Седмокласна 16.07-23.07 - Силно стиснати палци за ВТОРО КЛАСИРАНЕ!

• 97 690
  • 1 652
  •   1
Отговори
# 1 305
Съобразих се изцяло с първото желание на дъщеря ми, след като се убедих, че и по моя преценка е ок. Но й казах, че ако изкара достатъчен бал за първите си желания ще избира тя, ако е по-нисък ще избирам аз, съобразявайки се с нещата, които я влекат, разбира се.
Когато разгледахме 18 су се убедих, че наистина искам да учи там. Нереално добро е.
Дъщеря ми е приета в 18-то, френски с испански език. Още се колебая дали да я запиша, или да се пробваме на 3-то класиране. Според мен училището е добро, но за източните езици. За френския език последните години, няма особено добри отзиви. За 133-то и 35- то балът щеше да и стигне, но тя не иска да учи руски език.

# 1 306
И на мен ми е интересно да видя изпитните варианти от допълнителните дати, но никъде не са публикувани. Разбира се, винаги могат да бъдат изискани по реда на Закона за достъп до обществена информация.
И питах по-нагоре дали са изтекли темите.
И за друго се бях сетила. Министерството намери ли си всички 18 деца с по 2 по 100, които обяви?

# 1 307
И на мен ми е интересно да видя изпитните варианти от допълнителните дати, но никъде не са публикувани. Разбира се, винаги могат да бъдат изискани по реда на Закона за достъп до обществена информация.
И питах по-нагоре дали са изтекли темите.
И за друго се бях сетила. Министерството намери ли си всички 18 деца с по 2 по 100, които обяви?
Grinning Ние ги намерихме преди министерството Wink
Ама те едва ли са ги търсили, то нали мина пресконференцията Wink

# 1 308
То понеже за единственото в София няколко училища се спуснаха на шпагат да е тяхно детето, та затова не знам къде ги наместиха останалите. Може би по традиция ила по едно, две в Бургас и Пловдив, но останалите някак не се разбра дали или.

# 1 309
То понеже за единственото в София няколко училища се спуснаха на шпагат да е тяхно детето, та затова не знам къде ги наместиха останалите. Може би по традиция ила по едно, две в Бургас и Пловдив, но останалите някак не се разбра дали или.
То се оказа, че всъщност няма никакви 18 деца с 2х100 точки, просто две области се объркали и дали справка за трите НВО-та (МАТ, БЕЛ и чужд език в един ексел), съответно едни деца излязоха с над 200 точки сбор.

# 1 310
  • София
Би трябвало да си ги публикуват в МОН както беше на официалната матура, веднага ги публикуваха. Сега какво се крият ,да не е няква тайна.
Аз имам предположение защо ги крият. Защото от МОН твърдо, категорично и ежегодно доказват, че нямат никаква представа как се правят стандартизирани тестове.

# 1 311
  • София

Аз имам предположение защо ги крият. Защото от МОН твърдо, категорично и ежегодно доказват, че нямат никаква представа как се правят стандартизирани тестове.
Aми да, сгрешиха веднъж, пускайки и двата ДЗИ  ПП мат.. Видяха се разликите  в сложността, недоволството от това се изрази и в медиите, та  сега  са на мнението  "Няма нужда да се навираме пак в шамарите"

# 1 312
Виола, аз се шегувам. Обаче от началото на годината им броя тъпотиите, за които не признаха какви невероятни недоразумения са.  Но пък са продуктивни като новогодишна заря.
Санака, може да е заради авторски права. Grinning

# 1 313
Виола, аз се шегувам. Обаче от началото на годината им броя тъпотиите, за които не признаха какви невероятни недоразумения са.  Но пък са продуктивни като новогодишна заря.
Санака, може да е заради авторски права. Grinning
Ох, да, прощавайте Wink))))))))

А за вторите тестове - даже не мисля, че някой нещо крие, като ги знам, по-скоро на никой чиновник не му е хрумнало да публикува и това. Ако някой ги ръчне и го поиска, ще се сетят Simple Smile

# 1 314
Съобразих се изцяло с първото желание на дъщеря ми, след като се убедих, че и по моя преценка е ок. Но й казах, че ако изкара достатъчен бал за първите си желания ще избира тя, ако е по-нисък ще избирам аз, съобразявайки се с нещата, които я влекат, разбира се.
Когато разгледахме 18 су се убедих, че наистина искам да учи там. Нереално добро е.
Дъщеря ми е приета в 18-то, френски с испански език. Още се колебая дали да я запиша, или да се пробваме на 3-то класиране. Според мен училището е добро, но за източните езици. За френския език последните години, няма особено добри отзиви. За 133-то и 35- то балът щеше да и стигне, но тя не иска да учи руски език.
В 18то имам 2 познати момичета , които сега ще са 10 клас с Френски език. И двете за малко неприети във Френската. Едната имаше изискване втори английски, та съвсем се ограничи в избора.
И двете са доволни от нивото на френския и училището ( по-скоро майките , де 😉).
Мисълта ми е, че за френската май има доста наплив и добре си преценете риска.
Оказа се, че с френски няма чак такъв избор като с английски. Успех!

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 21:49 от Анонимен

# 1 315
  • у дома
И на мен ми е интетесно,но не ми се занимава.Дано някоя майла на бъдещ 7кл хо направи и сподели.

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 21:36 от svetlaem

# 1 316
Интересно ми беше, какъв процент от тукашните деца ще отидат на трето класиране. Дали не е хубаво да се направи такава анкета. Нашето момиче, просто ей така, ще ходи на трето класиране. Искала си НПМГ. Било и мечта, сякаш на другите 26 не е било мечта. Само на нея. Майката на акъла на дъщеря си. Знаели риска. Мисля, че въобще не го знаят.

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 21:44 от Bory Ana

# 1 317
Интересно ми беше какъв процент от тукашните деца ще отидат на трето класиране. Дали не е хубаво да се направи такава анкета. Нашето момиче, просто ей така, ще ходи на трето класиране. Искала си НПМГ. Било и мечта, сякаш на другите 26 не е било мечта. Само на нея. Майката на акъла на дъщеря си. Знаели риска. Мисля, че въобще не го знаят.
Ако детето е с малка разлика от приетите, не бих казала че е риск. Специално с география децата явили се на изпита не са безкрайно много.
Въпроса е дали ще има свободно място, все пак.

# 1 318
  • София, Лагера
Мили дами, малко ви изпуснах, поразпуснах на морето...
Ще бъда много благодарна, ако споделите мнение за училище Ел. Вазова, спец. графичен дизайн. Хлапето, за което питам (момче) е прието там и се колебае дали да ходи на трето класиране.
Добри ли са преподавателите там? А тези по английски?

отивам да ви дочета...

# 1 319
Децата бяха към 300, на олимпиадата по география не знам колко са били.

Общи условия

Активация на акаунт