Фентъзи и фантастика - 25

• 25 086
  • 755
  •   1
Отговори
# 45
За Стъкленият Трон, хареса ми на мен, не уау, но добре. Аз най-много харесах 6та книга - Кулата на зората - дето е допълнителна така да се каже, но ето че само тя успя истински да ме развълнува Wink

Малазанската, ако не съм аз второто лошо мнение, добавете трето Simple Smile Прочетох първа, почнах втора и зарязах.

Сега взех да препрочитам Хрониките на Амбър, която съм чела миналия век и напълно забравила, на първа книга ми е мега забавно Simple Smile
Скрит текст:

Помнех горе долу, че има много светове, че е голяма "война на тронове" и някакъв лабиринт Simple Smile

# 46
Нека другите кажат. Тук бяха големи хвалби, но аз след първа се отказах. Фактът че почти нищо не помня, говори достатъчно.
Аз дори първата книга не дочетох. Не са мой тип книги.

# 47
  • на село
Стъкления трон е като фентъзи чик лит. Предобрила е авторката с горещите сцени и роклите, но е хубава историята.

Чета втората книга от Земното минало и главата ми се замая от физика и китайски имена. Очаквах повече, честно казано. Мислех, че е книга, която се чете на един дъх.

# 48
Втората книга на “Земното минало” се чете малко по-трудно, но пък е такова изобилие от идеи и философия в различни области, че е чак замайващо. Третата книга е по-добре откъм динамика, но финалът… не съм привърженик на китайската философия.

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 16:48 от fenyx

# 49
За Стъкленият Трон, хареса ми на мен, не уау, но добре. Аз най-много харесах 6та книга - Кулата на зората - дето е допълнителна така да се каже, но ето че само тя успя истински да ме развълнува Wink

Малазанската, ако не съм аз второто лошо мнение, добавете трето Simple Smile Прочетох първа, почнах втора и зарязах.

Сега взех да препрочитам Хрониките на Амбър, която съм чела миналия век и напълно забравила, на първа книга ми е мега забавно Simple Smile
Скрит текст:

Помнех горе долу, че има много светове, че е голяма "война на тронове" и някакъв лабиринт Simple Smile

Одри, точно за теб си мислих като казах, че за Малазана имаше само още едно лошо мнение освен моето, ама не исках да издавам имена.

# 50
  • България
И аз не харесвам Малазана, да се потретя, че още на първа част се отказах.
Много ме е яд, че има доста за четене и Бард имат намаление, обаче нещо не ми се случиха там нещата.
Доста се чудих на поредиците на Сара Дж. Маас, но като ви чета, хич и няма да се пробвам.
Чудих се и на Касандра Клеър, но май и тя не е за мен.

# 51
  • Бургас
Ааааа и моето е много лошо за Малазана. Стигнах началото на 3та книга/с мнооого голям зор/.Даже тогава започвах Хрониките на Амбър и ви питах ако е същата кървава история да не си губя времето. Това е единствената книга която ме е отвращавала някога.

Последна редакция: чт, 25 юли 2024, 09:18 от margo**

# 52
Касандра Клеър я слагам в графата "романтично фентъзи". По-добра е от някои други авторки, но теобщо взето пишат по шаблон

Реликвите на смъртта и Ангел с часовников механизъм хич не ме впечатлиха.

# 53
Касандра Клеър я слагам в графата "романтично фентъзи". По-добра е от някои други авторки, но теобщо взето пишат по шаблон

Реликвите на смъртта и Ангел с часовников механизъм хич не ме впечатлиха.
Нефилимската сага е повече за 16-20 годишни.

# 54
Стъкления трон е като Хари Потър. Нататък става по интересна.
За малазана пък какво да  се говори. Въпрос на вкус.
Все пак четем за удоволствие. Не насила.

# 55
Благодаря за новата тема!
Колкото до Трона, Сара е писала първите 2 книги, когато е била 16-17 годишна, леко изоставила историята, защото никой не искал да я издава, била млада и т.н., но от средата на трета става интересна. Обрат след обрат, нищо не е такова каквото изглежда 🤣.
Аз лично много си харесвам поредицата, но "разни хора, разни идеали". Може да стане любимата поредица, а може и да не стане.

# 56
  • България
Все пак четем за удоволствие. Не насила.
Така е.
И споделяме мнението си с удоволствие, не насила.
Мненията на хора с подобен на моя вкус ми спестяват доста пари.
Да, знам че всички получават повече от 5000 лева нетна заплата и 40 лв за книга са нищо, но аз съм от редките изключения във форума с доста по-ниски доходи.

# 57
И аз не харесвам Малазана. Преди време я започнах , не можах да я довърша, а не обичам да оставям недочетени книги. И дори опитвам да си спомня нещо от нея, но не мога...

# 58
  • София
Да, знам че всички получават повече от 5000 лева нетна заплата и 40 лв за книга са нищо.
Хах, много малко, сигурно за половин работен ден е това нето? А отпуските са по 48 дни годишно, колегите са работливи, шефа е интелектуално и духовно същество и офиса им е до блока 😁

П. С. Ама и по другите теми ли са така, или само във фентъзито? 😉

Последна редакция: чт, 25 юли 2024, 10:22 от Marisha*

# 59
  • България
И по-зле.
Понякога имам чувството, че съм във форума на паралелен свят. Joy

Общи условия

Активация на акаунт