Седмокласна 16.07-23.07 - Силно стиснати палци за ВТОРО КЛАСИРАНЕ!

• 97 702
  • 1 652
  •   1
Отговори
# 1 365
  • European Union
Тази година ми се размина, но няколко пъти ми се е случвало аз да нося документите от нашето училище в РУО след записване на някое класиране. Стриктно броят всяко едно свидетелство и медицинско. Няма вариант да се излъже с нито една бройка.
Както и няма вариант директорът да си добави 1-2 надпланови бройки. Абсурдно е. Всички надпланови, които "цъфват" след приема, идват от МОН.

Сега, аз не отидох да видя работата на дъщеря ми, но и аз съм убедена, че са ѝ рязани точки от преразказа. Просто при нас, в провинцията, тези точки не са фатални. Тя има 60 точки над минималния бал за най-високобаловата паралелка в областта, така че 6 точки не са нищо. Но за София се видя, че и 0,5 е много.

# 1 366
  • Sofia
Ох, не е хич добре да се започва за пореден път темата, ама ме сърби клавиатурата. Защо решихте, че точно на вашето дете някой е решил да реже точки. По каква логика и защо? А на съседния компютър примерно проверителят не реже. Или са се наговорили в една стая проверителите да пишат ниски резултати.
Или правите това заключение, защото на пробните децата ви са изкарвали все повече точки и изведнъж на реалния изпитк- изненадаае. Ще спомена и резултатите на моя син - 78,25 по мат, като на пробните имаше от 92 до 100 т. По БЕЛ - 84, а на пробните - от 72 до 78 т. Кога е получил бонус и кога са го отрязали? Или пък може сам да си ги е изкарал.

# 1 367
desive, къде се класира твоят син на първо, а на второ? Записа ли го вече?
Ако е неудобно в темата, ще може ли на лични? Благодаря ти Simple Smile

# 1 368
  • София
Няма смисъл от толкова конспиративни теории, не мисля, че някой толкова ще се занимава.
Над 700 деца некласирани не са малко, мисля че от една таблица за миналата година са пуснали 1600 места, което пък е съвсем достъчно всички да се наместят някъде.
Мен още ме гложди идеята за 18то СУ , за 7мо не съвсем толкова.
Но ако ще предприема нещо ще е на 4то класиране.
Успех на всички , които отиват сега на 3то.

# 1 369
  • София
Ох, не е хич добре да се започва за пореден път темата, ама ме сърби клавиатурата. Защо решихте, че точно на вашето дете някой е решил да реже точки. По каква логика и защо? А на съседния компютър примерно проверителят не реже. Или са се наговорили в една стая проверителите да пишат ниски резултати.
Или правите това заключение, защото на пробните децата ви са изкарвали все повече точки и изведнъж на реалния изпитк- изненадаае. Ще спомена и резултатите на моя син - 78,25 по мат, като на пробните имаше от 92 до 100 т. По БЕЛ - 84, а на пробните - от 72 до 78 т. Кога е получил бонус и кога са го отрязали? Или пък може сам да си ги е изкарал.
моят син поне си каза, че може да са му резнали малко точки, заради драскане, заради непреписана задача.

Учителката им по БЕЛ е проверяваща за София и тя обясни колко е трудно да се добере до определена тема, на определено дете и да надпише точки или да махне, защото са по няколко проверяващи. И ако се види, че има разлика голяма, 6-7 точки не е малка разлика има независим учител, който проверява наново.

Но че има начин да се надхитри системата има, но това е друг въпрос. Всеки с късмета си

# 1 370
  • European Union
Никога и никъде не съм казвала, че светът се е наговорил да реже моето дете. Само за протокола, за мен пробните НВО са излишни и моето дете на пробни не е ходило.
Но още след като излязоха резултатите, казах, че СПОРЕД МЕН тази година е рязано много по БЕЛ и е давано по математика. Не говоря за нечестно орязване или додаване. Говоря за малки нюанси, които всеки учител знае как може да постигне. И говоря принципно, нали виждам резултатите на цялото училище.
Може и да греша, все ми е тая. Аз съм някакъв си анонимен потребител и мога да кажа, всичко каквото си искам, стига да не нарушава правилата на форума.

# 1 371
И аз съм чувала от проверяващ по БЕЛ:  "Аз гледам да дам повече винаги, но има колеги, които не подхождат така."
Конспирация няма. Има късмет.
Съвет за следващите: ако се опасявате, че може да не стигнат малко точки за избора, не ходете да гледате работите.

# 1 372
Кети В, според мен не беше към вас насочен този пост, а към коментари от предишната страница

Аз не съм гледала работите, за какво да гледам след като всичко е решено и няма никаква опция за корекции.

# 1 373
  • София
4 те деца от София, явили се на допълнителните матури ще се включат сега в трето класиране:
https://danybon.com/obrazovanie/4-uchenici-sf-dop-nvo-7-cl-24/
Ами, МОН друго казва - че за тях ще се проведе отделно класиране на 12.08. И Наредбата така казва - участват на отделно класиране, на което не могат да участват, ако са се включили в някое от редовните класирания, включително 3-то и 4-то.

# 1 374
Това че ще се включат в трето го каза Кастрева в интервюто по бнт

# 1 375
  • София
4 те деца от София, явили се на допълнителните матури ще се включат сега в трето класиране:
Ами, МОН друго казва - че за тях ще се проведе отделно класиране на 12.08. И Наредбата така казва - участват на отделно класиране, на което не могат да участват, ако са се включили в някое от редовните класирания, включително 3-то и 4-то.
Кастрева от преди си твърди, че ще се включат на 3-то. Сигурно никой не я е поправил.

# 1 376
  • София
да, ама днес Кастрева в интервюто от тази сутрин каза, че тези дни на НВО са се явили 4 деца за СОфия и те се включват сега в 3 и 4 класиране

# 1 377
  • София
Да, видях аз кой го казва. Joy Но това е в пряко нарушение на нормативната уредба. Някак си мисля, че законите и МОН са над Кастрева.

# 1 378
  • София
Да, видях аз кой го казва. Joy Но това е в пряко нарушение на нормативната уредба. Някак си мисля, че законите и МОН са над Кастрева.
аз се изненадах как тези деца имат основателна причина и как нямат еднакъв старт с останалите, а видиш ли където има свободни места, което не е честно.

# 1 379
Е тя мадам каза̀ и за робинзон едно време разни работи 😀

Общи условия

Активация на акаунт