Всякакви въпроси относно климатиците - тема 5

• 35 003
  • 710
  •   1
Отговори
# 285
Hoya, доволна съм от Daikin Perfera подов 35ца, който ползваме от 2 месеца. Произведен е в Чехия.

# 286
  • София
Здравейте, имам питане. Необходим ни е климатик за хол около 19 кв с портал към коридор 4 кв. Апартаментът е в София, ново строителство с изолация, тухла. Основното отопление е газ, така че основно се търси за охлаждане. Бюджетът ни е ограничен до около 1200 лв с монтаж. Постижимо ли е? Какво препоръчвате?
Аз си сложих за къщата на село някакъв TCL, 12 ка за стая към 16 кв, но го търсех основно за отопление. Засега върши работа, ползвам го уикенда, когато сме там, а през останалото време работи на 16 гр. Предстои да видя и този месец сметката за ток съответно Simple Smile
Имам още три да избирам, но ще е за догодина това решение и преценка, сега бързах и реших да жертвам ако нещо тези пари, ако не става за нищо. Те ще са и за отопление и за охлаждане.
Към момента имат безплатен монтаж за този модел и цената му е точно 1200 лв. За охлаждане обаче не знам дали ще върши работа и кой е най-подходящият модел, както и дали изобщо да ви препоръчам тази марка.
Вкъщи в апартамента сме с висок клас климатик, но и той се ползва само за отопление. За село не исках да инвестирам сериозна сума и затова се спрях на него.
Eто тук може да разгледате, навремето препоръчваха от друго място да се поръчват в една група, но не помня откъде - https://heating.bg/category/11/klimatici

Последна редакция: пн, 02 дек 2024, 11:20 от Aila

# 287
За охлаждане вършат работа всички, дори най-простите и калпави.
Виж за топло вече ... не всички ще свършат работата.

# 288
...
За Дайкин на някой места пише Тайланд, а в други сайтове Турция /Чехия. Кое е по добре?
...

Имала съм няколко климатика DAIKIN, произведени в Чехия, бях много доволна, много безшумни и безпроблемни. Преди няколко години купих за друго жилище 3 бр. DAIKIN, произведени в Турция, много е различно впечатлението, шумът е ужасен, привлича вниманието; този в стаята на сина ми го смених с много тих Мицубиши хеви индъстриз, защото беше грехота да подлагам сина ми на такъв дразнещ шум. Оказва се много важна страната на производство, не само марката. Може вече да са наред и произведените в Турция, но по онова време производството е било ново за тях, доколкото разбрах, може затова да е имало проблеми.

# 289
Daikin имат много модели Simple Smile, преди няколко години имаха серия произведена в Турция на цена 900-1000лв. сигурно от там идва проблема!

# 290
Здравейте,
Бих желала съвет от вещите в темата.
Търсим вариант за отопление/охлаждане на апартамент. Разпределението е следното- коридор около 10кв., кухня отворена към коридора (без врата) около 10кв. Спалня 10кв., всекидневна 20кв.
Какъв е най-удачния вариант отделни климатици или климатична система (ако е възможно)?
Какво трябва да гледаме?
Какъв бюджет трябва да предвидим във вариант лукс, вариант среден клас и вариант базисни модели?

# 291
Здравейте имам питане, сложихме климатик  преди примерно 15дни монтираха го  https://bulclima.com/product/invertoren-klimatik-stenen-kaisai-i … 9hrhi-klw--09hrho
и са казали да работи поне 3часа и така направихме работи духа си топло но тъй като не е основан източник на отопление го спряхме вчера са го пуснали и духа студено а режима му е отопление  незнам защо Идеи   
Благодаря предварително.

# 292
Първо проверете режима, да не се е сменил. После почакайте едно десетина минути, топлото духане не започва веднага.

