Отговори
# 90
  • тук-там
Така беше миналата година спрямо формулата, която ни пратиха. Но сега на всички с 1.0 са им дали 862 точки.

# 91
Миналата година сина ми писа на Хохшулстарт писмо, в което обясни, че не е справедливо това разпределение по бундесландове при положение, че максималните точки които получават БГ учениците е 832,а могат да бъдат разпределени в БЛ с максимални 870 и съответно минималните за съответните БЛ също са по-високи от нашите и т. н. Те му отговориха, че не бяха мислили от тази гледна точка и бяха обещали да преосмислят точкуването. Браво на немците!
За това говоря:

# 92
  • София
Е, аз затова попитах за миналата при Кристели как е било...
Тотони, има случаи и на диплома  0.8, спомням си за прочетен случай за баварка с такава диплома  по време на короната.  Тя колко точки би имала тогава, ако максималните са  за 0.9, каквато нашите е ясно, че няма как да постигнат? Всъщност по старата система можеше..За абибесте, не, но за АдХ -да.  За ТМS отделните унита даваха стъпаловиден бонус - примерно 0. 1 за  >=60%, 0, 2 за >=70% и така до 0.4. И ако си с диплома  дори 1.4, на AdH можеше с отличен ТМS да докараш 1.0...

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 16:16 от пенсионирана русалка

# 93
Русалка, Кристели миналата година е писала 97.7% 1071. Ако правилно съм запомнила, вчера гледах да сравня с резултата на моето гардже.

# 94
  • тук-там
Това си спомням и аз. Няма разлика с детето на СЛ.

# 95
  • София
Здравейте, тепърва открих темата и имам да изчета доста назад, но си позволявам да попитам един въпрос.
Синът ми иска да кандидатства инженерна специалност машиностроене/мисля , че така е на български/ в Мюнхен или Аахен. Преди месец ми каза , че трябва да има стаж във фирма в бг, тази година. Доколкото разбрах от прочетеното, по-скоро  в производствено предприятие или подобно. За мен това е доста странно.
Моля , ако някое от вашите деца е било на подобен стаж , да сподели в какъв вид точно фирма и изкарал стажа.
Много ви благодаря за споделената информация.

# 96
  • Варна
Здравейте, дъщеря ми също получи оферта от Аахен и от университета в Йена. Очаква отговори от още 2 университета. Имам въпрос относно сертификата за език - на тест Даф тя има общ сбор точки 17, но на единия от компонентите има 3. Доколкото четох и разбрах на място може да държи изпит по немски. Някой сблъсквал ли се е с подобен казус?

В някои университети приемат детето условно и септември месец самия университет провежда изпит . Но изпита е DSH , ако детето не е подготвено за формата , много трудно ще го вземе. Миналата година в един университет имаше 17 деца приети така, само едно си взе изпита. Бяха си платили семестриалната такса, върнаха я .

# 97
Здравейте! Искам да споделя, че от днес вече официално съм записана студентка в RWTH Aachen и съм изключително впечатлена от администрацията им. Наложи се да им пиша за потвърждението на здравния ми статус, тъй като в тяхната система седеше, че не е пристигнало, и ми отговориха след 3 минути на имейла и го оправиха.

Благодаря на всички, но най-вече на пенсионирана русалка за помощта досега и полезната информация, без която аз нямаше да мога да кандидатствам в университет в Германия!

Успех и късмет на всички чакащи още и се надявам скоро и от тях да се чуят добри новини във форума!

# 98
Чудесно, мис! И браво, че сама се справи с помощта на форумните фурии! Майките на момчета - твои връстници, все още действаме от тяхно име…😁 МС си мисли, че е фасулска работа - отваряш сайта и попълваш. Да, ама не… добре, че работи онлайн платформата за взаимопомощ!

# 99
Чудесно, мис! И браво, че сама се справи с помощта на форумните фурии! Майките на момчета - твои връстници, все още действаме от тяхно име…😁 МС си мисли, че е фасулска работа - отваряш сайта и попълваш. Да, ама не… добре, че работи онлайн платформата за взаимопомощ!
Наистина, ако не са хората, които помагат във форума, е "Мисията невъзможна".

# 100
  • На планетата Земя
Честито, Мис! Да си много щастлива на новото място, да срещнеш страхотни преподаватели, приятели, да ти е незабравимо студенството в Аахен.

# 101
  • София
Честито, miss Simple Smile Успех и на чакащите!
Не е  "мисията невъзможна" самостоятелното справяне, просто трябва детайлно да се чете.

# 102
Здравейте, момичета!
Следя темата, защото очаквам моята девойка да получи известие от ТУМ Мюнхен и се надявам да е скоро.

# 103
  • София
miss, честито и от мен!
И наистина е чудесно, че сама си се справила с всичко, благодарение и на прекрасните ни съфорумки, които отделят от времето си и имат огромно търпение да отговарят на непрестанните ни въпроси. Flowers Hibiscus
Би ли ме ориентирала за колко време издадоха европейскатга здравна карта?
Ти изглежда си я подготвила предварително, доколкото разбирам е около 3 седмици срока за издаването й.

Vess, успех за ТУМ, чакаме скоро да споделиш радостни новини.Balloon

Аз да попитам- някой може ли да сподели за интервю за общежитие-какво представлява, как протича, колко време продължава, в какъв срок след това обикновено се получава отговор, някакви съвети за интервюто може ли да споделите и съществува ли голяма вероятност от приемане, след като си стигнал до там, или е гаранция-Франция /в случая Германия Laughing/

# 104
miss, честито и от мен!
И наистина е прекрасно, че сама си се справила с всичко, благодарение и на прекрасните ни съфорумки, които отделят от времето си и имат огромно търпение да отговарят на непрестанните ни въпроси. Flowers Hibiscus
Би ли ме ориентирала за колко време издадоха европейскатга здравна карта?
Ти изглежда си я подготвила предварително, доколкото разбирам е около 3 седмици срока за издаването й.

Vess, успех за ТУМ, чакаме скоро да споделиш радостни новини.Balloon

Аз да попитам- някой може ли да сподели за интервю за общежитие-какво представлява, как протича, колко време продължава, в какъв срок след това обикновено се получава отговор, някакви съвети за интервюто може ли да споделите и съществува ли голяма вероятност от приемане, след като си стигнал до там, или е гаранция-Франция /в случая Германия Laughing/
Благодаря! За здравната карта ми казаха, че се чакат 15 дни, за да се издаде, но при мен стана малко по-бързо (подадох заявлението за издаване на 8. този месец и си я взех на 18.).

Общи условия

Активация на акаунт