Фенове на тениса - тема 10

• 16 660
  • 549
  •   1
Отговори
# 60
Синер е може би най-силният играч в момента, но е толкова скучен и еднопластов...И той, и Джокович са роботизирани играчи, които поведоха тениса в посока, която аз, като дългогогодишен фен, не мога да приема. Трудни са ми за гледане подобен род играчи и по никакъв начин не ме вдъхновяват Sad

# 61
  • София
https://x.com/TennisTV/status/1845079416260509986

Ако да направиш три такива точки в един гейм са скучни за гледане, то не знам какво би било интересно тогава...
Джоко беше един връщач, една стена в началото на кариерата си, но отдавна притежава всичко, което някой би могъл да направи в тениса като вариативност. Отделно като атлетизъм и гъвкавост. Постиженията и психиката не ги коментирам, защото срещу тях и най-заклетите му хейтъри вече няма какво да кажат.

# 62
  • София
Синер е може би най-силният играч в момента, но е толкова скучен и еднопластов...И той, и Джокович са роботизирани играчи, които поведоха тениса в посока, която аз, като дългогогодишен фен, не мога да приема. Трудни са ми за гледане подобен род играчи и по никакъв начин не ме вдъхновяват Sad
Ще чакам Уимбълдън, и Гароса, лично аз.

# 63
https://x.com/TennisTV/status/1845079416260509986

Ако да направиш три такива точки в един гейм са скучни за гледане, то не знам какво би било интересно тогава...
Джоко беше един връщач, една стена в началото на кариерата си, но отдавна притежава всичко, което някой би могъл да направи в тениса като вариативност. Отделно като атлетизъм и гъвкавост. Постиженията и психиката не ги коментирам, защото срещу тях и най-заклетите му хейтъри вече няма какво да кажат.
Ами не виждам смисъл от подобни полемики...Харесвам техничен и елегантен тенис, нестандартни и красиви отигравания и емоционални играчи. Не казвам, че е слаб тенисист (тъкмо обратното), и определно не е хейт (това, че не харесвам нещо, не означава, че го хейтя...), а че просто не практикува стила тенис, който АЗ искам да гледам. За мое съжаление, промяната на настилките също води до еднообразен тенис, който залага повече на мощ и процетност отколкото на вариативност и креативност.  Мисля, че няма какво толкова да се дискутира по този въпрос.

# 64
  • София
Синер ще си има и своите многобройни фенове. Просто така е устроен светът.

За мен остана да чакам последните мачове на Рафа, с след това бих следил единствено Ноле дали ще вземе голяма титла. Бях адски запален именно заради Роджър и чаках неговия опонент да се появи. Е, появиха се двама.

# 65
Слава богу, все още има млади играчи, които ми доставят удоволствие с играта си, като Алкараз. Ето тук вече има и техника на супер ниво (не че при Синер няма), и вариативност, и креативност, и емоция на корта (малко ме дразнят вдигнатите юмруци, но аз съм си от старата школа). Харесвам и Корда. Но, повечето, са двуметрови гиганти, които блъскат с всичка сила топчето, закотвени на основната линия, че и често на метри зад нея...

# 66
  • Berlin
Синер ще си има и своите многобройни фенове. Просто така е устроен светът.

За мен остана да чакам последните мачове на Рафа, с след това бих следил единствено Ноле дали ще вземе голяма титла. Бях адски запален именно заради Роджър и чаках неговия опонент да се появи. Е, появиха се двама.
М/у другото билетите за купа Дейвис бяха на едни много достъпни цени, ама наистина. Даже се замислях дали да не отскоча до Малага, за Надал. Гледах ги обаче преди той да обяви оттеглянето си, сигурно вече няма.

# 67
  • София
Преди това участва на турнира в Саудитска Арабия. Последни няколко мача преди отказването. Вярвам, че Ноле и Роджър ще са в Малага и ще му отдадат голяма почит за цялостното им съперничество през тези 20 години и развитие на тениса.

# 68
  • София
Предполагам, че за днес става дума, а по коя ТВ ще го дават? Новак и Рафа
Сблъсъкът на тенис титаните ще стартира точно в 19:30 часа българско време на закритите твърди кортове в Рияд,

Източник: https://tennis.bg/article/eto-koga-shte-startira-poslednata-bitk … ch-i-nadal/43604/ © Tennis.bg

# 69
  • София
Мачът е утре Wink

# 70
  • София
Невероятен Яник Синер!
А момчето дори не е достигнал своя пик. А изглежда непобедим.
Ако развие играта си на клей и трева, което и очаквам да стане ще се превърне в истинско страшилище и машина за рекорди.
Толкова убедителен шампион на финалния мастърс не помня.

# 71
Още няколко напоителни масажа и ще вдигне нивото, както Серина вдигаше постоянно нивото с разрешен за нея допинг.

# 72
Яник е машина, да. Това не е тенисист, а робот. Поздравления за тима му и за него самия, че са стигнали до това ниво. Но на мен не ми е интересен и не бих дала пари, за да го гледам на живо, защото вече съм виждала всичко - толкова е автоматизиран, толкова е безстрастен...А аз искам спорта да ми повишава адреналина и да изпитвам емоции от различни спектри, докато гледам мач. Дано няма много последователи като стил на игра. Вероятно по-младите фенове на тениса няма да ме разберат. Sorry not sorry.

# 73
Напълно споделям написаното. Да, много е добър, техничен, безгрешен, на моменти автоматизиран, чак имам чувството, че AI играе срещу останалите и на секундата пресмята къде точно да постави топката и с каква скорост. Направи изключително добър сезон, поздравления и честито на феновете му.

Но на мен Синер ми е безкрайно скучен. До такава степен, че днес не усетих потребност дори да превключа за секунда на Макс Спорт и да видя какво се случва на финала.

# 74
И аз съм така, опасявам се. Направо може да ме убие от скука. Иначе ми е много симпатичен, но изобщо не ми е интересно да го гледам.
Иначе да му е честита титлата, изработи си я момчето.

Общи условия

Активация на акаунт