Отговори
# 75
mtz Хайделберг не е желанието на девойката ми. Чакаме и ще информирам при раздвижване в платформата. Ще е хубаво ако има и други с подобни вълнения да споделят.

# 76
  • София
mtz Хайделберг не е желанието на девойката ми. Чакаме и ще информирам при раздвижване в платформата. Ще е хубаво ако има и други с подобни вълнения да споделят.
Горе-долу сте толкова, колкото и други години за мед. специалности. Simple Smile
Миналата година бяха mtz, totony  и СЛ,  тоест 3 деца в темата (стига неволно да не забравям някого), сега просто сте две дами, но децата пак  са 3. Simple Smile

# 77
  • тук-там
Да, аз само обръщам внимание, че зависи какво е първото желание.
Русалка, имаше и една дама с девойка в Аахен.

# 78
Мисля, че и Кристели са сред миналогодишния прием медици. Дано не бъркам

# 79
  • София
Да,  да ме извини, че я пропуснах Heart (така е  като толкова време не беше писала наборката Simple Smile, полага й се ако  не незаслуженото пропускане от моя страна , то поне заслужена критика за отсъствието) - девойката й е с  диплома, която не е нито немска, нито българска, но отново отлична,  та би било интересно, ако иска да сподели процент и ранг от миналата година .

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 11:25 от пенсионирана русалка

# 80
  • тук-там
Струва ми се, че беше споделила. А тяхната диплома също се причислява към някоя провинция.

# 81
И ние сме с тези кандидат-студентски вълнения - кандидат-медичката е с 98.1% и 734 ранг, а кандидат - фармацевтката с 98.5% и 977 ранг. Чакаме понататъшно развитие на приема😀 Допълвам: първата девойка е разпределена в Саксония, втората в Бавария.

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 11:49 от ninamus

# 82
  • София
Струва ми се, че беше споделила. А тяхната диплома също се причислява към някоя провинция.
То е ясно, че се причислява, ама  въпросът е дали има някаква разлика с нашите дипломи, които са  също  чужди за Германия. Просто ми стана интересно.

# 83
Това са от миналата година споделени рангове от един форум :

# 84
  • тук-там
То е ясно, че се причислява, ама  въпросът е дали има някаква разлика с нашите дипломи, които са  също  чужди за Германия. Просто ми стана интересно.
Каква разлика да има? Нали приравняват всички дипломи към тяхната система. 1.0 си е равно на тяхното 1.0. После идва провинцията. Тя прави разликата както за немците, така и за останалите европейци. Мисля, че Кристели беше споделила ранга и беше подобен на този на СЛ. Ще трябва да се върна назад, за да съм сигурна.

# 85
В тази връзка аз имам един въпрос, макар и да нямам студент. Просто ми е интересна темата за университетите, а и живеем в Германия. При приравняването аз не схващам как точно става, понеже по немската система оценките са от 1 до 6, а по българската от 6 до 2, т.е. губи се една оценка.
6=1
5=2
4=3
3=4
2=6
1=?

Достигам до извода, че може би нашето 6 не 2 съвсем 1.
Ако намесата ми е нежелана или не на правилното място нямам против триене.

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 15:19 от Di Soleil

# 86
В тази връзка аз имам един въпрос, макар и да нямам студент. Просто ми е интересна темата за университетите, а и живеем в Германия. При приравняването аз не схващам как точно става, понеже по немската система оценките са от 1 до 6, а по българската от 6 до 2, т.е. губи се една оценка.
6=1
5=2
4=3
3=4
4=5
3=6
2=?
Достигам до извода, че може би нашето 6 не 2 съвсем 1.
Ако намесата ми е нежелана или не на правилното място нямам против триене.
Повтори ли сте 4 и 3 в българската скала на оценяване два пъти при приравняването.

# 87
  • София
6=1
5=2
4=3
3=4
2=5

Последната оценка е  червената, надолу няма. Но при нея си скъсан (nicht bestanden), коя се губи?
.
mtz, не се изказах правилно, пишейки за диплома, пък после за ранг. Визирах обръщането на дипломата (чужда), нали точно на  вас  бяха отговорили колко  са максималните точки, които се присъждат на диплома (българска)..Примерно при 6,00 от 11 и 12 клас  и две пълни шестици на ДЗИ ще е  862 (ако правилно помня максималния праг). Ама колко точки  са при диплома , заедно с  ДЗИ, от 5,96 примерно, която също  е 1.0 (реално обаче 1.04)? И точно тук питах за чуждата...

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 15:19 от пенсионирана русалка

# 88
Благодаря! Аз съвсем съм се заплела. Т.е. след 5 няма? Не може да получиш 6 по предмет? Губи се 6 ungenügend

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 15:31 от Di Soleil

# 89
Русалче, 832 излизаше 1.0, нашите дипломи нямат оценка 0.9, каквато имат немските и не могат да достигнат 862 точки. Срещнах случай във форум, където австриец се оплакваше, че не е приет на Абибесте с диплома 1.0 в Хайделберг, там му обясняваха точно за тази оценка 0.9.

Общи условия

Активация на акаунт