Фенове на тениса - тема 10

• 19 588
  • 611
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Да, това е балансът.
10-6 за Алкарас
Обаче в този ХТХ на хард корт не влизат двете поредни победи на Синер в Саудитска Арабия на шестимата крале. Знаеш най-скъпия турнир в историята. Там си играят на макс, ама не е под официалната егида на АТП и ИТФ и не влиза в статистиката.

3-1 за Алкарас на клей
7-4 за Алкарас на твърдо
2-0 за Синер на трева

Според мен Синер бързо ще изравни баланса. Така ми се струва.
2026 г. ще е негова и ще доминира.

# 601
А Карлито през това време ще пасе трева Joy

И освен това айде да броим само официалните мачове, че един фен на Синер им беше докарал хед ту хед-а до 8:8 Joy
Иначе да се включи и мача, в който Карлито го е отупал още на 15г. Joy

В интерес на истината аз смятам, че ако Синер не беше наказан, той щеше да завърши като номер 1. Разбира се, това са спекулации, защото той пропусна няколко клей турнира, където като нищо можеше да бъде напляскан от другарчето си пак Grinning

За идната година нищо не мога да кажа, Синер е изключително постоянен в играта си, аз винаги гледам мачовете на Карлито с очакването, че ще оплеска нещо здраво, но истината е, че единият има 6 загуби за целия сезон, другият - 9 и като цяло силите им са много изравнени. Едно обаче знам със сигурност - третият пак ще е с двойна разлика от тях.

# 602
Гласувах и аз. Смятам, че Карлос заслужаваше повече да е номер едно, все пак игра повече през годината. Но аз тази година преоткрих Синер, преди ми се струваше машина, после го видях като усърдно, притеснително момче. Не смятам, че някой в близко време ще успее да направи го.лям шлем, просто и двамата са много добри, но няма как единия да превъзхожда другия. Ще ги гледаме дълго  в съперничество, дано успее още някой да се вклини между тях, че ще стане скучно. За жените съм без мнение, нямам фаворит, симпатизирам  на Осака и Гоф, но не смятам че някоя от сегашните тенисистки ще успее да направи голям шлем

# 603
  • София
По празниците няма да скучаем.
На 28.12 се задава големия цирк, новата битка на половете.
Ник Кирьос срещу Арина Сабаленка. Grinning
Кой бил по-добър, мъжете или жените... Ахахахах
Гледам бТВ са купили правата за България, обаче хитреците ще го дават пряко в онлайн платформата си Войо, която я платена. Не са познали. Има тракери.
28 декември, 17:45 ч.

Карлос Алкарас пък шокиращо за всикчи се раздели с Хуан Карлос Фереро, като официално не е ясна причината за раздялата, но се спекулира, че бащата на Карлос го е накарал поради финансови причини.

# 604
  • Berlin
Финансови причини? Интересно. Simple Smile
А Григор Димитров се разделя с Дани Валверду. Той скоро не се ли раздели и с другия с едно подобно звучащо име, забравих в момента. От време на време му беше също в щаба.

Ако не забравя, ще видя дали някъде при мен ще го дават този мач… там също по финансови причини са се случили нещата предполагам.

# 605
Джейми Делгадо, в момента е треньор на Джак Дрейпър (ако помня правилно). Сегашният треньор на Григор е Ксавие Малис.

# 606
Гледахте ли битката на половете Joy

# 607
  • Berlin
Аз забравих, какво стана?😅

# 608
  • София
Не успях да я гледам и сега се чудя дали да я дърпам от тракерите.
Прекалено много пробиви виждам, че е имало.
Но явно Сабаленка е играла на макс, а Кирьос е в ужасна форма и за това Арина е взела цели 6 гейма, което е направо шокиращо за мен. Simple Smile

# 609
  • София
За  много години и за много тенис!

Видяхте ли жребия за АО?
Гришо е извадил ужасно лош късмет, бива бива гаден жребий, ама чак толкова!!
На първо четене Алкарас е с най-лек жребий, при Синер има някои по-тегави. За Джоко не се знае в каква форма въобще ще излезе. Саша този път може да започне да се оплаква още от началото Simple Smile

Последна редакция: чт, 15 яну 2026, 17:54 от EliG

# 610
Погледнах и аз сега. За съжаление нямам големи надежди за Григор, не само заради конкретния жребий, ами и заради контузията, годинките, формата като цяло... Ще стискам палци все пак, дано ни изненада приятно.
Макар че съм му и малко ядосана заради поредния му отказ да участва на купа Дейвис и да подкрепи младите тенисисти, да зарадва публиката... Както и да е, той си знае най-добре. Наясно съм, че и графикът му е натоварен, и че си има конфликт с нашата федерация, но най-вече че не изпитва привързаност към България. Това е положението. Не е и длъжен де, така се е стекъл животът му, какво да се прави.

Аз днес взех билети за мачовете с Белгия на 7 и 8 февруари в Пловдив.

# 611
  • София
Пусната е новата анкета! 😊
Гласувайте за вашиъе фаворити.

В неделя започва първият турнир от големия шлем. Слънчевият и дружелюбен Australian Open. Simple Smile

Схемите:
https://en.wikipedia.org/wiki/2026_Australian_Open_%E2%80%93_Men%27s_singles
https://en.wikipedia.org/wiki/2026_Australian_Open_%E2%80%93_Women%27s_singles

За съжаление Вики Томова отпадна на крачка от основната схема, но поне си имаме Григор Димитров.
Той обаче изтегли късата клечка и още в 1 кръг ще играе срещу неприятния чех Томаш Махач, а ако го преодолее най-вероятно ще играе със своя добър познайник Стефанос Циципас.

При жените Арина Сабаленка много трудно ще бъде спряна, поне според мен. При мъжете обаче Яник Синер или Карлос Алкарас си е малко тото. На хартия Синер е фаворит, защото Мелбърн е неговият любим ГШ турнир, но когато двамата играят никога нищо не е сигурно.

Синер има много тежък жребий с Жоао Фонсека в 3 кръг. Ига Швьонтек я чака същото с Анна Калинская отново в 3 кръг.

По традиция моите прогнози

Мъже

4 кръг
Карлос Алкарас - Томи Пол
Александър Бублик - Алекс Де Минор
Александър Зверев - Андрей Рубльов
Даниил Медведев - Феликс Оже-Алиасим
Лоренцо Музети - Иржи Лехечка
Хуберт Хуркач - Новак Джокович
Бен Шелтън - Денис Шаповалов
Карен Хачанов - Яник Синер

1/4 финали