Лято, плаж, море, вълни...аз пък искам две черти ! ~бебеправене 607~

• 35 205
  • 848
  •   1
Отговори
# 30
Прп се прави и за качество. Не ми звучи като неизяснен стерилитет, очевидно имате проблеми с качеството, щом трудно стигат до 5 ден, а и щом след пид няма годни ембриони, значи може и нещо генетично. Кариотип с мъжа ти имате ли? Той има ли днк фрагментации изследвани? Който е по-запознат с пид ще се включи с повече инфо (кактус мисля при тях се прави пид, жаки също) може и самата стимулация да не е ок за яйцеклетките. Къде в Турция ходите?

# 31
След кой ден спират развитие? Доколко зная, ако е след ден 3, сочи повече към мъжки фактор.
Както Алисън е казала, ако не сте, проверете днк фрагментации и HBA. Не зная какви методи на оплождане ползвате, но можете да се информирате за икси, пикси и макс обработка.
Също биха били от полза добавки за подобряване на качеството и при двамата от рода на Убиквинол, Омега и др. Преди моята пункция приемах 2 месеца инофолик (нямам пкя) и ми повлия положително (оцелелите бластоцисти бяха с топ качество, но не съм правила Пид).

# 32
Благодаря за лятната темичка, rave Heart

funn, благодаря ти вдъхващата надежда история! Лека остатък от бременността ти желая Blue Heart

Аз само да вметна, че до 3ти ден се дължи на Я, но след 3ти ден може да е заради сперматоизоида, НО може и отново да е проблем в Я, както и да заради комбинацията на двете. Подкрепям за кариотип и днк фрагментация ако няма изследвани.

mia, при мъжки фактор водеща е ембриологията, не толкова лекаря, който ще провежда стимулацията. Да се ориентират към клиники, които имат повече техники за подбор на сперматозоиди.

Успех на всички! Дано ни е много бебеносна темата Flowers Four Leaf CloverNature Sunny

# 33
Само ще вметна, че и при тежък женски фактор също ембриологията е от изключителна важност. Като цяло извличането, обработката, активацията, култивирането. В Турция имаме добра бройка бластоцисти, в България или 1, макс 2, а първия път нито един. Като в България се оплождаха половината без активация, а развитието винаги спира след 4тия ден и се дължи изцяло на яйцеклетките. В Турция също спират развитие след 4тия ден, но пък си имахме достатъчно.

Колкото до по-сериозните изследвания при опити за бебче, препоръчвам разширена СГ в репродуктивна клиника, ЦС и Кариотип след една година целенасочени опити. Иначе още преди опитите е добре да се пуснат хормони на 3ти ден, да се отиде и на преглед при АГ, да се вземе секрет за микробиология, цитонамазка, да се изследват щитовидните хормони, HOMA индекс. Не пречи да се проследи овулация от АГ, за да е сигурно, че има такава. След това може спокойно да се действа по домашните опити. ☺️❤️❤️❤️
ПП аз не бих правила ПРП, а не са ми и предлагали. Има и огромна доза късмет кои точно фоликули ще изреят при дадена стимулация и дали носят здрава яйцеклетка. Може примерно 5 стимулации да са с лошо качество/генетичен проблем, а на 6тата всички да са здрави. Божа работа. 🍀

# 34
Аз минах през АГ, овулация е имало, видя се жълто тяло ... сега единственото, което ми остава е да чакам МЦ, който разбира се се моля да не настъпи (към края на другата седмица) ... 🍀

# 35
Записвам се и аз да следя темата. Няма много интересно, сега чакам резултат от МБ, оказа се, че моята гинеколожка прави цветна снимка и с пяна и с рентген и ще мога да направя при нея, което е добре, защото няма да чакам много, но проблемът е че другият месец ме няма и ще трябва да я направим за септември. Но какво да се прави, поне ще е при моята гинеколожка и я познавам. Но разбира се моята история с инфекциите ме кара търпеливо първо да изчакам резултата от МБ преди да правя някакви планове.

# 36
Здравейте момичета Heart
Докато се наканя да се запиша в старата тема, взехме, че проимахме нова! Следя и преживявам всичко с вас, но нещо не се наканвам да пиша често.
Благодаря за новата тема и за прекрасното орисване и напомняне, че чудеса се случват! Funn, лека бременност!

Ние трябваше днес да пътуваме за Турция за трансфер утре, но снощи ни звъннаха, че нито един ембрион не е годен (след ПИД). Щеше да ни е трети опит и много се надявах да ни е на късмет, но уви, вселенските планове са били други.

Докторът предлага да правим PRP, за да стимулираме яйчниците. Някоя от вас правила ли е нещо подобно?
Вадим по 13-14 яйцеклетки, оплождат се 8-9. Първият път остана 1 ембрион на 5ти ден, 2ят и 3ят - по 3. Предният път имахме късмет за 1 годен ембрион, сега нищо. Чудя се - нормално ли е толкова малко да оцеляват до 5ти ден?
Аз и с доктора ще си говоря, но при нас има и езикова бариера и понякога, когато вие тук обясните нещо, по-добре го разбирам Sweat Smile

Благодаря предварително и успех на всички Heart

В коя клиника се случва това? Според мен наблегнете на качеството преди следващ опит пиене на витамини от двамата, спорт, здравословно хранене и тогава опитайте. И на мен ми беше предложено да правя ПРП за качеството, но аз така и не се реших на това заради различните мнения относно процедурата. Също така ако нямате кариотип или днк фрагментации пуснете ги. Може да използват и някакви селекции следващия опит

# 37
Благодаря на всички за отговорите!

Генетични изследвания сме правили още докато се лекувах в България, при д-р Михайлова. Тогава ми откриха имплантационен дефицит, който лекувахме с добавки и кортикостероиди. Днк фрагментации нямам идея дали сме правили, или ако сме правили съм забравила. Иначе щом се отказах от българския си лекар и се насочихме към Турция отидох с всички изследвания, които имахме. Докторът искаше отново да направим цветна снимка и спермограма. На мен се наложи да ми маха полипи, при ММ всичко е наред със спермограмата (тази, която донесохме от България и беше "отлична" според тукашния ми лекар, не му хареса). Кактус, всичко, което си изброила сме тествали, някои неща повече от веднъж (имайки напредвид, че говориш за домашни опити, май не е за мен този списък с изследвания, но аз да си кажа).

