Парфюмни размисли и страсти - 291 тема

• 78 608
  • 782
  •   1
Отговори
# 675
  • София
BBeLLa Heart Decoration Flowers Bouquet

По питането на Mimeto74
Скрит текст:
Не съм много на "ти" с мъжките арабски парфюми и затова ще помоля за малко помощ - търся за подарък за мъж на 54, не е взискателен . Ще помоля за предложения. Имам дамския вариант на този и ми харесва. Какво ще кажете за мъжкия?

Плюс един глас за quatre на boucheron

Не го познавам въпросния Lattafa Qimmah и нищо не мога да кажа.
На тази цена може би си заслужава Lattafa Perfumes Qasaed Al Sultan

Него също не познавам, но погледнах за ревюта - всички казват, че е много свеж, 100% западен стил, елегантен и мъжествен. Един вид, красив и безрисков избор на същата цена.

# 676
Опитът ми с мъжки арабски е много минимален. Но един от тях, който имам е толкова красив и секси, че не прилича на типична арабела - Rasasi Daarej Pour Homme. А цената му е направо смешна за качеството, което предлага! Оприличаван е на Valentino V Pour Homme, за съжаление не го познавам и не мога да потвърдя от първа ръка.

# 677
  • The Evergreen State
Дайте предложение за дамски badass парфюм Guitar, дързък, див.

Последна редакция: нд, 15 сеп 2024, 00:54 от Athena

# 678
  • на терасата
Хипнотичната отрова на Диор
Черната орхидея Том Форд
Бакара руж на Франсис Кюркджиян
Черните Опиуми на Ив Сен Лоран
Всичките на Тицияна Теренци
Има много арабски, Монтали и Мансери, които пасват на желанието,
зависи какви нотки предпочитате да има парфюма.

# 679
TF Ombre Leather, TF Tobacco Oud, TF Black Orchid EDP или Parfum, Angel EDP, honorable mention - Dior Midnight Poison (ако по чудо се намери).. повечето унисекс, но така ги виждам нещата. 🙂 Изобщо кожи, тютюни, яко пачули.
Подкрепям и за Hypnotic Poison, но в ЕДП вариант.
Бих казала и Womanity, много го бих казала даже.
☆☆☆
Аз пък сега, насред опиянението ми с LVEB L'Elixir, реших, че искам и LVEB L'Extrait. 😏
Помня, че го пробвах, когато излезна, пленена от златното бутилче. Хареса ми, въпреки че се страхувах от уда, който, обаче, се оказа мек и приятен.
Но имам спомен, че бързо улягваше до класическият LVEB, който хич не харесвам.
Кажете ми, че не ми трябва, моля ви. 😀

Скрит текст:
И искам да помоля потребител(к)ите, които не харесват и имат проблем с мненията ми, да ги игнорират и прескачат, вместо да регистрират нови профили, и да богохулстват с някакви смехотворни обиди.
Моля, да не се коментира това. "Не сме дошли тук да правим скандали." 😀✌️

Последна редакция: нд, 15 сеп 2024, 03:27 от Аризона

# 680

# 681
Athena, за мен красив, но "дързък" и "див" е Givenchy L'Interdit. Rouge, Absolu и Ultime.
https://www.fragrantica.com/perfume/Givenchy/L-Interdit-Eau-de-P … -Rouge-68404.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Givenchy/L-Interdit-Absolu-95831.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Givenchy/L-Interdit-Eau-de-P … Ultime-83865.html

Последна редакция: нд, 15 сеп 2024, 09:41 от Magda Dimitrova

# 682
Парфюмите на Том Форд предлагам. Те са точно това.
При Килиън също има.

# 683
Tom Ford - Fucking Gorgeous

# 684
Май наистина Том Форд е най-badass на пазара. И аз много харесвам FF и Ebene Fume също. Втория, един парфюмен колега, го беше описал като шамански 🤭 Определено е различен и прави впечатление.
Аз много си харесвам и рекламирам Sellier на Byredo. Кожен, уж приличал на Santal 33, който не познавам, но пък сега в студеното време ми е страшно любим.

Последна редакция: нд, 15 сеп 2024, 12:59 от Lale_Lili

# 685
За дързък парфюм се сещам за Giorgio Armani Magenta Tanzanite, Tom Ford Cherry Smoke, Marc Jacobs Decadence...

# 686
Захладня и извадих Habit Rouge EDT (квадратната бутилка с червена капачка). Трябваше ми време, за да се разберем и се радвам, че не се отказах, но все пак преди време успях да грабна 150мл на чудна цена от Нотино, така че има за пръскане.

Много елегантен, френски и светъл. За някои е ретро, за други клони към дамски, но за мен е от онези timeless аромати, които не могат да се забравят.

# 687
Вчера най-накрая пробвах Barenia. Не знам дали бих му дала втори шанс. Твърде унисекс, по-скоро безполов аромат. Пак тествах ЛВЕБ-ския Еликсир. В по-хладно време малиновите му виолетки носят съвсем друго от лятното усещане, вече са много по-елегантни и интересни. И почти без да искам, без никакви очаквания или по-скоро с очакване за поредна ванилия, си пръснах D&G Devotion Intense. Бурно начало от лешник и портокал, което постепенно утихва до прекрасна трайна пудрена ванилия. Хареса ми.
Тийнката ми пък предпочете Barenia, докато на Devotion Intense се намръщи.

# 688
  • София
Скрит текст:
Опитът ми с мъжки арабски е много минимален. Но един от тях, който имам е толкова красив и секси, че не прилича на типична арабела - Rasasi Daarej Pour Homme. А цената му е направо смешна за качеството, което предлага! Оприличаван е на Valentino V Pour Homme, за съжаление не го познавам и не мога да потвърдя от първа ръка.
LSF MCMXIV - ами ако не си предубеден, може да намериш невероятни съкровища и то във всички стилове, особено с елегантни опушени нотки. Но те разбирам напълно, ако не гледаш на тях с добро око и си предимно в ниша. Всички са или така, или в тази посока гледат да развиват хобито.
Rasasi Daarej pour Homme наистина е много хубав за есен зима и мога да потвърдя от личен опит, че е издържан в стила на Valentino V pour Homme, който отдавна е спрян.
Очаквам доставка на два любопитни арабски/унисекс/, може да споделя впечатления Tropical Drink

За дамски badass - може би нещо с кожа или ууд, табак, пачули... Може би нещо като Van Cleef & Arpels Oud Blanc  или пък докато съм на арабска тема, от мен идея за такъв смел парфюм - Lattafa Vintage Radio. Cupid

# 689
LSF MCMXIV - ами ако не си предубеден, може да намериш невероятни съкровища и то във всички стилове, особено с елегантни опушени нотки. Но те разбирам напълно, ако не гледаш на тях с добро око и си предимно в ниша. Всички са или така, или в тази посока гледат да развиват хобито.
Rasasi Daarej pour Homme наистина е много хубав за есен зима и мога да потвърдя от личен опит, че е издържан в стила на Valentino V pour Homme, който отдавна е спрян.
Не съм, даже скоро обмислям да си взема един на Lattafa, за да сравня с оригинала, който копира Simple Smile. По-скоро ги прескачам, защото болшинството са copy/paste и, когато не мога да се сдобия с първообраза се насочвам към тях.

Общи условия

Активация на акаунт