# 293
Първо проверете режима, да не се е сменил. После почакайте едно десетина минути, топлото духане не започва веднага.
На слънце е чаках , увеличавах  26, 27 , 28 и после намалих на  25 не духа топло ще званя на фирмата но след празниците.

# 294
На слънце е чаках , увеличавах  26, 27 , 28 и после намалих на  25 не духа топло ще званя на фирмата но след празниците.
Не е на слънце.Грешите на снежинка е.Ето какво сте написали.
вчера са го пуснали и духа студено а режима му е отопление.

Няма как в режим отопление да духа студено.Вентилатора, в режим отопление, започва да работи едва когато се достигне определена температура на тръбите.

Посоченият от вас случай е режим студено.В този режим вентилатора духа постоянно, а в конкретния случай не се включва компресора, защото помещението е с по ниска температура от зададената.

# 295
Ще закупуваме втори климатик за спалня 17кв (без мебелите) с външна и вътрешна изолация на външните стени. Ще се използва за охлаждане и отопление.  Спрели сме се на този климатик   Mitsubishi Heavy SRK25SZ-W. Мислите ли че 9ка ще е достатъчна? И генерални мнения за този модел. Благодаря.

# 296
Сложихме същият в детската стая,  която е без изолация и е 14 кв.м.
Изкл.тих е. Миналата нощ спах в стаята..така се наложи, и изобщо не го усетих че работи.
Доколкото четох тогава, няма еднозначно мнение ...според някои и 7ца би могло в 14 кв.м. Според други, сред които и Кондекс на които също звънях за консулт, 9ка било по-добро.

Холът ми е 18 кв..и сложихме там 12ка.
Пак се консултирах с кондекс..казаха че 12ката на MHI  я давали за от 18 до 28 кв.м.

Кое е вярно не се наемам да заключавам.

# 297
  • София
Аз лично вярвам на цифрите. Simple Smile
А и от физиката не може да се избяга.
9000 Btu е точно 2638 W.
А, кой как го кръщава е отделен въпрос.
Ако е 9-ка, значи мощността му е тази. Ако мощността му е 3 или 3,5кВт, значи трябва да е 10-12 или там, колкото дойде.
Върши ли работа, за съответно помещение, при съответни условия, какво е написано не е от съществено значение. Simple Smile

# 298
На слънце е чаках , увеличавах  26, 27 , 28 и после намалих на  25 не духа топло ще званя на фирмата но след празниците.
Не е на слънце.Грешите на снежинка е.Ето какво сте написали.
вчера са го пуснали и духа студено а режима му е отопление.

Няма как в режим отопление да духа студено.Вентилатора, в режим отопление, започва да работи едва когато се достигне определена температура на тръбите.

Посоченият от вас случай е режим студено.В този режим вентилатора духа постоянно, а в конкретния случай не се включва компресора, защото помещението е с по ниска температура от зададената.
Да споделя режим отопление,  но не топли а духа хладно.
Оказа се че няма Фреон  и  не духа топло а защо е нямал незнам загадка сега е наред духа топло.

Последна редакция: пн, 30 дек 2024, 12:12 от Ваня Дерменджиева 696942

# 299
  • до най-прекрасния мъж
Ще закупуваме втори климатик за спалня 17кв (без мебелите) с външна и вътрешна изолация на външните стени. Ще се използва за охлаждане и отопление.  Спрели сме се на този климатик   Mitsubishi Heavy SRK25SZ-W. Мислите ли че 9ка ще е достатъчна? И генерални мнения за този модел. Благодаря.
Идеално ще свърши работа, щом има изолация. Ние сме със същия в стая от около 11-12 кв.м., но сме с малко дете и вратите вечно са отворени. Топли чудесно. На село в 16 кв.м. ползваме 12-ка, но е едноетажна къща с изолация, без изолация на тавана (с плоча е) и не се обитава постоянно. Изложението е изток там, тоест няма слънце особено. От две години са и двете машини, доволни сме много - тихи и топлят чудесно.

Общи условия

Активация на акаунт