Седмокласна 16.07-23.07 - Силно стиснати палци за ВТОРО КЛАСИРАНЕ!

• 97 667
  • 1 652
  •   1
Отговори
# 1 395
Хайде пак се върнахте на оценяването!
Арбитър обясни в темата (още докато се чакаха резултатите) как точно става. Никой не връща на проверителя отново и т.н.

# 1 396
Моето дете миналата година хабер нямаше къде иска да учи. След като излязоха прогнозите на Санака, в полезрението ни влезе 73 СУ. За Испанската балът нямаше да стигне, английски учи с баща ми. Немският не е за всеки и го питахме искаш ли немски. Ако беше казал йок, не ща, щеше да е в 9ФЕГ.  Общо взето ние го насочихме. Сега е много доволен и горд, че учи в 73 СУ.

Дъщеря ми е приета в 73-то, и на първо, и на второ класиране не помръдна- остана на две точки от 1НЕГ. Отидох да подам документи със свито сърце и още повече уних като видях базата- не мога да повярвам, че топ училище може да не е санирано и с толкова неподдържан и занемарен двор....та успокойте ме, че "отвътре" нещата стоят далеч по-добре и всичко ще е ок...

# 1 397
Мили дами, малко ви изпуснах, поразпуснах на морето...
Ще бъда много благодарна, ако споделите мнение за училище Ел. Вазова, спец. графичен дизайн. Хлапето, за което питам (момче) е прието там и се колебае дали да ходи на трето класиране.
Добри ли са преподавателите там? А тези по английски?

отивам да ви дочета...

Първо бих проучил доколко има перспектива тази специалност. Според мен, няма голяма и родители/деца се залъгват.
от близки знам, че в тези специалности се записват главно момичета, защото няма квоти. Както в Джон Атанасов и ТУЕС има главно момчета, така че преценете как ще се чувства момче в предимно женски клас.

# 1 398
  • София
Вазова е хубаво училище, за доста деца около нас беше топ цел, някои вече са приети и записани, има и едно момче приятел на щерката, за което знаем. Той беше с висок бал, отиде във Вазова и е супер доволен

# 1 399
  • София
Аз гледах работата на дъщеря ми, по-скоро за нейно удовлетворение, ясно ми беше, че орязаните точки са в рамките на 2-3  и нищо няма да се промени. Никога не съм казала, че нарочно са рязали, въпрос на гледна точка на проверяващ, при БЕЛ си има голяма доза субективизъм. Но точно тези отрязани точки наистина бяха грешни - колко от вас биха сложили запетайка пред "и", без да е изброяване или вметната част? Беше оградена дума, която стилово наистина не е добра, но я има в оригиналния текст. Както и да е, точките й стигнаха за първо желание. Като си видя работата, се успокои, което ми беше важно. Може и от умора проверяващите също да допускат грешки, и те са хора

# 1 400
  • София
Ще бъда много благодарна, ако споделите мнение за училище Ел. Вазова, спец. графичен дизайн. Хлапето, за което питам (момче) е прието там и се колебае дали да ходи на трето класиране.

отивам да ви дочета...

Първо бих проучил доколко има перспектива тази специалност. Според мен, няма голяма и родители/деца се залъгват.
от близки знам, че в тези специалности се записват главно момичета, защото няма квоти. Както в Джон Атанасов и ТУЕС има главно момчета, така че преценете как ще се чувства момче в предимно женски клас.
Има квоти, но и аз не знам защо е такъв бум тази година за Вазова

# 1 401
Квотите във Вазова са от тази година и само за 2 от общо 4-те паралелки.

# 1 402

отивам да ви дочета...

Доста голяма част от работата на графичните дизайнери и момента е заместена или подпомогната от AI. Бъдещето на тази професия не е ясно или поне колко масова ще остане. Ако някой с добри естетически умения и познаване на аудитория, цели би бил доста добър да генерира и валидира с клиенти или дори с потребители колко е успешен даден дизайн.

В момента супер трудно се намира работа за опитни дизайнери и те са притеснени за бъдещето си и сами се обучават как да прилагат AI в работата си.

Разбира се добри познания по графичен дизайн като основа няма да навредят, дори са задължителни за "бъдещите" дизайнери или хора с други професии генериращ дизайни.
Много важна за успеха би била креативността и познаване на бизнеса, аудиторията и предпоставките за успех.

Надявам се да е позезно това, което споделих.
Ако детето ми искаше в тази сфера, бих го подкрепила, но също и бих инвестирала да има втора специалност и да не се фокусира върху туловете само, а върху предпоставките за успех на даден дизайн.

# 1 403
Дори преди AI не беше лесно. Масовият клиент (да му излезе по-евтино) купуваше програми за ГД или наемаше хора, имащи такива. Не държеше особено на качеството, а търсеше по - ниския разход.

# 1 404
  • у дома...
Единия родител отива пред училището в което е записано детето а другия в желаното училище, малко преди края на срока за 5то и вижда дали има деца с по-голям бал, ако има - такъв му бил късметатът, но ако няма хоп Simple Smile
Спред мен, ако детето е близо да мин бал на училището това може да сработи Simple Smile

Даже може родителят, който ще поеме наряда пред желаното училище да отиде още от първия ден, от който почва приема на документи. И да пита всеки човек, който влиза в сградата на училището за какво отива там. Ако отговора е "ще участваме на 5-то класиране", трябва да положи всички усилия и със всякакви средства да откаже кандидатите. Така местото остава само за неговото дете.

# 1 405
  • София
е, не, това да не е като чакането по 24ч преди години за някои училища, Помня приятели пред 107 чакаха над 20ч, за да подадат документи.
За това казвам, че 5 прием е директорски. Имат човек, казва кога, в колко и така Simple Smile

# 1 406
Точно така. Има милиони freelancers от Индия, Китай и Филипините на супер ниски цени. Компаниите ги ползват за реклами или за социални медии. Дори да наемеш агенция, те пак outsource - ват, където е по-евтино. И дизайнери на пълен работен ден се наемат доста по-малко. Дизайнери (UX) и user research бяха масово съкращавани при последните вълни в Щатите. И първи влизат в списъка. Това важи и за други професии също, но стойността на дизайнерите за компаниите намалява.

Последна редакция: пн, 22 юли 2024, 13:58 от toplomliako

# 1 407
toplomliako, не забравяйте , че говорим за средно образование и едва ли и най-добрият завършил "графичен дизайн" би си намерил работа само с това образование. Далеч сме все още от идеалния изкуствен интелект и той все още трудно се конкурира в някои области с човешкия интелект. Направихме си опит да го ползваме за решаване на  тестовете за НВО , ами няма да влезе в испанската и СМГ! Yum

# 1 408
Има си комисия, назначена от директора... официално/публично се обявяват местата (даже не е на вратата на училището, а онлайн на сайта)... какво да ви каже вътрешния човек точно? Да стоите пред училището в което сте се записали до 16:30, той да ви звънне "Имаме 4 заявления, изглеждат ми някак отчаяни, следователно са с нисък бал... тегли и карай бързо, отваряме пликовете в 17ч"
Хора, големи конспиратори сте! Ако някой трябва да бъде приет по някакъв друг начин, то ще е с писмо от РУО/МОН след приключване на всякакви официални, видни и проследими класирания Hands V

# 1 409
  • София
Да допълня за петото класиране. Може пред училището да се нахвърлят балони, бутилки от бира и фасове и да се наемат деца да се навъртат наоколо. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт