Седмокласна 16.07-23.07 - Силно стиснати палци за ВТОРО КЛАСИРАНЕ!

• 97 839
  • 1 652
  •   1
Отговори
# 1 020
Момичета, вие сте злато! Много ми е приятно в темата, все отварям, прочитам, признавам като свърши цялата сага ще ми е скучно без вас! Heart
И въпрос. Освен акт за раждане и свидетелството искат ли други документи от профилирана гимназия за записването? Нормална паралелка с език.
акт за раждане? Нали за тези, ако не си прикачил, искат медицинско
За професионалните искат медицинско, не за профилираните.

# 1 021
Ще има поне 1 място в 2ра анг + исп момиче. Моята приятелка ми писа. Отиват в частното и следят 3,4 за НПМГ.
Много ще се радвам някой от групата да се пребори за мястото.
И аз си свикнах и никъде няма да ходя Simple Smile
Може едно събиране да направим да кажем наздраве на живо!
А сега едно виртуално НАЗДРАВЕ!

# 1 022
НГДЕК тази учебна година се пробваха да сменят директорката и има някакво недоволство. Имаме познати деца там. Доста искат в елитните гимназии и вече са там, по-малко като че ли искат да останат (поне по наблюденията на деца, които учат там и познаваме). А и на тях за 8 клас май намалиха около 30 бройки прием. Може би не трябва да се изключват за София. Особено ако вече си пазят място там. Мисля, че наборът им е 95-100 деца, а местата за 8 клас - около 60. Но не следя много от близо.

# 1 023
Може и да греша, но по мои сметки общия брой на местата в топ езиковите гимназии на трето класиране миналата година в Сф е към 10 и то за двете квоти. Често играят високобалови играчи, та в този ред на мисли риска действително е голям, дори огромен...По-смислен май е при по-специфичните училища и паралелки, където конкуренцията не е толкова голяма..

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 23:48 от Kalisi

# 1 024
  • Варна
Сега, като стана дума за близнаците, ми изникна една чуденка. Чисто хипотетично - ако става въпрос за деца(братя/сестри ) с една година разлика, които обаче са тръгнали заедно в първи клас и съответно заедно кандидатстват в седми. Могат ли да ползват "предимството" на близнаци?

# 1 025
  • София
Не.

# 1 026
  • Варна
Благодаря, Санака!

# 1 027
Като се появят свободните места и изкушението е много голямо, защото винаги има места във всички (топ) гимназии, пък макар и едно две. Човек започва да си мисли - абе ще ги напиша всичките и все някъде ще се мушна. Тази година е по-особена обаче, баловете са високи и сгъчкани във горния регистър - изкушението е такова за много хора, следователно и рискът е по-голям някой друг да направи същото. Борбата може да е за части от точката и крайно несигурна като резултат. И все пак ще има и деца, които ще спечелят от подобен риск. Ще видим.

# 1 028
Момичета, никъде няма да ходим, тук сме🤗
Между другото във форума се получава най-достоверна информация за каквото и да било. Тук е изворът, първоизточникът, първо лице или както искате го наричайте❤️

# 1 029
  • София
Пия си розето и дишам. Нашият близнак овапца математиката, а тръгнахме с очаквания за поне 98 точки на НВО при него. И се овапца от разсейване, писала съм ви. Това не го прави по-малко знаещ, но фактите са си факти, всички са можели да се разсеят или не, това е положението. Той е приет с руски, искаше с руски или испански като втори език. Не знам дали ще ми стиска да рискувам с него, ще видим.

# 1 030
  • София
Момичета, никъде няма да ходим, тук сме🤗
Между другото във форума се получава най-достоверна информация за каквото и да било. Тук е изворът, първоизточникът, първо лице или както искате го наричайте❤️
Абе не винаги. Joy И далеч не във всички теми и по всички въпроси. Страшни небивалици могат да се прочетат в този форум.  Но в образователните теми поне се опитваме да ги отсяваме.

# 1 031
От бременността през ДГ, (известно време не влизах, но си припомних откъде идва най-точната и пълна информация) та до сега се информирам оттук и нищо никъде не е пропуснато.
Е, вероятно има и глупости, но аз не ги чета.

# 1 032
  • Sofia
Иии все пак за  1 немска има ли приети по второ класиране, изчетох назад и не открих, радвам се, че не си го причинихме и за щастие и на тийнейджърката не й е кофти, защото 1АЕГ ще ни е и близо и ни хареса, а и като гледам бала какъв е в немската  и как не е паднал никак....
Приятна и хубава събота и неделя и успехи на които ще продължат 🍀за останалите наздраве, да започва ли лятото, да ходим ли по морета... Ходихме само за 3 дни, чакам по-дългата почивка след 3 седмици 🍷

# 1 033
  • при моите любими
Открих бг мама, като правих проект на една кухня преди 17 години някъде и се подвизавах само в онзи раздел за Дома. После обаче с бременност и дете започнах да откривам и други полезни теми тук. Най, ама най-много ми помогна една тема за захранването, голяма мъка ми се струваше и все едно  3то висше трябваше да имам. Тва захранването на бебе ми се струваше много сложна материя, кое след кое следва и защо. Никога няма да забравя тази изчерпателна информация, която получавах на времето от форума. Още разказвам легенди за онези времена и давам съвети на всеки, който ми го е поискал, въпреки че съм сигурна, че сега има поне още 10 нови теории за тази сложна материя. Извинявам се за лиричното отклонение, но предишните постове ме върнаха назад във времето, за какво ми е служил фопумЪТ.

# 1 034
А защо близнаците да не губят нищо? Това е нещо ново за мен.
Защото, ако единият близнак е приет в хубаво училище и се запише, другият може да се запише при него надпланово по всяко време и съответно да играе без риск на всички класирания.
Дали ще има някаква промяна в тази многогодишна практика? Предвид значително увеличения брой близнаци в последните години.

Общи условия

Активация на акаунт