Всякакви въпроси относно климатиците - тема 5

• 38 195
  • 754
  •   1
Отговори
# 150
  • Велики Преслав
Зо какви пари на брой. Опишете помещението.

# 151
  • пустинята Гоби
За две стаи става въпрос , търсят се два климатика. Едната стая е с тераса, която е към прозорците на стаята, евентуално климатика да е на нея. Квадратурата е около 12-15 кв.м. Другата стая е малко по-голяма - около 20 кв.м. с двоен прозорец. В стаите се спи. Бюджета е около 2000 лева за двата, би било добре да е с монтажа. Благодаря!

# 152
Монтаж почва от 300 лв. За зададения бюджет трябва да търсиш с безплатен монтаж, но е рисково кой ще дойде да ти ги монтира.
В стаи за спане е хубаво да са тихи, а 700 лв за тих климатик, не знам.

# 153
  • пустинята Гоби
Добре, приемам предложения за варианти над цената в разумни граници. Аз не спя на климатик, но предполагам има някакъв тих режим принципно, когато се спи.

# 154
Добре, приемам предложения за варианти над цената в разумни граници. Аз не спя на климатик, но предполагам има някакъв тих режим принципно, когато се спи.
С включен монтаж има и тих режим, има функция против образуване плесени и мухъли -изсушава се след спиране, за да не остава мокър от конденза, може да се управлява през приложението:
https://eclima.bg/invertoren-klimatik-gree-gwh12agc-k6dna1a-igwh … -12000-btu-klas-a

Имам опит с фирмата. Сериозни са и монтажниците са добри.

# 155
Май монтажът е в цената..тук го намирам за 1000 лв
https://vimax.bg/invertoren-klimatik-gree-gwh12agc-k6dna1a-i-gwh … fi-12000-btu.html

# 156
  • пустинята Гоби
Благодаря, дами и аз се бях насочила към тази марка, ще погледна модела.

Препоръката за фирмата е много полезна Flowers Hibiscus !

# 157
Аз съм с Тошиба, но на почивката в двете стаи имаше различни климатици - в спалнята Грее (или както му е името там) и в дневната Дайкин - в дневната не се чуваше никакъв звук, все се чудехме дали сме го изключили (и собственикът каза същото - че не може да разбере дали работи или не), но този в спалнята си шумеше, независимо от режима. Та имай предвид, ако е за спалня и сте чувствителни на шум. Не мога да помогна в момента обаче с точни модели и на двата климатика, следващите дни бих могла, ако трябва.

# 158
  • пустинята Гоби
Имам време, така че съм отворена за предложения.

# 159
За около 1000-1500 надали ще има съвсем безшумни.
При колежка има един Алпин, пак в този ценови клас, а е доста по-шумен от двата Gree, които купувах в началото на лятото за други стаи.
Не знам, нямам много голям опит с климатици.

# 160
  • Велики Преслав
Петя, Алпен Нордика (само този модел) е страшно тих. Другите са нисък клас. Те са шумни. Имаш ли представа този който споменаваш какъв е?

# 161
Петя, Алпен Нордика (само този модел) е страшно тих. Другите са нисък клас. Те са шумни. Имаш ли представа този който споменаваш какъв е?
Ами не, не съм го поръчвала аз. Като влизам в стаята  и виждам, че пише само Alpin, както на вътрешното тяло, така и на етикета му.

# 162
Здравейте Simple Smile
Спряла съм се на два климатика, за спална 10 кв., в която спим с детето.
Единият е Gree Nordic, другият е на Mitsubishi electric.
В Gree ме привлече, функцията Йонизатор, тъй като детето е с много алергии, едната от които е към плесен. В жилището има висока влажност, тъй като е нова сградата и затова бързам да сложа и в спалната климатик.
Mitsubishi пък е много тих и съм в чудене. ...
Обърнете внимание на разликата между Мицубиши Електрик и Мицубиши Хеви Индъстрис, от конкурентни фирми са произведени климатиците и с различни качества.  Мицубиши Хеви е много тих (може би най-тихият), имам такъв в спалнята, има и функция за почистване на въздуха от влага (на дистанционното е означена с картинка на капка течност), ползвам я периодично и съм доволна, чувства се разлика във въздуха.

# 163
  • Велики Преслав
От 20 години насам, не се сещам за климатик без функция изсушаване. Иначе съм съгласен, че Хеви са тихи климатици. А иначе функцията изсушаване е просто охлаждане с минимална мощност.

# 164
Стария Шарп в хола е с йонизатар.
Да ти кажа..не я усещам и не я разбирам тая функция....май е маркетингов трик. Да, светва там едно на тялото в синьо..и до там Grinning
Апропо,чакам майстора във вторник да дойде и го ремонтира, че спря още пролетта да духа топло. ....

Общи условия

Активация на акаунт