Фентъзи и фантастика - 25

• 26 282
  • 755
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Angel dust, по мое мнение вземи и подари " Деца на времето" на Ейдриън Чайковски. За мен е доста по- добра в сравнение с " Лодкарят". 🙂

# 121
  • България
"Хиперион" от Дан Симънс много ми хареса.
"Деца на времето" на Е. Чайковски също, но ако читателят не харесва насекоми, не препоръчвам.

Предпочитам фентъзи.

# 122
И аз съм за “Деца на времето”, но само ако няма арахнофобия.
Между другото, в понеделник по Дарик в сутрешната им рубрика за книги подробно я представиха точно тази книга.

# 123
" Деца на времето" и " Лодкарят" си ми отлежават, както и " Притча за сеяча", а с такова желание ги купих. Погледни " Да спиш в море от звезди" на Паолини. Четох добри отзиви за нея, фантастика е.
И аз съм за “Деца на времето”, но само ако няма арахнофобия.
Аз бях много скептично настроена към поредицата му " Сянката на умелите" точно, защото е за насекоми, но много ми хареса.

# 124
  • на село
Хиперион е една от любимите ми книги. Аз съм с предпочитания към фантастиката - Азимов, Кларк, Анди Уеър…

# 125
Хиперион е една от любимите ми книги. Аз съм с предпочитания към фантастиката - Азимов, Кларк, Анди Уеър…
Ако е любител на фантастиката няма начин да не я е чел. Поредицата е доста стара.

# 126
  • на село
Поредицата The Expanse също е много хубава, но не знам докъде сме с изданията на български.

# 127
Пробвах да чета някои от новите фантастики, но .. ядец. Изобщо не могат да ми ангажират ума, все постни ми се струват. Та сега си препрочитам Воркосиганската сага.

# 128
  • България
И аз предпочитам старите автори.
Сега чета малкото преведени на Робърт Асприн от поредицата „Митични приключения“.

Подготвям си и Дейвид Едингс.
Белгарат,  Белгариад, Малореон.
Не можах да намеря две от книгите.
В сайта на издателя от години хората се молят за преиздаване на поредиците, но защо пък да им е важно на издателите.
И като не им е важно реших и си разпечатах липсващите ми книги.
Е, под влияние на китайските фентъзита залепих едната книга по китайски маниер и щеше да се наложи да чета отзад напред, но разлепих и пак лепих. Joy
Останаха ми кориците.

# 129
  • София
Хаха, МоарейнД 😁
Дай препоръка за някое хубаво китайско фентъзи? Този Едингс само съм го заглеждала... Какво ще кажеш за него? Нищо негово не съм чела.

# 130
  • България
Китайско фентъзи засега само гледам.
На линка са ми най-любимите: https://mydramalist.com/list/73DnXQg1.
А и преведено има само "Крайречно царство", още не съм го чела, чака ред.

Отдавна четох поредиците на Едингс .
Много ми харесаха, затова се опитах да намеря книгите на хартия и пак да ги прочета, но се оказа трудна задача.
Преиздават Маас без да са изчерпили стария тираж, но класическите фентъзита са почти невъзможни за купуване на хартия. Confused

# 131

А и преведено има само "Крайречно царство", още не съм го чела, чака ред.
Преди много, много години може би осемдесетте четох една дебела книга свързана с Китай на, която не помня заглавието и много ми беше харесала.  Мисля си, че може би е тази и ще я потърся в библиотеката, за да видя и дали сега ще ми хареса толкова.

# 132
  • България
Ако е много дебела може да е "Сън в алени покои".

# 133
Ако е много дебела може да е "Сън в алени покои".
Ще погледна и нея, благодаря.

# 134
  • София
Прочетох втората книга на Гемел за Дренай. По-слаба е от първата, но си връщам назад думите за разочарованието, хареса ми 😍
Направи ми впечатление, че един от главните герои имаше вяра, сходна с тази в света на Риганте. Явно темата за стари, древни богове, които понякога си играят с хорските съдби е вълнувала автора в определени моменти. Иначе светът е с друга вяра - в Източника. И тридесетте, които са неговите свещеници.
Книгата изглежда като задълбочаване на първата история, но е загубила част от хубавата си енергия. Малко по-мрачни са нещата. Мъдростта и любовта не са толкова релефни, че да компенсират това.
Въпреки това много ми хареса и може би ще пробвам трета книга на руски. Поне за да видя колко време са останали затворени портите на Дрос Делнох пред Тенака 😁

Общи условия

Активация на акаунт