Седмокласна 16.07-23.07 - Силно стиснати палци за ВТОРО КЛАСИРАНЕ!

• 97 709
  • 1 652
  •   1
Отговори
# 1 350
  • Sofia
Ох, станаха много свободни съчинения вече.
Някой по-незапознат, ако прочете последните 2 страници, ще се хване за главата.
След записването след второ класиране, РУО ще обяват точно колкото свободни места са останали за трето класиране, ни повече, ни по-малко.
Трето и четвърто класиране се централизирани, през системата, както и първо, и второ.
Пето (т.нар. директорско) класиране е за попълване на свободните места, не е надпланово. Местата се обявяват до 12.08. То също става по низходящ бал, но сроковете се определят от директорите.
Лошото е, че всичко това го пише на първа страница на темата....
 Понеже не следих казуса с пълните стотици, в крайна сметка колко са децата с две по 100 т. по мат и по БЕЛ ?
Деситка, пак не разбрах. Защо реши,че е възможно.

# 1 351
Не може да обявят по-малко места от освободените. Ти нещо конкретно ли имаш предвид. Трудно ще се скрие място през централизираната система.

Не знам дали е възможно да скрият свободните места, но представи си че има 5 свободни места на трето класиране в СМГ, а те обявят официално 1 свободно място. Останалите 4 места да ги запазят за 5 класиране, което не е централизирано, а е директорското да си нагласят техните хора. Ето това възможно ли е да се случи? Тази година на трето класиране за прием след 4 клас в СМГ, имаше обявени 4 свободни места. Знаете ли колко кандидати имаше за тези 4 места - 134 броя кандидати. Изводите оставям на всеки Simple Smile

# 1 352
Деситка, предлагам да не търсите под вола теле и да вкарвате конспирации, предвид това че детето ви е след 4 клас ако не се лъжа и “системата” му реши грешно тестовете.

Сега за класиранията след седми - кастрева по бнт за некласираните около 700 ученика и следващите стъпки
https://bntnews.bg/news/nad-700-sedmoklasnici-ne-sa-prieti-sled- … GsfSDb3sgidLWDatA

# 1 353
Деситка, не може. ВСИЧКО минава през системата. Те всъщност не обявяват брой свободни места. Обявяват брой записани. Съответно свободните места излизат автоматично като разлика между план-приема и записаните деца.

# 1 354
Деситка, предлагам да не търсите под вола теле и да вкарвате конспирации, предвид това че детето ви е след 4 клас ако не се лъжа и “системата” му реши грешно тестовете.

Second, грешите че "системата" е взела на си сина ми 3 точки от НВО по математика. Исках да разгледам грешките на сина ми и РУО-то не можа да докаже това, защо са отнети 3 точки. Изпратиха ме да гледам сканирани копия , извинявайте но там могат всичко да ми нагласят да гледам. Това не може да е доказателство, не мислите ли?
И не вкарам конспирации, позволете ми да имам съмнения. Просто споделих опасенията си, но явно е било грешка....Cold Sweat

# 1 355
Не може да обявят по-малко места от освободените. Ти нещо конкретно ли имаш предвид. Трудно ще се скрие място през централизираната система.

Не знам дали е възможно да скрият свободните места, но представи си че има 5 свободни места на трето класиране в СМГ, а те обявят официално 1 свободно място. Останалите 4 места да ги запазят за 5 класиране, което не е централизирано, а е директорското да си нагласят техните хора. Ето това възможно ли е да се случи? Тази година на трето класиране за прием след 4 клас в СМГ, имаше обявени 4 свободни места. Знаете ли колко кандидати имаше за тези 4 места - 134 броя кандидати. Изводите оставям на всеки Simple Smile
Разликата между 4-ти и 7-ми клас е огромна.
За 4-ти децата не се отписват от старите си училища за да кандидатстват.

