоих.Иначе при самият преглед докторката каза ,че не вижда видима причина за притеснения, но компютърът ни поставя ,заради възрастта, ако ти е притеснено направи го!Имам телефон на Диана от Афродита и на cell Genetics имам приятелка прави, ако не си от София имат представители, който минават по градовете.Успех!
И аз съм с Panorama, (на 23 съм без случаи на такива заболявания в рода) пуснах го на изплащане с MedLease за 6 месеца без оскъпяване. Мисля че е някак много да се дадат толкова пари наведнъж и като има такава опция е много голяма оферта. 1360 лв беше стандартния пакет.
Не знам защо, но последно време много често чувам да ги карат АГ-тата един вид без дори и притеснения да си пускат този тест, дори даже не те светват за БХС. Според мен ако няма никаква лоша история в рода да си пуснат първо БХС и при евентуално съмнение тогава това. Доколкото чувам ние сме от малкото държави които плащат за този тест. В англия например чух че бил безплатен. Не всеки има толкова пари наведнъж да даде, а малко фирми предлагат разсрочено плащане.

# 613
След 10 дни чакане, най-накрая излезе и моят резултат от Nifty Pro - доста сложно се разбира пола в този тест...от шаш не можах да видя изобщо как е описано 😄 но в крайна сметка докторът ми показа кое какво е - та при нас е 💗 (бяхме си го поръчали 😄🥰)

# 614
Аз в понеделник дадох кръв в 11г.с и се надявам в петък да се обадят. Казаха до 7 раб дни, но обикновено излиза по-бързо. Правих Вижън в Афродита. Нямам търпение вече, дано всичко е наред! Отделно не сме казали на никого още, с първата бременност много рано казахме на всички, сега решихме да изчакаме пренатални я и първата ФМ.

Общи условия

Активация на акаунт