Фенове на тениса - тема 10

• 16 893
  • 549
  •   1
Отговори
# 150
Мен ме изуми колко е бавна настилката, в някои мачове все едно могат да се забършат с кърпата преди да ударят топката, но пък при финалния мач си личеше колко по-бързо отскача топката, все едно е друг турнир.
Руне ми става все по-симпатичен с времето и бях за него на финала, но Дрейпър наистина игра много силно и също ми направи добро впечатление, и като игра, и като цялостно поведение. Ще е интересно да го видим в тази форма срещу Синер.

# 151
  • София
Шокиран съм. Якуб Меншик спечели първ титла в кариерата си след двусетова победа над Краля на Маями, Новак Джокович.
Изключително ниво на свой сервис на Меншик в хода на целия мач. Никакъв чоук от негова страна. Е, допусна пробив в първия сет, но му това беше за целия мач. Да дадеш само една възможност за пробив на Джокович на един от най-любимите му кортове си е постижение с което Меншик право може да се гордее.

Очаквана и логична победа на Арина при жените.
По всичко изглежда, че и тази година Сабаленка ще завърши като номер 1.

# 152
  • Berlin
Кога все пак е започнал този финал снощи? Чаках, чаках и си легнах, че трябваше да ставам рано. Заради мача с Григор си пуснах един месец Скай спорта, то пък голям мач беше там… а после събота и неделя все прекъсвания заради дъжд и не можах да дочакам снощи. Мислех, че ще си спечели 100тата титла Джокович, ама явно не сега. Не го виждам скоро да се откаже, иначе защо ще взима Анди Мъри в началото на годината.🤔
Иначе двойката, която загуби на финала, бяха много симпатични след обръщането в полуфинала. Казаха, че билетите им за връщане са за в неделя, а тогава беше финалът.

# 153
Имало е отлагане на мача, заради дъжд. Вместо 22 часа наше време, е започнал някъде около 4 сутринта - добре, че не стоях да чакам, а го гледах на запис по Макс Спорт.
Аз имах някакво предчувствие, че е възможно чехът да спечели, показва завидно хладнокръвие в мачовете си срещу топ 10 тенисисти и ги бие, така че притежава солидно присъствие във важните моменти. Няколко пъти в мача де измъкваше с брутален сервис, когато Ноле го притискаше.
Вече мога да кажа, че съм фен на Новак и аз, брутално връщане в мача направи, предвид всички фактори, които го затормозяваха. Вълнувам се от тенис сравнително отскоро и в началото даже ми беше антипатичен, може би поради някакви хейтърски вълни и предразсъдъци, но с всеки мач и всичко изминало през последната година си промених мнението - ами то вече е казано, възхищение и поклон. Способността му за концентрация във важните моменти, когато допреди минути е бил супер ядосан, събирането и бруталната ефективност.. Това е буден човек, мисъл над тяло, страшно интелигентен.

# 154
Недобър финал в Монте Карло, уви. Всичките трисетови двубои на Мусети си казаха (много) тежката дума днес, съответно той буквално се разпадна след първия сет. Затруднено движение от краката, лошо позициониране за удари и огромно количество грешки.

Алкарас, типично за себе си, започна с много неточности, но, докато Мусети зазляваше, неговата игра се стабилизираше и изчистваше. И така стигнахме до 3-6, 6-1, 6-0.

Мадрид и особено Рим чакам с нетърпение. Дано там да има повече екшън и равностойни битки.

# 155
Изоставих го след края на втория сет, беше ясно накъде отиват нещата. За съжаление интересът ми към тениса отново спада сериозно и този път съм краен песимист, че ще се появи нещо в следващите години, което да ме задържи.

# 156
  • София
Не знам какъв анализ може да се направи на мач в който силите на Музети буквално свършиха за един сет. Няма смисъл от коментари.
Така че само честито за Алкарас. Истински клей звяр.
Жалко за Музети. Има изключително красива игра, но издръжливостта му не е като на момчетата от топ 10. Като позакрепне/позаякне още малко в този аспект очаквам и някоя и друга мастърс титла, защото играта я има.
Сега на Алкарас му остана да спечели единствено мастърс титлата в Рим, за да попълни колекцията от всички значими клей турнири.  Вече има Ролан Гарос, Монте Карло, Мадрид и Барселона.
Но когато трябваше да победи Джокович на Ролан Гарос или на Олимпиадата не го направи, така че това винаги ще е черна точка и означава, че е по-слаб на клей и то от стария Джокович... Това е истината.

