Фенове на тениса - тема 10

• 17 504
  • 559
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Инсталирайте се пред телевизорите. Малко по-късно церемонията с почести към Надал Simple Smile

# 211
Колко по-късно?
Аз чух към 19:30-20:00

# 212
Като приключи дневната сесия на Шатрие. Предполагам ще е около и след 19:00 наше време. Но следете програмата - играят се мачове, които може да са от 1.5 до 5 часа, та е трудно някой да закове точен час от сега.

# 213
  • София
Невероятна церемония направиха франсетата на Надал, дори аз без да съм му фен се просълзих. А четиримата големи на корта, макар че за мен са само трима (сори, Мъри) беше изключителен момент!

Прогнози не правя, но ще стискам палци на любимците ми и се надявам поне някой от тях да стигне ако може финал, това че не са отявлени претенденти се надявам да им даде предимство. И се надявам на големи битки, а пък защо не и на изненадващи финали.Simple Smile

# 214
Наистина беше смислена и подобаваща церемония. Също не съм фен на Надал, но гледах, върна ми прекрасни спомени, натъжих се, зарадвах се…имаше от всичко. Впечатли ме постъпката с монумента в шамота - отпечатък от крака му и надписа 14. Изключителен жест, напълно заслужен, разбира се.

Изобщо…французите му спретнаха изпращане като за историята, която и той пренаписа в последните 20 години. Ще се помни този момент. Стискам палци да е щастлив и пълноценен в следващите неща, които реши да прави.

Приятно гледане на РГ на всички!

# 215
  • София
Моля, гласувайте в анкетата за вашите фаворити за титлите при мъжете и жените.
Винаги сме праскали с лекота минимум 10 гласа. 😊

Първо, да честитим титла номер 100 на Новак Джокович.
Това е нещо уникално. Той става третия в историята с клуб 100 след рекордьора Джими Конърс и Роджър Федерер.🙂
1. Джими Конърс 109 титли
2. Роджър Федерер 103
3. Новак Джокович 100
4. Иван Лендъл 94
5. Рафаел Надал 92

Още един рекорд за Новак Джокович. С титла номер 100 в Женева той подобри един немислим рекорд на Рафа Надал. Надал имаше 19 поредни години с поне една титла в годината. Е, Джокович вече ги направи 20 поредни години! 😮

Днес, всъщност вече вчера беше специален ден за не само за Рафа Надал и неговите милиони фенове, но изобщо за световния спорт.
Французите направиха нещо немислимо. Такава церемония, такова отдаване на почит не съм виждал досега в който и да е спорт.
Французите са известни със своя шовинизъм и със своята неприязън към испанците. Е, явно градски легенди или такива останали в миналото... 😉
Надал така го почетоха, все едно е френски национален герой. Уникално беше!
Аз лично се разчувствах много, защото не съм имал и едва ли ще имам друг толкова любим спортист. Е, имах, Айртон Сена, светла му памет. Те двамата са с много пред всички останали.
Като излязоха Федерер, Джокович и Мъри настръхнах. Беше епично. Пълния Шатрие с куп легенди в него, включително и много от сегашния елит. Всички с червени фланелки с надписи, 'Мерси, Рафа'
Специалната купа плакет с всичките му победи беше страхотна, но черешката на тортата, най-голямата възможна чест, е този отпечатък от крака му на специалния монумент на шамота на легендарния Филип Шатрие. Плоча като онази на Алеята на славата в Холивуд.
Така Надал освен със статуята извън стадиона, вече ще стои вечно на Шатрие...

Simple Smile

# 216
  • Berlin
Не можах да гледам, ще търся някъде клип онлайн, но само като чета и погледнах няколко кратки клипа в Инстаграм и се просълзявам, велик, велик! Браво на организаторите за това почитане на успехите на Надал на Ролан Гарос!

Добавям линкове -
церемонията (поревах си):

и срещата с журналисти след нея:

Последна редакция: пн, 26 май 2025, 12:20 от abs

# 217
  • София
За всички, които не са гледали церемонията в чест на Рафаел Надал и с участието на Джокович, Федерер и Мъри ето линк към канала на Ролан Гарос в Ютюб:
https://www.youtube.com/watch?v=LjDONWrr46I

Вчера Вики Томова отпадна очаквано. Не е във форма от известно време насам.
Днес започва Григор около 14:00 ч. срещу неизвестен американец квалификант.

Алкарас с категорична победа, а Синер преди малко се измъчи в третия сет, като изоставаше с 0:4. Все пак го затвори с 7:5

Последна редакция: вт, 27 май 2025, 14:26 от Diavolo

# 218
Гласувах за Джокович, много искам ерата на голямата четворка да продължи още малко.

# 219
  • София
Глас от мен за Алкарас. Време е да се възстанови от дупката през последните 10 месеца. Синер може би ще натисне отново на хард и се появява дупка баш на тревата. Старото куче може там да удари.

# 220
Благодарим за анкетата, Дяволо. От мен: Алкарас при мъжете и пълна чуденка при жените. Швьонтек не беше в добра форма в подгряващите РГ турнири. В първия кръг на РГ се справи без проблеми (но това е очаквано). Напред не знам как ще е. Много се чудих и в крайна сметка гласувах за Джън, защото няма опция “нямам никаква представа/всичко е възможно”.

За тревата…Алкарас се справя и със Синер, и с Джокович без проблем в последните 2 години. Не очаквам изненади там, освен ако не е извън форма.

# 221
Силно стискам палци за Алкарас. Първият му мач беше протоколен и съперникът му въобще не успя да го затрудни, нито да го накара да играе с повече от 40% от възможностите му.
За разлика от него, французинът снощи поизпоти Синер, но накрая логиката взе връх. Аз очаквах Синер да прежали третия сет, да включи в режим робокоп в четвъртия и да размаже съперника. Той обаче включи в тоя режим още в третия и се разправи безмилостно Grinning

За мен двамата са осезаемо по-силни от останалите и ако играят фокусирано и нямат контузии, очаквам пак да са на финал един срещу друг. Там може да стане всичко, но според мен Алкарас се очертава като слабото място на Синер и колкото повече победи срещу него трупа, толкова повече освен игровият, ще се отразява и психологическият ефект върху него.

Спомням си преди години Федерер беше супер мега гига силен и изведнъж се появява некъв Надал и го отупва. И аз бях няква - чакайте, бе, какво става тука?!?! Joy Реших, че е някаква случайност и скоро Фед ще му вземе скалпа, но не би, докрая на кариерите им Надал си остана тегав за Федерер, особено на клей. Та и тук очаквам нещо такова да стане.

# 222
  • Berlin
Гласувах за Алкарас и аз. Мисля, че Джокович няма да издържи, а Синер ще го бият някъде преди финала. При жените съм за който и да е, само не Сабаленка. Laughing

# 223
Сега гледам, че Гришо се е отказал.. пак ли контузия Sad

# 224
  • Berlin
Видях кратък обзор на мача. Още в началото на 2рия сет е имал медицинско прекъсване, после го дадоха как си държи пръстите на крака, и към края на 4рия сет се отказва. Кофти, да видим какво ще излезе официално.

Общи условия

Активация на акаунт