Не са ни казвали след кой ден спират развитие ембрионите, не съм и питала. Не знаех, че има значение. Като метод на оплождане използваме ИКСИ. При мен са с добро качество ембрионите - сега имах 4АА, 3АА, 3АВ (но и 3те се оказаха негодни, като на 2 само по 1 анормален хромозом имаше). На предния трансфер беше 3АА ембриончето.

Jakito999999, до преди да започнем ин витро си спортувахме супер активно и 2мата, сега аз не се движа колкото
преди заради стимулациите и после трансферите. Гледам да вървя колкото мога и да правя йога, но само това..

Иначе в Турция сме при д-р Алпер Шишманоглу, не съм срещала друго момиче от форума, което да е при него. Но Кактус е споменавала, че и тя е била при същите ембриолози и клиника - OTA Jinemed.

# 38
Щом не му харесва на лекаря спермограмата, значи имате някакъв вид мъжки фактор? (Първо е цила зле, после вече е била ок ли) Ако искаш сподели някакви изследвания тук. Не че се съмнявам в лекаря де, ама за едно по различно мнение. Задължително провери из спермограмите дали няма и пускано ма ДНК фрагментиции. Съжалявам, че така се случва при вас,  дано скоро да имате успех!

# 39
благодаря за куража!
Не му беше харесала българската спермограма, особено като му казах, че тук са я класифицирали като "отлична". Но тази, която пуснахме март месец в Истанбул, вече му хареса.
Той каза, че макар и с добра спермограма, ще търси варианти за проблеми и със сперматозоидите (не знам как)..  

сега ще се разровя из изследванията и ще видя дали има ДНК фрагментиции, благодаря!

Щом не му харесва на лекаря спермограмата, значи имате някакъв вид мъжки фактор? (Първо е цила зле, после вече е била ок ли) Ако искаш сподели някакви изследвания тук. Не че се съмнявам в лекаря де, ама за едно по различно мнение. Задължително провери из спермограмите дали няма и пускано ма ДНК фрагментиции. Съжалявам, че така се случва при вас,  дано скоро да имате успех!

# 40
Момичета, извинете, че разводнявам темата, но не знам кого да попитам.
Отново е за темата с лаймската болест, та слагам всичко в скрит текст.

Скрит текст:
Ако си спомняте преди два месеца имах съмнения, че може да имам лаймска болест. Някакво насекомо ме беше ухапало, имах мишенообразния обрив, но кърлеж така и не бях видяла. Ходих на един лекар по инфекциозни болести, прати ме на изследвания и ми изписа антибиотик.

Изследванията обаче излязоха отрицателни:

Отидох и на друг лекар за второ мнение и каза, че е силна алергична реакция, да не пия антибиотика и вместо това ми изписа противоалергични лекарства за пиене и мазане и до седмица обрива изчезна и каза да повторя изследването след два месеца. 

Резултатът от днес е следния - IgM в граници и IgG в небето:

Знаете ли как да се тълкува и дали не трябва все пак да пия антибиотик?
Утре заминаваме извън София за 4 дена и няма да мога да се видя с лекар междувременно и се чудя дали трябва да почна антибиотика или да изчакам до понеделник и да отида с новите изследвания?
Допълнитено, дали има смисъл да пускам Immunoblot IgM и IgG преди това, че вторият лекар тях не ми ги беше изписал, а и не знам с тези резултати дали ще дадат нещо допълнително като информация?

# 41
  • Ст Загора
Ей Файона!
Нещо по интернет да се свържеш с док? Дистанцирано?

# 42
Не знма дали ще е от полза, но аз за Ебщайн съм изследвала IgM, IgG. IgM е наличие на активна инфекция, IgG е наличие на антитела. За тези вируси не се прият АБ, лекуват се симптомите. Просто трябва време да се изчисти организмът и IgG да влязат в норма и да се следят показателите на няколко месеца.

# 43
Fayona, аз ходих при доц. Михайлова във ВМА София, понеже ме бяха изкарали миналата година и мен с лаймска, която след това в Пловдив и в София излезе отрицателна. Ако искаш на лично мога да ти дам координати (мисля, че записваше часове по мейл). Нека ги повторят и там. От твоите изследвания става ясно, че си се сблъсквала с нещо и организма ти е създал антитела, това показва IgG показателя. Но дали ще е нужен АБ не мога да кажа.

# 44
Момичета, имам още един въпрос.
От три дена се чувствам много разсеяна, забравям много, изтървам разни неща, причернява ми. Днес обаче съм изключително не концентрирана, глупави грешки правя. Цикълът ми трябва да дойде на 27-ми /дано не дойде следващите няколко месеца/, като това е оптималната дата 32-ри ден, последните месеци ми е между 28-32 и все имам някакви симптоми 12 дена преди овулация, вземам и утрогестан. Нямам никакви симптоми ама никакви, освен лека чувствителност на зърната и затруднение в 00, но това си е вече известно при мен. Та, може ли да ми кажете откъде идва тази непохватност и разсеяност?

Последна редакция: ср, 17 юли 2024, 17:13 от Kitty_catt

Общи условия

Активация на акаунт