Фентъзи и фантастика - 25

• 25 954
  • 755
  •   1
Отговори
# 705
Задавало се продължението на "Мамник", "Лехуса". Чудя се да го чета ли.
При наличието на такъв разнообразен избор на нови (а и стари) книги - зависи доколко ти е интересно точно това и дали на него искаш да отделиш време, вместо на друга книга.

По този повод аз пък да питам - книга втора на поредицата Вещерът по-интересна ли е от първата (поне от сериала засега май така ми се струва)?

И също новина :
Продължават издаването с дизайн като
на МинаЛима на ХП поредицата - сега ще са с илюстрации от Карл Джеймс Маунтфорд и интерактивни елементи от Джес Тайс-Гилбърт, към края на тази година се очаква книга четири с издание в тяхното оформление. Може да се види на сайта на българското издателство информация за това също.

Последна редакция: ср, 19 фев 2025, 19:04 от fenyx

# 706
Вече нямам много ясни спомени от Вещера, но първите 3 книги ми харесаха много, после Сири почна да се мята насам натам из вселените и времената, и като цяло сюжетните нишки нещо се омотаха до края.
Относно Мамник, софийски магьосници итн, слушах части от тях на скучни работни смени през сторител, но не мисля да си причиня продълженията, нямат никаква стойност според мен, сори нот сори. Проблемът е, че не мога да слушам нищо сериозно на аудио, не ми е същото като да го чета...

# 707
Благодаря, ще се чете и “Вещерът” 😊.
Видях как се казва и предисторията, “Кръстопът на гарваните”, излязла м.11 миналата година.

Последна редакция: ср, 19 фев 2025, 21:50 от fenyx

# 708
Какво мислите за "Сага за тъмните печалби" на Дж. Закари Пайк?
Мислех да я чета, обаче други поредици я изместиха. Засега не съм и сигурна, че ще е “моето”. Вижте, ако искате и отзивите в ГР.

сега съм на втората част, за мен е приятна и свежа изненада, с чувство за хумор. Бързо се чете

# 709
Прочетох първият разказ от “Последното желание” на Сапковски, взех си и книгата (както уж нямаше да вземам нови книги 🤭), хареса ми и ми беше полезен като допълнение към сериала - виждам, че не са така хронологично там представени историите, но това не ми пречи изобщо. Не съм се отказала от “Летописите”, чета ги и тях. По този повод - мярнах информация, че Сандерсън ще довършва “Игра на тронове”, не мога да кажа доколкото е абсолютно надеждна, но не е изключено да стане така. Там съм оставила малко на пауза книгите, харесаха ми, но някои елементи ми бяха малко в повече (ще си чета на порции).

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 14:29 от fenyx

# 710
Мнение за "Нефритен град" на Фонда Лий?

# 711
  • Разпиляна във въображението
Новина!

Фантастиката не е лесен жанр за издаване в България, но някои истории заслужават да бъдат разказани отново и завършени докрай. И точно затова ние от „Артлайн“ сме готови да ви върнем в света на може би най-великата научнофантастична поредица на последните десетилетия – „Експанзията“, и да ви поднесем преведени за пръв път на български последните четири книги.🔥
👉 https://artline-store.net/kolekcija-ekspanziqta.html
 Едва ли има фен на фантастиката, който да не е запознат с този епос, наподобяващ „Игра на тронове“ в Космоса. Номинациите и спечелените награди сами говорят за него:
 ✅ 2014 г. – Награда „Локус“ за най-добър научнофантастичен роман (Abaddon’s Gate, книга 3)
✅ 2020 г. – Награда „Хюго“ за най-добра поредица (The Expanse като цяла серия)
✅ 2020 г. – Награда „Драгън“ за най-добър научнофантастичен роман (Tiamat’s Wrath, книга 😎
  Мисията ни е не просто да възродим поредицата, а да ви предложим съвсем ново преживяване:
✅ Преиздаваме първите 5 книги с нова редакция и твърди корици.
✅ Включваме допълнителните разкази, които обогатяват историята – около 500 страници допълнително съдържание за първи път на български!
🔹Към „Левиатан се пробужда“ – „Касапина от станция „Андерсън“;
🔹Към „Войната на Калибан“ – „Двигател“ и „Боговете на риска“;
🔹Към „Вратата на Абадон“ – „Кипежът“;
🔹Към „Игрите на Немезида“ – „Животворната бездна“.
✅ Нови корици – базирани на впечатляващите полски издания.
✅ Цветни порезки – всички книги ще образуват обща картина, създадена от страхотния илюстратор Ясен Стоилов.
✅ И най-важното – ще довършим поредицата! Последните четири книги, които никога не са издавани у нас, ще бъдат преведени и публикувани, като шестата ще е на пазара през април. Към всяка от книгите ще добавим и бонус историите.
 🎬 Ако сте фенове на сериала – сега е моментът да изживеете историята в цялата пълнота, която само книгите предлагат. Ако пък „Експанзията“ ви е непозната, пригответе се за епична космическа сага, където политическите интриги, мащабните космически битки и първият контакт с извънземен разум се преплитат по начин, който ще ви държи на ръба на стола!
 🔹 Бъдете част от легендата. Remember the Cant!

