Седмокласна 16.07-23.07 - Силно стиснати палци за ВТОРО КЛАСИРАНЕ!

• 97 744
  • 1 652
  •   1
Отговори
# 1 335
Има един въпрос който си задавам и ако някой има информация ще се радвам да сподели. Има ли вариянт след записването на децата от второ класиране, РУО да обяви по-малко места по училищата ? До колкото съм запозната на  5 класиране директорите обявяват свободните бройки и тогава се кандидаства във всяко училище по отделно, а не централизирано.
С пожелания за упех на всички деца

# 1 336
  • София
Има един въпрос който си задавам и ако някой има информация ще се радвам да сподели. Има ли вариянт след записването на децата от второ класиране, РУО да обяви по-малко места по училищата ? До колкото съм запозната на  5 класиране директорите обявяват свободните бройки и тогава се кандидаства във всяко училище по отделно, а не централизирано.
те са над приема, така наречените служебни места.
Ако сте забелязали в началото, има паралелки не с 26, а с 25 или 24 места, това са тези с Телк.
А септември, при 5то са над тези 26. Поне така беше в нашия клас с две деца и бяха 28

# 1 337
Ако сте забелязали в началото, има паралелки не с 26, а с 25 или 24 места, това са тези с Телк.
А септември, при 5то са над тези 26. Поне така беше в нашия клас с две деца и бяха 28
Това откъде дойде? Как така ще са над приема? Просто му хрумва на директора да обяви ей така едни места на пето класиране? Няма служебни места в никой нормативен документ.
Петото класиране се обвява на ниво училища за незаетите места - при постоянното местене и изтегляне на документи такива е възможно да се появяват във всяко училище.

# 1 338
  • Sofia
Не може да обявят по-малко места от освободените. Ти нещо конкретно ли имаш предвид. Трудно ще се скрие място през централизираната система.

# 1 339
  • София
Това откъде дойде? Как така ще са над приема? Просто му хрумва на директора да обяви ей така едни места на пето класиране? Няма служебни места в никой нормативен документ.
Петото класиране се обвява на ниво училища за незаетите места - при постоянното местене и изтегляне на документи такива е възможно да се появяват във всяко училище.
Така наречения служебен прием. Хайде няма да споря от мен да мине. Но, не, ме ми хрумна, имам живи примери

# 1 340
  • София
Мисля, че стана загуба в превода.

Едната девойка говори за деца с ТЕЛК, а другата за свободни места на общо основание.

Тези, които избрахте да кандидатствате на трето, записвате ли се на второ или направо рискувате? Защото първо и основно условие да стигнете до желаната паралелка/училище, е да има обявени свободни  места. А това все още не се знае.

# 1 341
  • София
Мисля, че стана загуба в превода.

Едната девойка говори за деца с ТЕЛК, а другата за свободни места на общо основание.

Тези, които избрахте да кандидатствате на трето, записвате ли се на второ или направо рискувате? Защото първо и основно условие да стигнете до желаната паралелка/училище, е да има обявени свободни  места. А това все още не се знае.
ние няма да се записваме, за да не се занимавам с отписване, ако има въобще някакъв шанс при нас Simple Smile

# 1 342
  • София
На трето няма да излязат местата на тези, които са се записали, но ще играят на трето и ще се класират. Техните места ще се появят на четвърто. Надпланово обикновено са близнаци, деца с равен бал, подозирам, че тази година няма да са никак малко. Също преместени от друг град/ държава.

# 1 343
На трето няма да излязат местата на тези, които са се записали, но ще играят на трето и ще се класират. Техните места ще се появят на четвърто. Надпланово обикновено са близнаци, деца с равен бал, подозирам, че тази година няма да са никак малко. Също преместени от друг град/ държава.
някак си витае подозрението, че бяха парашутистчета...нямаше близнаци в класа на големия ми син, за сметка на това се появиха 2 дечица от нищото. Едното парашутистче мисля изпадна от класа.

# 1 344
Сигурно вече е коментирано, но при толкова интензивно писане не мога да прочета всичко. Къде се публикуват свободните места на 3-то и 4-то класиране?

# 1 345
  • София
Сигурно вече е коментирано, но при толкова интензивно писане не мога да прочета всичко. Къде се публикуват свободните места на 3-то и 4-то класиране?
Ако ще редим през системата, явно там ще се видят, поне за 3 класиране.

# 1 346
  • София
Първо тук в темата Joy
На страницата на РУО.

# 1 347
Ох, станаха много свободни съчинения вече.
Някой по-незапознат, ако прочете последните 2 страници, ще се хване за главата.
След записването след второ класиране, РУО ще обяват точно колкото свободни места са останали за трето класиране, ни повече, ни по-малко.
Трето и четвърто класиране се централизирани, през системата, както и първо, и второ.
Пето (т.нар. директорско) класиране е за попълване на свободните места, не е надпланово. Местата се обявяват до 12.08. То също става по низходящ бал, но сроковете се определят от директорите.

# 1 348
  • София

Синът ми реши, че е по-добре да се запише при сестра си. В същото училище, но с ИЕ и така да освободи едно място за друго дете. Така че още на 3-то ще се появи едно място в 32-ро за момче, с РЕ.

# 1 349
Не може да обявят по-малко места от освободените. Ти нещо конкретно ли имаш предвид. Трудно ще се скрие място през централизираната система.
Нямам нищо конкретно, но ми направи впечатление за миналата година масово училищата на 3 и 4 класиране обявяват по 1 свободно места, рядко има повече бройки. Та в този ред на мисли, се запитах дали могат да имат свободни примерно 3 бройки, но да обявят официално че е 1 свободно място което рязко променя картинката на участниците мисля?Sleeping

Общи условия

Активация на акаунт