И не - училищата не си крият свободните места. Просто нямат нужда.
По лесно е нагласянето след началото на учебанта година Simple Smile

Твърде много криминални филми сте гледали Simple Smile

# 1 356
  • София
Седмокласната тема е най-неподходящото място за развиване на конспиративни теории!!!!

За незнам кой път ще помоля преди да хвърляме кал, да четем и да се информираме. Защото иначе рискуваме да сме в основата на фалшива новина и оклеветяване. Вярвам, че никой интелигентен човек не би искал да е в тази роля.

# 1 357
  • Sofia
Е сканирани ще ви ги покажат, вие на хартия ли очаквахте. Всичко се проверява от квесторите сканирано. На хартията така или иначе нищо не е отбелязано. Много трудно се живее с мисълта, че някой все ви прецаква. Видях, че и за голямото дете имате съмнения, че не са го оценили правилно на преразказа и го лишили от 8 т. Недейте да се тровите така. Каквото е за вашето, това е за всички.

# 1 358
Мили дами, малко ви изпуснах, поразпуснах на морето...
Ще бъда много благодарна, ако споделите мнение за училище Ел. Вазова, спец. графичен дизайн. Хлапето, за което питам (момче) е прието там и се колебае дали да ходи на трето класиране.
Добри ли са преподавателите там? А тези по английски?

отивам да ви дочета...

Първо бих проучил доколко има перспектива тази специалност. Според мен, няма голяма и родители/деца се залъгват.

# 1 359
Нямам нищо конкретно, но ми направи впечатление за миналата година масово училищата на 3 и 4 класиране обявяват по 1 свободно места, рядко има повече бройки. Та в този ред на мисли, се запитах дали могат да имат свободни примерно 3 бройки, но да обявят официално че е 1 свободно място което рязко променя картинката на участниците мисля?Sleeping
След второ класиране училищата носят в РУО документите на децата, които са се записали. Съответно от РУО знаят точно колко и кои деца са записани в училища към МОН, както и кое дете в кое училище е клас е записано. Няма как да има 3 места, ама директорът "да каже" 1. Нали цялото кандидатстване минава през РУО? Същото е и за четвърто класиране, че и за директорското пето. За София миналата година обявиха електронно и пето класиране, доколкото помня.

# 1 360
Абе да си мислиш, че някой ще си играе да манипулира сканирани копия на хиляди работи, без при това да знае кой ще отиде да си види работата и кой не, е все едно да вярваш, че земята е плоска и стои върху четири огромни кита. На този фон дори "теориите" за кемтрейлса звучат по-достоверно😂

Освен това, дори и да искаха да го правят (което е напълно абсурдно), МОН просто нямат капацитета за това 😂

# 1 361
В София не са обявявали "електронно" класиране за пето, обявиха списък свободни места след 4то класиране, централизирано в РУО, а после училищата обявиха график... И вече училище по училище и пето класиране може да продължи с много итерации до 14 септември Hands V
Едно освободено място в НЕГ може да освободи място в 73то и/или 35то... които вече са минали процедура за техните си 1-2 места... Също в 35то някой може да си е изтеглил документите за ФЕГ. И после обявяват ново свободно място, правят процедура и така има една въртележка няколкократно с изтегляне на документи и записвания...

# 1 362
Абе да си мислиш, че някой ще си играе да манипулира сканирани копия на хиляди работи, без при това да знае кой ще отиде да си види работата и кой не, е все едно да вярваш, че земята е плоска и стои върху четири огромни кита. На този фон дори "теориите" за кемтрейлса звучат по-достоверно😂

Освен това, дори и да искаха да го правят (което е напълно абсурдно), МОН просто нямат капацитета за това 😂
Слонове, бе, Мецане, не китове. А слоновете са стъпали върху костенурка Joy

# 1 363
4 те деца от София, явили се на допълнителните матури ще се включат сега в трето класиране:
https://danybon.com/obrazovanie/4-uchenici-sf-dop-nvo-7-cl-24/

# 1 364
  • София
Директорското класиране също се случва по бал. Но то не е през системата и различните училища обявяват местата по различно време. При всички положения е края на август-началото на септември. И вече много деца са записани, участниците са по-малко. Затова е възможно и балът да е по-нисък.

Общи условия

Активация на акаунт