Фентъзи и фантастика - 25

• 25 930
  • 755
  •   1
Отговори
# 720
  • на село
Откога чакам тази новина! Даже се чудех защо не ги превеждат, след като поредицата е довършена. За мен това е една от най-добрите поредици.

Похвално е, че Артлайн обръщат внимание на кориците. Тази поредица ще я купя на хартия и ще я мъкна на части по куфарите. Спомням си, че се бяха доста постарали с кориците на “Към звездите”. Което ми напомня да проверя какво става с тази поредица.

Колко сме различни хората - мен сериалът ме грабна от раз. Казах си - ето една чудесно направена фантастика! И захванах книгите.

Последна редакция: ср, 26 фев 2025, 13:40 от ПраВещица

# 721
"Към звездите" е завършена засега, може би ще има още неща в бъдеще в нова сюжетна линия. На бг остава да се издадат само новелите, Артлайн ще ги пуснат по някое време тази година.
Може да е YA, но си е чудесна книжка за разпускане на мозъка след някое тежко четиво Grinning

# 722
  • на село

Може да е YA, но си е чудесна книжка за разпускане на мозъка след някое тежко четиво Grinning
А, чудна ми е на мен, нищо че съм далеееч от YA. Който чете фантастика и фентъзи е с млада душа 😆

# 723
По темата, в контекста на последните публикации, но и същевременно не съвсем - затова в скрит текст, ви поздравявам с едно меме:
Скрит текст:

# 724
  • Майничка
Прочетох "Шестимата на Атлас" на Оливи Блейк и първата третина от "Парадоксът на Атлас". За съжаление, засилката, набрана в първата част, нещо забоксува. Първоначално очаквах нещо от типа на "Библиотекарите", представянето на героите събуди интереса ми, но после интригата нещо забоксува, без изобщо да се е завихрила.
Някой чел я да сподели мнение? Чудя се дали да напъна преко сили или да отложа 2 и 3 част за априлската ваканция, а може би дори за лятната.

# 725
  • Пловдив
Прочетох "Шестимата на Атлас" на Оливи Блейк и първата третина от "Парадоксът на Атлас". За съжаление, засилката, набрана в първата част, нещо забоксува. Първоначално очаквах нещо от типа на "Библиотекарите", представянето на героите събуди интереса ми, но после интригата нещо забоксува, без изобщо да се е завихрила.
Някой чел я да сподели мнение? Чудя се дали да напъна преко сили или да отложа 2 и 3 част за априлската ваканция, а може би дори за лятната.

По мое мнение не  си заслужават...Бях с големи очаквания, и страшно надъхана, но едвам довърших 2рата, а за третата не искам и да чувам.

# 726
Аз сега чета "Кръв над светъл пристан" на М.Л.Уанг. Харесва ми. Магията в книгата не е мой тип, теглене на енергия, енергийни карти,картографиране, сифониране и т.н. Използват спелограф, нещо като пишеща машина за да извличат енергия, тези обяснения как точно работи всичко са ми малко тегави, но историята увлича, добре е написана книгата. "Шестимата на Атлас" съм я оценила с три звезди, по моята скала това е става. Другите книги не съм ги чела.

# 727
Някой който е чел Лий Бардуго - Сянка и кост и след това е гледал сериала, може ли да ми каже дали е комбинация между сянката и шест врани или се отнася само за трите книги? Понеже съм стигнала до втората, а ми беше любопитен сериала, си пуснах първи епизод, но почти нищо не схванах. 😄😄😄

# 728
Тези Шестима на Атлас и аз ги четох като излязоха, нямах търпение да си взема книгата, звучеше като нещо, което много ще ми хареса. Купих я, започнах я и се разочаровах много. Довърших я, но така и не взех другите части. Самото оформление обаче е превъзходно!
Подобна история се случи и с Искронишка - само дето тук много повлия и факта, че Сиела дълго време се бавиха с втората част и като я издадоха вече, нямах интерес.

# 729
Шестимата на Атлас също бяха в списъка ми с чакащи да стигна до тях. Но след малко ровене в ревютата по goodreads/youtube и другите медий просто знаех, че няма да го бъде.

Отделно започнах трилогията на Трите тела от Лиу Цъсин, като сериала (китайската версия) ме запали доста. След невероятна първа, и много добра втора книга, започнах третата, но не ме грабва в началото и я мъча последния месец. Не знам дали просто не и е дошло времето и не съм в точното настроение, но съм решен да се завърна към нея.

Огромно разочарование за мен беше също "Шест алени жерава". Единственото хубаво в тази книга си остава корицата. И се съмнявам в бъдеще да поискам да посегна към други книги от автора й.

За да не попадна в тотален reading slump реших след нея да посегна обратно към Б. Сандерсън с един от тайните проекти - Трес от Смарагдово море!
Не мога да опиша чувството да бъдеш изненадван пак и пак от въображението на някой човек. Светът на Трес е невероятно изграден, а илюстрациите в книгата помагат неимоверно да се потопиш в него.
Солидна Космер новела!

Взех си и други от тайните проекти, но явно ще почакам с тях. Разбрах, че е най-добре първо да завърша Светлината на бурята (и 5-те книги), преди да започна другите.

# 730
Единствено Sunlit Man има някаква връзка с Рошар, другите 2 можеш да ги четеш по всяко време, Наръчник на Магьосника всъщност даже не е Космер.

# 731
“Озарения” определено бих прочела, още повече че по някакъв начин анотацията с едно нещо в сюжета ми напомни на елемент от “Трите тела”, но тук разбира се е в друг аспект развит, а пък и авторът е много по-приятен за четене.

Последна редакция: чт, 06 мар 2025, 17:28 от fenyx

# 732
Здравейте,

Все пак реших да препрочета Светлината на бурята преди да продължа с тайните проекти.

За да мога и да сменям от време на време, когато искам нещо различно, започнах и поредицата за Нарния - като вече съм на втората книга. Доста кратки и лесни за четене.

Можете ли да споделите кои са последните фентъзи книги които най-много ви харесаха? Искам да си попълня TBR листа и ако съм пропуснал нещо да мога да наваксам.

# 733
Един тъмен прозорец и Две преплетени корони - за любителите на жанра - бива. Няма нещо ново или изненадващо. Написана е приятно.
Дисекция на безсмъртни сърца на Александрина Крушарска - не е написана приятно, разтеглена е, плитка е. Аз обичам да си дочитам нещата, обаче тая поредица може да се окаже изключението ми.
За разтуха (прочетох и прословутата Аделайн, та ми дойде в повече) си препрочетох пак Червения рицар. Не разбирам защо другите части не са преведени. Те също са интересни и разгръщат света. Не ми е попадало нещо друго от автора, а и tbr-а ми е пълен, но ако попадна на нещо негово, няма да го подмина.

# 734
Сега видях в предстоящи "Изгревът в деня на жътвата" на Сюзан Колинс, странична книга от "Игрите на глада" с главен герой Хеймич.

Общи условия

Активация на акаунт