Фентъзи и фантастика - 25

• 25 975
  • 755
  •   1
Отговори
# 690
Първите 3 книги + новелите на Вещера са топ, после качеството леко пада, но се надяваме новата книга да върне класическия дух. Между другото, на мен лично другия свят на Сапковски, Трилогия за хуситите, ми допада много повече от Вещера, то вече си е истинска литература, дано третата се появи скоро.

# 691
Първата за хусите “Кулата на шутовете” ли е? Анотацията звучи обещаващо, вече си имам списък за години напред 😀.

Интересното е, че за “Землемория” забелязах, че липсва вече на сайта на издателя (знам къде я има по принцип, а аз съм си я набавила на хартия, за мен не е проблем, но ми направи впечатление, явно старата литература вече не се търси толкова…)

# 692
  • Майничка
По-вероятно е да я преиздадат.

# 693
Да, "Кулата на шутовете" е. Сиела обещаха в началото на тази година да издадат последната, дано не се я зарязали.

# 694
По-вероятно е да я преиздадат.
Няма да е лошо да го направят, все пак класиката е добре да се припомня. В момента на сайта им не видях нито една книга на Ле Гуин да има в наличност.

# 695
На мен " Кулата на шутовете" ми хареса, но докато се наканя да прочета втората я забравих. Ако ще излиза трета ще е по- добре да я изчакам и да почвам отначало. На Сиела им нямам много доверие, че си зарязват поредиците, ще видим съдбата на тази

# 696
Поне на Абъркромби “Ерата на безумието” издадоха. Тази година знам, че нова негова книга се очаква, май ще е начало на нова поредица.

# 697
Вещерът много ми хареса - поредицата. После като разбрах, че Хенри Кавил ще играе ролята, бях разочарована, но пък ме изненада приятно. Само дето сериалът... никак не ме грабна. Даже се чудех - дали хора, които не са чели книгите, ще разберат изобщо нещо...

# 698
Магичният свят в сериала поне се вижда, на мен като все още не чела книгите ми е интересен, но видях, че има коментари за променяни или пропуснати събития от книгите, така че очакванията са ми за нещо още по-добро. Искам да разбера как Цири ще овладее силите си, трансформацията на Йенефер също беше интересна. Идеята за същества като доплерите също беше любопитна. Засега имам време само за сериала, защото други поредици съм подхванала, но като нищо ще взема да добавя и още една 😅.

Последна редакция: нд, 16 фев 2025, 15:19 от fenyx

# 699
  • България
За мен поредицата е в пъти по-добра от сериала.

# 700
За мен поредицата е в пъти по-добра от сериала.
Точно такива са и моите очаквания, само на този етап още не съм стигнала до книжната версия. Доколкото разбрах е и чудесно преведена.

# 701
  • на село
Винаги съм подминавала Вещерът, защото се мъчих да гледам сериала и въобще не ми хареса. По същите причини не съм чела и Друговремец. Сега ме замислихте.

Аз карам бавно по последни страници на Земното минало и направо не знам какво ще чета след нея.

# 702
“Земното минало” има фен-продължение - “The Redemption of Time” от Baoshu, но не ме впечатли особено, може и да се пропусне.

# 703
Да, и аз четох негативни отзиви за The Redemption of Time и реших да го пропусна. Който си търси читава фантастика след Трите тела, трилогията на Чайковски, почваща с Децата на времето, е доста добра, има си елементи на спейс опера, но все пак се класира за сериозна фантастика.
Сиела ще пуснат третата Хусити, сега за пролетния панаир вероятно, и със сигурност новия Вещер. Дали ще има други книги на Сапковски после не съм чел, то и той е на години вече...

# 704
  • София
Задавало се продължението на "Мамник", "Лехуса". Чудя се да го чета ли. Ако е писано със същото отчаяние като първата книга, ще пропусна -  и родилка, и детенце ще има

Общи условия

Активация на акаунт