Махане на тире от фамилията - възможно ли е?

• 4 976
  • 92
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
Даже миналата седмица на полет до Шенген без да присъства бащата и декларация не ми искаха.
Е много ясно, нали това е идеята на Шенген - да няма граничен контрол.

# 46
  • София
Те затова се отказаха.Като премина първо той през всичко и приключиха, казаха, че не могат повече да се занимават и той ще си е "...........ев", а жената и детето - "Петрови" Обаче се роди 2рото и стана много смешно. Въпреки всичко тя каза, че няма начин да премине отново през това!

# 47
Значи, по принцип ЗГР казва, че децата от едни и същи родители се вписват с една фамилия.

# 48
  • София
Значи, по принцип ЗГР казва, че децата от едни и същи родители се вписват с една фамилия.

Не знам, явно понеже е след сватбата и неговата е променена постфактум. Трябваше да се водят отделни дела за всеки един човек и затова те се отказаха и жената и 1вото детенце останаха със старата. Знам, че са 2 на 2 и е много смешно (в смисъл сладко, не, че им се подигравам).

# 49
Навремето сигурно е било ужас с тези фамилии. Сега поне семейството и децата са с една фамилия. Имам предвид, по старите поколения.Например - майка ми са три деца, и трите са с различна фамилия, а баба и дядо бяха и те с различна. При братовчедите ми (набори през 80-те години) и те са с различни.

# 50
  • София
Вероятно много семейства са така, ако е имало и предишни бракове.
Мен не ме притеснява аз и децата да сме с различни фамилии.

# 51
Не Rockstar, едно семейство са, биологични😂. И при братовчедите е така. Явно старата номенклатура е била такава.

# 52
  • София
Даже миналата седмица на полет до Шенген без да присъства бащата и декларация не ми искаха.
Е много ясно, нали това е идеята на Шенген - да няма граничен контрол.
Някои хора твърдят, че прозволно продължават да го искат, не знам дали е вярно.

# 53
  • София
Не Rockstar, едно семейство са, биологични😂. И при братовчедите е така. Явно старата номенклатура е била такава.
Чувала съм за някаква шантава система с бащините имена. И баща ми и дядо ми не носят семейните си фамилии.

# 54
  • Melmak
Майка ми след развода си върна старата фамилия, баща ми настояваше в съда. Ми сега сме с различни фамилии и аз като си добавя и новата с тире.. стана манджа с грозде.

# 55
  • София
Аз най-много на това държах след развода!
Дъщерята, да е жива и здрава, ще си реши някой ден.

# 56
Поредното нещо, което се очаква от общността да бъде причинявано на жената, понеже е жена  и за което тя, се очаква не просто да изтърпи, а  и да дължи благодарност и да го носи с гордост. От къде на къде непременно жената трябва да приема нови имена?! Защо не мъжа?
Щастливо омъжена  от 27+г с 6+г съжителство преди тях и без тези дискриминиращи по пол отживелици.
 Дано и дъщерята има този късмет да намери половинка отгледана в семейство като на моя съпруг и като нашето, иначе нито зет, нито внуци ще видя.

# 57
Може да вземе фамилията на мъжа си, може да остане със същата, може мъжа да приема фамилията на жената. Има право на избор, друг е въпроса какви са традициите.

# 58
  • София
Децата също могат да бъдат записани както желае майката, общо взето.

# 59
  • Пловдив
Въпреки всичко тя каза, че няма начин да премине отново през това!
През какво е преминала? Rolling Eyes
Искам да кажа - понеже знам как обичайно минават тези дела и става дума за едно заседание от 10 минути и до няколко месеца общо от подаване на молбата до решение.

Цитат на: mamamari
Поредното нещо, което се очаква от общността да бъде причинявано на жената, понеже е жена  и за което тя, се очаква не просто да изтърпи, а  и да дължи благодарност и да го носи с гордост. От къде на къде непременно жената трябва да приема нови имена?! Защо не мъжа?
И кой точно я мъчи и принуждава с подобно причиняване горката жена от първия пост на темата?

Общи условия

Активация на акаунт