# 157
  • София
Остапенко се превръща в истински кошмар за Ига Швьонтек.
6-та поредна победа?! 6-0?! 😮
Без проблеми си я бие и на клей.
Утре Остапенко ще спори за титлата в Щутгарт срещу световната номер 1, Арина Сабаленка.
Финалът е в понеделник, защото по традиция на Разпети Петък в Германия всичко живо почива (магазини, спортни мероприятия и т.н. ; дори и футбол няма). По тази причина 1/4 финалите бяха в събота, а днес полуфиналите.

Елина Свитолина спечели титлата в Руан, след 2 години пауза.
18 титла за украинката от 22 финала. Изключителна успеваемост! 7 титла на клей!
Елина Свитолина - Олга Данилович 6-4 7-6 (10-8)

Датски принц превзе кралството на Алкарас в Барселона!
Холгер Руне - Карлос Алкарас, Барселона' 500 - финал
7-6 (8-6) 6-2

ШОК! 😮
Този финал го виждах бетон 2-0 за Карлитос, а каква стана тя?
По-неприятното за испанеца са медицинските проблеми. Дано да не е нещо сериозно, че Ролан Гарос наближава, а преди това има два тежки Мастърс 1000 турнира.
Холгер Руне игра много силно в първия сет, а самият сет беше истинска клей красота. Очаквах обаче Карлиткос да направи един от фирмените си обрати след сет пасив, но Руне не чоукна, а Алкарас видимо страдаше.
Заслужена титла за Руне. Първа загуба за Алкарас в Барселона след 9 поредни победи.

Безкомпромисен Зверев!
Първа титла за сезона за Саша и трета в Мюнхен.
6-2 6-4 на финала срещу изненадващия финалист, Бен Шелтън.

Браво, Саша! 😊
Никакъв шанс не остави на телефониста. Тотална доминация.
Това е моят човек за Ролан Гарос. Тази прогноза я направих още по време на АО, преди да достигне финала.
Също така според мен е единствения човек, който може да бие Алкарас в Мадрид и да му спре победната клей серия. В Париж ще е трудно да бие Карлос, трябва да се надява някой друг да свърши мръсната работа, но в Мадрид с оглед спецификата на настилката, надморската височина и атмосферните условия се чувства отлично и макар и трудно би могъл да го спре.
Много важна титла за Зверев, която ще му вдъхне нужната доза самочувствие преди най-важната част от сезона за него.

# 158
  • София
Интересно мнение за Саша, никога не съм го възприемала като кой знае колко добър клейкортър. Сега погледнах и пътя му до титлата, не е срещал нито един сериозен съперник, по мое мнение. Ти защо му гласиш РГ? Заради онзи силен мач, в който а-ха да бие Надал и се контузи ли?
Не успях да гледам и финала на младежите. Руне би могъл да е фактор, ако успее да се справи със собствените си демони, същото важи и за Циципас, но за момента освен спорадични избухвания, нищо друго не сме видяли. Чакам с интерес да видя и Рублата под погледа на Марат, голяма слабост ми е той от край време ( Сафин, не Андрей Simple Smile)
Браво на Елина!

# 159
  • София
Зверев е много силен на клей. Да и заради онзи мач на Надал, който беше в супер форма, загуби на финала от Алкарас в 5 сета през миналата година. Има титли на клей и то не малко, включително и Мастърс 1000. Зверев обича клея не по-малко от хард корта в зала.
Реално има 4-ма фаворита за Ролан Гарос: Алкарас, Зверев са оснвоните + Синер и Руне. Ако някой извън тези четиримата спечели аз ще съм шокиран. Все пак с оглед традициите внимание към Рууд, Циципас и разбира се Джокович. Който е извън полезрението, но все още е в топ 10 и никога не бива да бъде подценяван.
Изхождам от презумцията, че играч като Зверев, който има 24 титли, не малко мастърси, едно завидно постоянство и престижни победи, не може да не спечели титла от шлема. На хард корт обаче ще му е много трудно заради Синер. Тревата му е слабост, така че остава клея.

# 160
Здравейте!
 Не знам дали е правилното място да попитам, но не боли да пробвам! От години искам да започна да играя тенис и това лято съм решена да започна, но не знам от къде. Знам, че мога да ходя в Парк Заимов или в Борисовата и че е хубаво да си взема някаква бюджетна и голяма ракета от Декатлон или някой подобен магазин. Но си нямам другарче, това ми е по-голямото питане. Викам си един два пъти да съм с треньор, да схвана що годе нещата, но от там нататък сама… не знам как да стане. Ако ида какъв в шанса просто да си намеря още някой сам човек, с който да играя? Или ще трябва да седя само на тези стените(ако изобщо има такива там де).  Ще съм много благодарна за всякаква информация! Благодаря предварително!

