Фенове на тениса - тема 10

• 20 283
  • 633
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Меко казано впечатляващ Алкарас в първите два сета. Не съм сигурен, че всичко това се дължи на контузията на Пол, който преди два дена победи с 3:0 намиращия се в добра форма Попирин.
Със сигурност Пол имаше проблеми с движението, но Карлитос искаше да отправи послание. И го направи.

Прекрасен Лоренцо.
МагЕсник!
На полуфинала трябва да направи мача на живота си, за да вземе поне сет...
Но той вече преизпълни плана си за турнира.

Арина и Игра ще се изправят в мега сблъсък. Финал преди финала. И двете са във форма и много гладни за успех.
Швьонтек сякаш преоткри себе си и е близо до онази Ига, която доминираше сезоните на клей. Мача си е класическо 50 на 50

# 241
Много добро представяне на нашите младежи в турнира - имаме трима четвъртфиналисти - Росица Денчева, Иван Иванов и Александър Василев.
Днес мачовете на Иван и Александър си бяха мъжки - доста силови, оспорвани и интересни.
Играта на Иван е страхотна, играе с такава лекота, все едно не влага голямо старание, а успя да направи доста впечатляващи уинъри, когато беше притиснат.
Александър пък играе с голяма мощ, левичар е и гони до последно победата, дори и да изостава.
Росица също има солидна игра от основната линия и хубав сервис.
Бъдещото българско представяне в тениса е в добри ръце Simple Smile

# 242
Новак Джокович отново напомни за себе си, а Сашко Зверев чоукна в голям мач от ГШ типично за себе си. Горе-долу това е резюмето на сблъсъка днес в едно изречение.

Не бих се изненадал, ако старото куче се окаже криптонитът на Синер в полуфинала, но все пак очаквам победа за италианеца. Завръщането на Ноле на РГ е наистина впечатляващо, предвид лошата му форма през цялата пролет, но мисля, че стигаме тавана. А Синер може още.

Все пак стискам палци на Джокович и Алкарас - би било мечтан финал за мен. 🙂

# 243
  • Los Angeles CA
Браво на Новак! Устойчивата му психика и безкрайното му желание да се бори за победа е достойно, за уважение.
Надявам се да го видя на финал.

# 244
Зверев за пореден път показа защо никога няма да е една от легендите в тениса, просто няма психика това момче. Имаше толкова много възможности и ги пропиля. Как пък веднъж не натисна, не поведе играта, не атакува по-агресивно. Това да оставиш Джокович да води играта не знам в кой свят може да ти донесе успех.

Мачът със Синер ще ми бъде безкрайно любопитен, двамата имат по 4 победи един срещу друг. Но Синер такива подаръци като Зверев на всички ни е ясно, че няма да даде.

# 245
  • София
Много солиден Джокович обърна Зверев след първия сет.
Видяхме пълната гама от оръжия на Джокера и Зверев нямаше с какво да отговори. Ноле изглеждаше и свеж, явно е в отлична форма. Зверев изглеждаше на ръба на силите си в края на четвъртия сет.

Синер с лекота се справи с Бублик.
Двамата с Алкарас се надпреварват кой ще поднесе повече гевреци и франзели на съперниците си.
Големия тест за Синер предстои на полуфинала. Все пак не сме на хард корт и до доказване на противното нищо не е гарантирано...

Най-големия шок не само при жените, но и при мъжете и то за последните няколко години е този полуфинал на Лоис Боасон, за която никой не беше чувал (ако не броим грозния инцидент в който Хариет Дарт изля яда си от мача срещу Боасон, че миришела лошо).
Абсолютно абсурдно постижение е този полуфинал. Сигурен съм, че никой не си го е мислел. За нея щеше да е грандиозен успех дори да беше минала 1 кръг.

Гоф и Кийс направиха трагикомичен мач. Там няма какво да се коментира. Очакван резултат.

Днес очаквам трисетова люта битка между Сабаленка и Швьонтек.
Коко Гоф със сигурност ще се измъчи с Лоис и нейния странен тенис. Гоф има отличен баланс срещу Андреева, но сега срещу Боасон и пред 15 000 френски фенове никак не и е сигурна победата.

# 246
  • "Нищо човешко не ми е чуждо, който ме надмине не е човек" Макбет
Този мач бях фифти/фифти защото и двамата ги харесвам, но Ноле. Няма втори като него, жива легенда, каква психика, каква борбеност и характер, искам Ноле с купата. Зверев и Рубльов с тези изнежени психики на стават. Много му се подразних на Зверо, имаш качества, имаш техника ми вземи работи с психолози бе човек. Имаш пари, направи нещо, иначе винаги ще си в подножието под големите. Марат Сафин беше така и на моменти ми е идвало да вляза в екрана и да го разтърся, сега Зверев и Рубльов същите.

