Всякакви въпроси относно климатиците - тема 5

• 34 967
  • 710
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте,
Имам следният казус от простотия преди време.

Преди 1г. закупих климатик Санг 12-ка https://www.technopolis.bg/bg/Klimatici/Invertoren-klimatik-SANG … 7?tab=featuresTab
 за сглобяема къща от сандвич панели 42кв. От тях (~4кв. Баня)Т.е. общо три помещения 38кв.
Климатика е монтиран в "голямото помещение" -20кв.  и точно срещу вратите на двете малки помещения по 9кв.
Въпросният климатик не може да смогне лятото и да охлади, сега зимата съм го пробвал духа топло работи и поддържа 24 градуса, като съм го подпомагал и с духалка в началото, че като отида вътре е 2-3 градуса.
Ще трябва да монтирам нов климатик и въпросите са следните:
1. Да демонтирам въпросният климатик санг 12ка и да се монтира в едната малка стая и да закупя друг 12ка примерно https://homemart.bg/invertoren-klimatik-gree-fairy-gwh12-acc-k6- … EVHBoCMpsQAvD_BwE  или  https://www.emag.bg/klimatik-star-light-12000-btu-wi-fi-klas-a-3 … tm_medium=android и да го монтирам на мястото на този, така ще си помагат взаимно.
2. Да махна този климатик санг 12ка и да взема 18ка , но пак от евтиният клас до 1.5к. лв. (Т.к не мога да си позволя 3к+) за климатик, който ще се ползва уикендите през лятото и 3-4 пъти през зимата.
 Къщата е с размери 7мх6м и височината вътре е 2.40 в средата, а в края 2.10 т.е. средно е 2.20 м. и изолация вътре няма.

# 301
Ама ти толям оптимист си бил..като запалиш крушката в голямата стая, колкото ти осветява в другите две стаи..толкова и ще топли климатика ти в тях Grinning..горе долу е същото ...

Нещо разпледеление на помещенията може би е добре да дадеш...

# 302
  • Велики Преслав
Аз съм по за вариянта, да сложите Санга в малкото помещение и да вземете Старлайта за голямото. Специално този Стар лайт е производство на ТСЛ и има страшно много плюсове.

# 303
Ама ти толям оптимист си бил..като запалиш крушката в голямата стая, колкото ти осветява в другите две стаи..толкова и ще топли климатика ти в тях Grinning..горе долу е същото ...

Нещо разпледеление на помещенията може би е добре да дадеш...

Бях оптимист... лошото е че лятото вътре става 50+ градуси и като работи климатика може да падне до 27-28, дори и само е голямото помещение му е трудно да направи зададени градуси 24-25.
 Това е представлява.

И аз мисля че ако сложа този в едната малка стая и един нов в голямата с по голям дебит (този е едва 510) нещата ще се оправят.
Отделно ми трябва да има wifi, за да мога да го пускам преди да отида там, за да стопли.
Някой има ли идея колко би струвало преместване на климатик долу горе в съседно помещение.

# 304
За колкото намериш..толкова ще струва.
100 лв платих за демонтаж аз преди два месеца.
Във фейсбук групите са питали същото..разнородни са отговорите. Вече ти кой ще намериш да го свърши и как ще се договорите...

# 305
Щом лятото вътре става толкова горещо вероятно много пече слънце. Решение на проблема е единствено да помогнеш на климатика с външни ламелни щори. Имам опит с едно помещение с не много голяма площ, но много високо и с две стени изцяло стъкло. Имаше климатик ама изобщо не смогваше и вътре беше като във фурна като напече. И един ден служителката, която работеше там, почти припадна и каза, че напуска.  Веднага се взеха мерки с външни ламелни щори и промяната беше страхотна. Климатикът почна да се справя без проблеми.
И забележи - ламелни, а не ролетни. Вторите тотално затъмняват, докато първите само отразяват слънцето, но влиза светлина.

# 306
Здравейте, какво е минималното отстояние от тавана, на което трябва да се монтира климатикът? Еднакво ли е за всички климатици?

# 307
# 308
Скоро смених климатик, при всички случаи не е 15 см, в момента не мога да измеря.
Предполагам, че е заради контакта встрани и стенната лампа отдолу, попитаха за кабелите, но нищо не обясниха за монтажа. Трима души се въртят и никаква информация.

# 309
  • Велики Преслав
Някои изискват по инструкции 10 см.

# 310
Някои изискват по инструкции 10 см.
Мисля, че са има-няма 5 см.
Това може ли да създаде някакъв проблем? Ще се ползва предимно за охлаждане, южно изложение.

# 311
  • Велики Преслав
Зависи. В процеса на работа ще го установите. Не е препоръчително в никакъв случай, но все пак.

# 312
Защо не е препоръчително?

# 313
  • СОФИЯ
Здравейте .Климатици,които се ползват за отопление през целия сезон,и съответно през летния в най-горещите дни ,през колко време се прави профилактика от оторизиран сервиз .Филтрите ги почистваме веднъж месечно .Мицубиши хеви индъстрис .Благодаря

# 314
В условията на гаранцията ми на МХИ пише веднъж годишно да се правела, за да важала гаранцията.

Общи условия

Активация на акаунт