Подути лимфни възли

• 330
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте, имам дете на 5г е и от около 2г възраст сме забелязали , че едната му страна на вратлето има топченце. Говорили сме много пъти с лл и все казва че няма проблем. Последните месеци обаче ми се струва , че се е увеличило. Запазила съм час за хирург. След като се побърках от четене реших да пиша тук … имали ли сте подобен случай и какво се е оказало. Аз се притеснявам естествено да не е рак- лимфом. Просто ще се побъркам докато дойде датата за лекар

# 1
Същото при нас. Зад ухото. Казаха няколко дни за компреси с риванол. Друго нищо не сме правили. Ако детето не го пипа и да го натиска, няма проблем.
Това е лимфен възел, който е спрял някога някаква инфекция.
Не си внушавайте веднага, аз също се бях паникьосала, но си мислех да не е нещо, кожно, които трябва да се махне, но се оказа безобидно.

# 2
И моята дъщеря, когато беше малка, имаше такъв лимфен възел на вратлето. Педиатърката ми обясни, че понеже детето е много слабичко и затова така отчетливо се забелязва.
С течение на времето спряхме да обръщаме внимание. Мисля, че вече не се забелязва, на 15 е.

# 3
И аз минах през такива мисли с моето дете, даже в една друга тема писах наскоро и ще копи-пейстна, че не ми се пише пак:
"Пак съм аз след прегледа (при хематолог). Оказа се, че няма нищо притеснително. Леките отклонения в кръвните изследвания са незначителни и не са проблем. Ние предварително пуснахме такива (отново), за да ги занесем при прегледа. Носихме и старите - от януари месец, за да ги сравни.
Сега, самите лимфни възелчета докторът ми обясни, че може и никога да не изчезнат. Те за вътрешните тъкани след прекарана инфекция били това, което е белегът на кожата, когато човек се нарани - може да поизбледнее, може да изчезне, а може да остане за цял живот. Притеснително е, ако са по-големи от сантиметър или ако продължават да се уголемяват.
Каза също, че за наше спокойствие можем да го проследяваме и след месец и половина-два отново да отидем, ако желаем."

Общи условия

Активация на акаунт