# 247
  • София
Струваше си стоенето до среднощ Simple Smile Джоко успя да намери мотивация! Но дали ще я запази и дали ще има физическите сили да се противопостави на Синер.... кой знае, ще видим. Иначе всичките оръжия си ги има, но си стоят там заровени някъде последната година и половина, докато се опитва да намери най-важното от тях - психиката. Много се радвам и за Музети, малцина го слагаха във финалната четворка, но ето че е там, и то не е случайно. Ако стане още малко по-офанзивен, по-смел, ще има още поле за развитие.
Искам оспорвани мачове, тайбреци, дълги геймове и никакви тестени изделия, тях да си ги купуват от многобройните пекарни в Париж Simple Smile

# 248
Дяволо, според мен Зверев не беше толкова на ръба на физическите си сили в четвъртия сет, колкото му падна духа и загуби вяра, че може да направи нещо, което го доведе до това да се влачи по терена.
И това съвсем не му е първият път, в който му се случва. За мен беше много показателно това, което каза миналата година след финала на Ролан Гарос - ами явно не съм достатъчно добър. Абе, момче, като не си достатъчно добър отиваш на корта и тренираш, докато станеш, а не хленчиш публично. Но това само показва неговата липса на психика.
Вчера имаше няколко момента, в които направо ме вбесяваше - нарисувани точки, имаше един сматч, Джокович беше извън терена почти, Зверев трябваше само да го забие с всичка сила и да го приключи. Ако не беше и в момент, когато можеше да направи пробив. А той му го подаде едно нежно и Джоко само това чакаше. И не беше единственият момент, толкова много ситуации, в които можеше да натисне и да вземе предимство, ама не би, галим нещо топката там.
Та, Джокович показа чудесна форма, но Синер така е влязъл в режим терминиране, че дори и да загуби, със сигурност ще изпоти здраво сърбина.

Музети и Алкарас ще ми бъде безкрайно интересен мач. Музети има донякъде сходен стил на игра - с повече вариативност, излизане на мрежата и къси топки. Направо си представям какво надлъгване ще падне. На финала в Монте Карло Музети играеше много силно и ако не се беше контузил, не беше ясно какво ще стане. От друга страна по това време Алкарас страдаше още от разни психо-физични проблеми Grinning Сега ще е супер интересно, като и двамата са здрави и фокусирани.

# 249
Иван Иванов се класира на полуфиналите. Искрено му стискам палци, това момче има качества и реален шанс за финал. Александър загуби, но ми е много любопитно как ще се развие и той, защото има данни и характер.

# 250
  • София
Росица Денчева и тя се класира на полуфинал преди малко!
Браво на младежите!

# 251
  • София
Невероятен трети сет за Арина. Заслужена победа. А като гледах как игра Ига във втория сет си казах, че за пореден път ще я пречупи.
Дано Сабаленка спечели и турнира!
В никакъв случай не искам Коко Бот да спечели турнира. Но и не виждам как ще стане с тази ултра дефанзивна игра. Освен Сабаленка сама да се бие... Ама не вярвам. 2-0 за Арина!

# 252
Мислех си, че само на мен Коко Бот (😂) ми е безразлична, Дяволо. Добре, че сподели това мнение, за да си сверя компаса за нормалност. Нито я следя, нито ми е интересна като играч. И не, няма нищо общо с цвета на кожата…Осака и Серина бяха интересни/атрактивни за гледане.

Стискам всички палци на Сабаленка. Малко прекалява с викането, но прави фантастични шотове. Да, мощта надделява над тактика/мисъл, но има толкова много, че може да си го позволи. 2-0, това очаквам и аз. 🙂

# 253
  • София
Да попитам, има ли къде да се гледат junior мачовете днес, когато играят нашите младежи?
Някъде из Интернет дали няма някой livestream? Ще е прекрасно ако и двамата стигнат до финал!

# 254
  • София
В платформата MAX може да се гледа, но трябва абонамент.
Като започнат мачове или малко преди старта им ще потърся за стрийминг канали, но рифрешвайте темата.
Ако някой не пише след мен няма да мога да пусна ново мнение.
Ако е така, следете този пост, ще добавя стриймове след като си редактирам мнението.

Общи условия

Активация на акаунт