Седмокласна 16.07-23.07 - Силно стиснати палци за ВТОРО КЛАСИРАНЕ!

• 97 823
  • 1 652
  •   1
Отговори
# 1 080
АК още онзи ден-ПРЕДИ второто класиране, обявиха че са приключили с кампанията, само веднъж каниха резерви.

# 1 081
  • София
Аз търсих свободни места след второ класиране за 2022 на страницата на РУО Варна, но не открих.
https://ruo-varna.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=292&Itemid=102

# 1 082
АК още онзи ден-ПРЕДИ второто класиране, обявиха че са приключили с кампанията, само веднъж каниха резерви.
И аз мисля, че не са канили втори път резерви. Щерката беше с 0,5% или с 1-2 места след последното поканено от резервите момиче.

# 1 083
  • Варна
Аз търсих свободни места след второ класиране за 2022 на страницата на РУО Варна, но не открих.
https://ruo-varna.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=292&Itemid=102
Търсих точно тук, но къде има такава справка?

# 1 084
  • при моите любими
На 3-то и 4то класиране ще излязат няколко места от бивши семегейци,  които сега не са успели да се класират в СМГ, заради българския. Знам за няколко деца, които са приети и са се записали в ПЧМГ и ще играят докрай за СМГ, но не искат в НЕГ или Испанската, където са приети.
Точно така е и до последно ще се въртят едни 2-3 места.

# 1 085
Здравейте сестри по съдба, четох темата, както и предната, но ще поискам съвет. Синът ми е с бал 400. Приет е на първо  класиране в гимназия по програмиране в Бургас. На второ класиране си остана пак там. Иска да учи в НЕГ, където мин. бал е 414.5. Миналата година на трето класиране има дете прието с бал 367. Рисковано ли е да пробваме на трето класиране? Знам, че това е лично решение, но съм неуверена как да постъпя. Ще съм безкрайно благодарна за всеки коментар.

# 1 086
Скрит текст:
Здравейте сестри по съдба, четох темата, както и предната, но ще поискам съвет. Синът ми е с бал 400. Приет е на първо  класиране в гимназия по програмиране в Бургас. На второ класиране си остана пак там. Иска да учи в НЕГ, където мин. бал е 414.5. Миналата година на трето класиране има дете прието с бал 367. Рисковано ли е да пробваме на трето класиране? Знам, че това е лично решение, но съм неуверена как да постъпя. Ще съм безкрайно благодарна за всеки коментар.

Ние сме с малко по-висок бал, но сме в София. Една точка не ни стигаше на второ класиране, за там където искахме. Виждам, че миналата година е имало свободни места на всички класирания. Но откровенно казано, не ми стиска да рискуваме. Според мен ще има доста деца, които са се надценили, не са сметнати добре шансовете и скока на бала  и съответно не са класирани. И моето предположение е, че ще са с по-висок бал от нашия и на края от два стола ще седнем на земята:)
По-добре в по-малко желано училище, отколкото в съвсем нежелано.

Последна редакция: сб, 20 юли 2024, 12:34 от dalil

# 1 087
  • София
Извън София е доста по-различно. Само 178 са некласираните в цялата страна без София. Според мен трябва много внимателно да се огледат нещата конкретно за Бургас. В София е много рисково, особено със средни балове.

# 1 088
Дуалното обучение има почва у нас, но за да се случи са нужни две  неща - свестни работодатели, които да се ангажират с обучението в работна среда на учениците отговорно, а не дете "Водно строителство" да копае канавки само или децата по време на практика да носят кафе на шефовете и да си цъкат на телефоните. Там, където на учениците от професионалните гимназии се обръща внимание и се поставят реални задачи, нещата се случват. Това е първата част на условието, втората е отговорни ш сериозни ученици, защото не всички са такива.
Професионалното обучение, независимо дневна или дуална форма е основно в 11 и 12 клас, тогава часовете от раздел Б са повече, до 11 клас са по-малко и само в тях се осъществява професионално обучение.

# 1 089
Аз уж много добре си направих сметките и добре подредих желанията. И предвидих поне 20 точки скок. И на първо класиране се оказахме приети в първата резервна паралелка. Ако бяхме си останали там пак нямаше да е трагедия. Но стопихме 3,5 точки и хванахме последния влак за училище с по-високи балове.
А като опитвах да сметна с колко приблизително деца се борим се оказа, че вероятно последния приет има по-нисък успех на матурите и две 6 шестици от дипломата. А ние сме с една 5тица по бел. и от там -11 точки. То една точка е ценна, а какво остава за 11 точки. Сина ми едва сега зацепи, защо цяла година ходя по дире му и му дудна да чете и учи, хич не ме отрази. Дано 8 клас се стегне.

# 1 090
Според статистиката в Бургас бал 400 тази година, при 2 шестици от дипломата, е отговарял горе-долу на бал 380 миналата година (това при 2БЕЛ+2МАТ). В НЕГ няма и квоти. Доста рисковано би било според мен. 400 бал с 3 х МАТ ли го смятате, или с 2 МАТ + 2 БЕЛ, както е за немската?

# 1 091
на мен също ми е любопитно колко деца с бал във високия диапазон ще се пробват на 3то класиране. Ние сме с 475, момиче и за 0.5 не стигна за 164то...Аз доста го изживях. Щерката като че прие новото си място (2АГ). Не знам дали да го причиня на детето да поемем риска за 3то класиране...
Дали ще можем да видим някъде обявените места?

# 1 092
Разбирам, че на трето без риск участват само близнаци и приети в училища към МК. За останалите - само ако няма какво да губят.

Деца записани в частни гимназии като ПЧМГ, Златарски, Иван Апостолов и тн рискуват ли нещо ако подават за 3то и 4то класиране освен евентуална загуба на депозит при прием и отписване?

Имайте предвид, че се случва и обратното. Специално за ПЧМГ познаваме 4 деца, които не успяха на първо класиране да влезнат в частното, а бяха на първо желание съответно в СМГ и НПМГ.. Сега ще освободят тези места, защото искаха да са в ПЧМГ..
Моя близка ми казва за нейна приятелка, чието дете е от резервите в АК и чакаше да го извикат , а беше записала Испанската. Какво се случи не знам, но знам със сигурност, че ако е била приета в АК е освободила мястото в  езиковата.

Хубаво е да има такова раздвижване.. За едни едно е блян, за други другото:)

Последна редакция: сб, 20 юли 2024, 15:53 от Илейн_112

# 1 093
Не съм чела много за 1 ешалон гимназии, защото както се казва всяка жаба да си знае гьола:) Та миналата година сина ми ходи на уроци по рисуване и всяка седмица минавахме покрай 2 английска. Много ми хареса на вид. И децата отвън ми се виждаха читави и района спокоен ми се видя.
Но горе-долу, тогава и с рисуването приключихме. Не било неговото. Ами той още не знае кое е неговото:)

# 1 094
на мен също ми е любопитно колко деца с бал във високия диапазон ще се пробват на 3то класиране. Ние сме с 475, момиче и за 0.5 не стигна за 164то...Аз доста го изживях. Щерката като че прие новото си място (2АГ). Не знам дали да го причиня на детето да поемем риска за 3то класиране...
Дали ще можем да видим някъде обявените места?
Втора английска е прекрасно училище, няма да съжалявате. Тази година даже много деца я предпочитат пред първа.

Общи условия

Активация на акаунт