# 712
Супер!
Ще чакаме.

# 713
Тъкмо идвах да питам някой чел ли е нещо от експанзията. Оценките в Гудрийдс са много високи и предполагам, че ще се хареса на всички фенове на сериозната фантастика.
Относно Брандосандо и завършването на ГоТ, доста ми е съмнително. Джордж по-скоро винаги е правил впечатление на човек, който изрично ще забрани поредицата да се завършва в завещанието си, но ще видим, до някое време...

# 714
Аз не съм я чела Експанзията, точно защото не беше завършена поредицата в превод. Сега обаче смело дадох един pre-order, след като ще я видим цялата. Познавайки вкуса си на четене, шансовете да не ми хареса са минимални.

# 715
Много харесвам поредицата. И аз пуснах преордър. Вярвам на издателството, че ще я приключи.

# 716
Новина!

Скрит текст:
Фантастиката не е лесен жанр за издаване в България, но някои истории заслужават да бъдат разказани отново и завършени докрай. И точно затова ние от „Артлайн“ сме готови да ви върнем в света на може би най-великата научнофантастична поредица на последните десетилетия – „Експанзията“, и да ви поднесем преведени за пръв път на български последните четири книги.🔥
👉 https://artline-store.net/kolekcija-ekspanziqta.html
 Едва ли има фен на фантастиката, който да не е запознат с този епос, наподобяващ „Игра на тронове“ в Космоса. Номинациите и спечелените награди сами говорят за него:
 ✅ 2014 г. – Награда „Локус“ за най-добър научнофантастичен роман (Abaddon’s Gate, книга 3)
✅ 2020 г. – Награда „Хюго“ за най-добра поредица (The Expanse като цяла серия)
✅ 2020 г. – Награда „Драгън“ за най-добър научнофантастичен роман (Tiamat’s Wrath, книга 😎
  Мисията ни е не просто да възродим поредицата, а да ви предложим съвсем ново преживяване:
✅ Преиздаваме първите 5 книги с нова редакция и твърди корици.
✅ Включваме допълнителните разкази, които обогатяват историята – около 500 страници допълнително съдържание за първи път на български!
🔹Към „Левиатан се пробужда“ – „Касапина от станция „Андерсън“;
🔹Към „Войната на Калибан“ – „Двигател“ и „Боговете на риска“;
🔹Към „Вратата на Абадон“ – „Кипежът“;
🔹Към „Игрите на Немезида“ – „Животворната бездна“.
✅ Нови корици – базирани на впечатляващите полски издания.
✅ Цветни порезки – всички книги ще образуват обща картина, създадена от страхотния илюстратор Ясен Стоилов.
✅ И най-важното – ще довършим поредицата! Последните четири книги, които никога не са издавани у нас, ще бъдат преведени и публикувани, като шестата ще е на пазара през април. Към всяка от книгите ще добавим и бонус историите.
 🎬 Ако сте фенове на сериала – сега е моментът да изживеете историята в цялата пълнота, която само книгите предлагат. Ако пък „Експанзията“ ви е непозната, пригответе се за епична космическа сага, където политическите интриги, мащабните космически битки и първият контакт с извънземен разум се преплитат по начин, който ще ви държи на ръба на стола!
 🔹 Бъдете част от легендата. Remember the Cant!

Много се радвам.
Преди години бях почнала да чета поредицата ,но след като разбрах ,че Бард няма да я довършат я зарязах,даже мислех да почвам сериала.
Забравила съм подробностите и сега имам стимул да чета направо от първа книга.
Кориците са много хубави Simple Smile
Заради Artline ще фалирам Laughing

Последна редакция: вт, 25 фев 2025, 15:15 от DreamEvil

# 717
това цялата поредица ли е или се чакат още книги?

# 718
Да, девет книги са, плюс някакви малки, които Артлайн ще включи към томовете.

От GR - The Expanse е научнофантастична поредица от 10 книги (9 романа и 1 колекция от кратка проза) от Джеймс С. А. Кори, псевдоним на сътрудничеството между Даниел Ейбрахам и Тай Франк.

# 719
Аз изчетох 6-7 книги, но първите на български, после на английски и май обърках и реда:).
Сериалът беше разочарование, странен избор на актьори.

Общи условия

Активация на акаунт