# 161
  • София
Шансът да си намериш сингъл човек е минимален. Да не кажа нулев.
Всички отиват поне по двойки. Минимум. Може да си наемеш треньор, не е чак толкова скъпо. Моят съвет е да използваш кортовете в Борисовата градина. Има два комплекса. Единия е на Левски, другия е на ЦСКА.
Евентуално попаднеш на по-голяма група и ако те бива в социалното общуване, защо да не изпросиш малко игра, пък току-виж се сприятелите. Понякога някои си търсят още един човек, за да играят по двойки. Но Божа работа...
Аз преди играех много тенис, но от 1 г. насам нямам време.

Щутгарт' 500.
Йелена Остапенко спечели поршето!

Пикова форма и игра на Остапенко. Буквално унищожи Сабаленка с уинъри от всички части на корта. Особено във втория сет гледахме истинско размазване.
Шокиран съм. Няма и няма порше за Арина! 4 финал в Щутгарт за Арина и 4 загуба!
Остапенко спечели 9 титла и 5 на ниво 500. И първа клей титла от Ролан Гарос 2017 г.
Латвийката е едва 13:9 този сезон, но е 4:0 срещу топ 10. Типично за нея. А в Щутгарт победи световната номер 1 и номер 2.

# 162
Ако си намери треньор, самият той може да ги комбинира в някакъв момент и да й намери партньор, с когото да тренират.

Иначе, Дяволо, да ти кажа, не знам на кое му казваш, че не е скъпо, ама един индивидуален урок е 50-60 лв. Като си платиш и корта, и става скъпо удоволствие Grinning
То затова е и по -добре, ако намериш с кого да взимаш уроци заедно.

По другите теми - приятно изненадана съм от подобрената игра на Руне и не толкова приятно изненадана от Артур Фис, който ми се струваше по-силен, а срещу Алкарас беше по-скоро безпомощен.
Самият Карлито пък се пречупи физически и наистина смятам, че програмата им е убийствена, той играе цяла седмица, два дни почивка и пак наново. И когато си сред топ играчите, ти се събират супер много мачове.

От Зверев не очаквам чудеса, силен е, но психиката му го предава на всеки важен турнир.

# 163
Ако си намери треньор, самият той може да ги комбинира в някакъв момент и да й намери партньор, с когото да тренират.

Иначе, Дяволо, да ти кажа, не знам на кое му казваш, че не е скъпо, ама един индивидуален урок е 50-60 лв. Като си платиш и корта, и става скъпо удоволствие Grinning
То затова е и по -добре, ако намериш с кого да взимаш уроци заедно.

Така е и аз това гледах за треньорите, хубаво ще ги дам един два пъти, къде ли не съм ги дала, но ще стане много в един момент. Гледах има някаква група във фейсбук - търсене на партньори, ама там всички търсят средно или напреднало ниво. Аз като съм буквално тъмна Индия… няма къде да се бутам там. Евентуално ако пиша там, някоя добра душа да се смили над мен и да ме “понаучи”.

# 164
Здравейте!
 Не знам дали е правилното място да попитам, но не боли да пробвам! От години искам да започна да играя тенис и това лято съм решена да започна, но не знам от къде. Знам, че мога да ходя в Парк Заимов или в Борисовата и че е хубаво да си взема някаква бюджетна и голяма ракета от Декатлон или някой подобен магазин. Но си нямам другарче, това ми е по-голямото питане. Викам си един два пъти да съм с треньор, да схвана що годе нещата, но от там нататък сама… не знам как да стане. Ако ида какъв в шанса просто да си намеря още някой сам човек, с който да играя? Или ще трябва да седя само на тези стените(ако изобщо има такива там де).  Ще съм много благодарна за всякаква информация! Благодаря предварително!
В Малееви в София предлагат групови тренировки с хора на конкретни нива (начинаещи, средно, напреднали, про). Аз ги посещавам от една година и съм доволна — хем си с треньор, хем в група до четирима души, запознаваш се с тях и завързваш контакти в тенис общността. Можеш да се запишеш чрез формата тук: https://academy.maleevatennis.com/%D0%B3%D1%80%D1%83%D0%BF%D0%B0 … 0%B0%D0%BB%D0%B8/.

Цената включва: безплатен паркинг, ракета (ако нямаш). Бюджетно (поне според мен) е доста — за тези пари на тренировка няма да можеш да си покриеш само треньора на друго място (индивидуално).

Общи условия

Активация на акаунт