Седмокласна 16.07-23.07 - Силно стиснати палци за ВТОРО КЛАСИРАНЕ!

• 97 885
  • 1 652
  •   1
Отговори
# 1 050
  • София
Аз пък явно съм лайкнала страницата на Вазова. И вчера като една друга майка се оплаках. Казаха ли, че петък ще пуснат списък. Там от 411 падна на 406, но ни делят още поне 10 точки.
А при този интерес сега...

Стискаме палци да падне бала,  пък да се запишат сега повечето, който където е и да не искат да рискуват на трето и да падне бала при вас да я вземат, но така или иначе ще се борите , до края на лятото може да се случат нещата.
Дано я вземат и да е щастлива и девойката.

# 1 051
Много смело да продължите напред. Аз адмирирам, защото знам, ме не бих могла да направя същото, твърде много напрежение.

Обаче човек трябва да се бори за мечтите си. Успех!

# 1 052
  • София
Участващите в 3то, особено за най-високобаловите, нека имат предвид, че могат да се конкурират за свободните 1-2-3 места и с деца от АК. Записани вече там, но защо да не се пробват, ако видят свободни места в желани училища. АК им връща цялата платена сума, ако се откажат, така че нищо не губят. Имам познати, които ще го направят, а децата са с висок бал.

Последна редакция: сб, 20 юли 2024, 09:51 от jenap

# 1 053
В бг мама намерих спасение за дъщеря ми, когато беше само на два месеца. Лекарите само влошаваха състоянието й, и ако не бяха майките преминали през това тук, не знам как щяхме да се справим. Намерих съпричастност, подкрепа и правилни съвети. Вечно ще съм благодарна на този форум. Има и доста плява, но когато се попадне на добронамерена група се случват чудеса.

# 1 054
  • София
Участващите в 3то, особено за най-високобаловите, нека имат предвид, че могат да се конкурират и с деца от АК. Записани вече там, но защо да не се пробват, ако видят свободни места в желани училища. АК им връща цялата платена сума, ако се откажат, така че нищо не губят. Имам познати, които ще го направят, а децата са с висок бал.

О да разбира се , всеки има право да опита, ние май тука повечето , които в момента пишем сме за бал около 400 и под 400.
Но и този бал е доста рисков защото аз пък знам за деца не малко при това , не класирани и на второ класиране и те са с подобен бал около 380 400.
Риск е определено,  но за това всеки да му мисли.

# 1 055
  • София
Понеже и аз чувам за доста некласирани, не разбирам защо тази година се стигна до там? Сякаш предишните години не е било така масово.

# 1 056
Участващите в 3то, особено за най-високобаловите, нека имат предвид, че могат да се конкурират и с деца от АК. Записани вече там, но защо да не се пробват, ако видят свободни места в желани училища. АК им връща цялата платена сума, ако се откажат, така че нищо не губят. Имам познати, които ще го направят, а децата са с висок бал.
Какво се има предвид висок бал? На вашите познати, детето/децата момче или момиче е?

# 1 057
Понеже и аз чувам за доста некласирани, не разбирам защо тази година се стигна до там? Сякаш предишните години не е било така масово.
Явно не са подредили правилно желанията и не са предвидили повишаването на бала. Дъщеря ми също има некласирани съученици.

# 1 058
  • София

Ориентирали са се  по миналогодишни балове само, писали са  желания, за които тазгодишният бал би стигнал миналата година, и така са останали навън...

# 1 059
  • София

И аз чувам за такива примери около нас. Приятелка на дъщеря ми е с висок бал, искаше СМГ, не й се получи. Беше писала Испанската и НЕГ само след СМГ. На първо класиране не беше приета никъде. За второ - не знам какво се случи, ще питам щерката

# 1 060
  • София
Достатъчно, че да се пробват за математическите НПМГ и СМГ, но нека се има предвид, че могат да се променят желанията и да пишат и някоя езикова, ако така и така са решили да се отказват от АК. Момиче.

# 1 061
Всяка година има доста некласирани след второ класиране...

# 1 062
На теория е чудесна идея, излизаш с реална практика по специалността. А всички знаем, че теорията от училище рядко е приложима после в истинската професия. Може ако работодателя е доволен как се справяш да те остави на работа.
На практика, единици са тези, които знаят какво искат да работят в 7. клас. Съответно, тези паралелки се пишат като задни желания и средата в тях рядко е добра. Повечето работодатели взимат учениците, защото не им плащат и не смятат да ги оставят.
Тази система би могла да работи добре, но след 10. клас, според мен. И с облекчения за работодателите или ако им се даде възможност те да участват по активно в обучението, за да си формират специалисти.
Може ли мнение за дуална форма на обучение? Има ли почва в България?
Късмет на участваците в трето класиране, дано накрая си е заслужавало треперенето!
Високи са баловете тази година, заради красивия изпит по математика и ...... МОН-човци (мунчовци). Затова сега е такова положението с класирането. Ние имаме съученици със среден бал, които също ще участват, защото има 30-40 точки разлика от миналата година за желаните училища.

# 1 063
Много от неприети може и да са записани в частни училища и да си чакат за определена паралелка.

# 1 064
Некласираните на втори етап са 928 ученици, от които 740 от София и 188 от други РУО.

https://www.segabg.com/category-education/izleze-vtoroto-klasira … ziite-sled-7-klas

Общи условия

Активация на акаунт