Фенове на тениса - тема 10

• 17 282
  • 554
  •   1
Отговори
# 180
  • София
За Григор не съм много сигурен, но можеше и да стане беля вчера. Прекъсването да е от ползва в случая. Дано успее да приключи още във втория сет.

# 181
  • Berlin
Можеше да стане, ама можеше и да не го мислим днес. Дано му върви сервизът, че много се напрегнах вчера първия сет, докато гледах. Днес май няма да мога да гледам, но стискам палци!

# 182
Усещах че Зверев ще има затруднения, но не можах да гледам мача. Очаквано за мен отпадна. Слабо ли игра или просто Серундоло е играл много силно?
Сега си мисля, че освен Якуб Меншик, като нищо може Алекс де Минор да спечели турнира. Доста е вдигнал нивото и е постоянен.
Разбира се, надявам се това да не се случи и нашият Григор да вземе сладък реванш срещу него.

# 183
  • София
Дяволо, изненадан ли си?( шегувам се, понеже написа, че ще е изненада, ако не спечели турнира) За мен Зверев никога не е бил клейкортър, макар че има и мастерс титла, и то може би поне 2-3. Не се учудвам, че отпадна от типичен такъв. Като цяло намирам младото поколение, може би без Синер, като чупливо и доста непостоянно и за момента не виждам някой, който да доминира за дълго. Половината от топ 20 ми се струват като потенциални  възможности за шлем, и очаквам неочакваното Simple Smile
За жалост Новак не може да намери мотивация след като спечели всичко. Като се падне да играе срещу Хуркач и той му завърти геврек, може би ще се сети, че е време да се заеме с нещо друго и лично на мен, животът му след тениса ще бъде особено любопитен, то в тениса не остана какво още да покаже всъщност.
От младоците харесвам стила на Музети (без екипчето от днес, много ретро, особено късите гащи Simple Smile)) - техничен, разнообразен и с настина чудесен еднорък бекхенд, има усет към играта, ако успее да се сдобие и с шампионски манталитет ще има доста успехи на клей, а донякъде и на трева.

# 184
  • София
Джоката отказа участие в Рим и отива в Париж с най-лошия старт на сезона. Няма какво да се каже. Постигнал всичко, счупил всякакви рекорди. Винаги може да изненада, но би се случило на Уимбълдън според мен.

# 185
  • София
Ами да, останах неприятно изненадан от тази загуба на Зверев. Наистина го виждам с титлата. Мадрид му е от любимите турнири, а и дойде с моментум от победата в Мюнхен. Но явно срещу Серундоло не може да играе.

Сега се очертават като фаворити Рууд и Музети, но да видим. Това издание на турнира в Мадрид си е едно малко тото. Дрейпър и Меншик също са много опасни.

Жалко за Григор снощи. Поредна загуба след като е водил със сет и дори е имал мачболи. Не един или два, а цели три. Така и не се научи Григор да взима важните точки. Голямата слабост в кариерата му.

Днес Рууд - Медведев и Серундоло - Меншик ще са топ мачовете, но много по-интересно ще е при дамите, където предстоят полуфиналите, където имаме много силни и равностойни двойки.
Световната номер 1, Сабаленка срещу намиращата се в топ форма и в победна клей серия, Елина Свитолина.
И кралицата на клея, Ига Швьонтек срещу финалистката от Ролан Гарос, Коко Гоф.

# 186
  • София
Джак - Лоренцо
Много силен и солиден мъжки тенис. Жалко, че нямаше трети сет.
Музети ми беше фаворит, а играта му на клей е истинска наслада, но срещу толкова мощни и стабилни тенисист като Дрейпър няма шанс.
Дрейпър е фаворит за финала предвид формата му, но аз стискам палци на моя любимец, доброто духче Рууд.

Каспер - Франсиско
Дано третия път е за щастие за Рууд и най-накрая да прибави Мастърс 1000 титла.
Заслужено спечели срещу Серундоло. Показа изключителна защита. Но срещу Дрейпър ще е много сложно. Левичар, мощен, във форма. Спомням си баланса му с Надал...

Предстоят двата финала.
При жените Коко Гоф и Арина Сабаленка. При мъжете Каспер Рууд и Джак Дрейпър.
Ако се гледа само играта дотук то фаворити за Гоф и Дрейпър. Аз обаче ще стискам палци за Рууд и Сабаленка.

# 187
  • Berlin
Няма сила, която да ме накара да викам за Сабаленка.

# 188
  • София
Заслужена победа за Сабаленка. Доминираше през цялото време, въпреки сериозната отпора на Коко Гоф. Но на Ролан Гарос ще и е много по-трудно, там много от ударите и ще се връщат и връщат. В Мадрид спецификата облагодеталства стилът на игра на Арина.
Рим ще е много показателен. Най-точния часовник за сверяване преди Ролан Гарос.

# 189
  • София
Браво на духчето Каспър! Толкова време чака голяма титла, попадайки толкова пъти на Надал и Джоко, докато бяха в страхотна форма.

# 190
Настилката в Мадрид е доста бърза, та наистина не е особено показателен резултатът тук за Ролан Гарос. Удобна е за хеви хитъри като Сабаленка, но същите страдат за сметка на играчите с добра защита и употреба на геометрията на корта на по-бавни клей кортове като Шатрие и РГ.

Да му е честита титлата на Рууд. За Дрейпър бях, но оценявам играта и постоянството му. Заслужаваше титла от Мастърс 1000.

# 191
  • София
Сега изгледах записа.
Най-накрая, най-накрая. Браво! Много се радвам за Рууд.
Отдавна я преследва тази най-голяма титла и дойде на любимия му клей.
Това ще му вдъхне увереност и за Ролан Гарос. Тази година ще е изключително интересно при мъжете, защото има цели 5 фаворита, всеки със своите шансове. Алкарас, Синер, Зверев, Руне и Рууд. Дано стигнан максималко далеч, защото това ще гарантира епични мачове.

Рууд беше по-стабилния от двамата. Дори, като изоставаше в първия сет виждах как играта му спори и ударите му тормозят Дрейпър. Джак се сблъска с клей корт специалист и усети мощта на топ спина. По-ниския Рууд с къде, къде по-ефикасен топ спин от по-високия Дрейпър. Като добавим отличната защита и видимо подобрения сервис, то победата на Рууд е логична.
Дрейпър ще е много опасен за фаворитите в Париж, но ще му е трудно точно там и то във формат 3 от 5. За Дрейпър големия турнир ще е Уимбълдън.

# 192
  • София
На дневен ред е най-престижния клей мастърс' 1000 - този в Рим.
Цялата тенис общественост чака и завръщането в игра на световния номер 1, Яник Синер, който ще играе първия си мач след 3 месеца бан в събота.
Григор Димитров пък ще играе в петък.
Карлос Алкарас също е на линия.
Очертава се много силен турнир.

# 193
  • Berlin
Ще се гледа… няма начин, имам Скай спортс абонамент за година напред, хаха. Като гледам, май всички са на линия без Джокович (или поне не го видях в схемата).

# 194
  • София
Джокович се отказа.
Има здравословни проблеми в семейството му, а и той очевидно не е във форма и не е на фокус.

Общи условия

Активация на акаунт