Всякакви въпроси относно климатиците - тема 5

• 35 023
  • 710
  •   1
Отговори
# 270
  • до най-прекрасния мъж
10-годишен климатик не е толкова архаичен. Ако не е чистен никога, тоест хубава профилактика, може да не работи нормално. Наскоро питах за нашия (11-гадишно Фужитцу), казаха ми 90-100 лв за профилактика с миене на турбината. Иначе, без турбина е 50 лв. Преди седмица правих на гаранционен климатик. Измиха му питата с препарат, но той е видимо много чист. Останалите два разглобихме и изчистихме на място. Турбината не сме я сваляли, но я измихме на място и определено има разлика. При нас проблемът беше с единият климатик (въпросния 11-годишен). Не успяваше да стопли помещението, духваше и спираше, над него 25°С, в стаята 21°С. Сега топли много хубаво дори на 21°С вътре е повече.

# 271
Здравейте, включвам се тук с кратък отзив, тъй като бях задала няколко въпроса в темата, благодаря отново на съфорумци, които дадоха мнение. Преди около 3 седмици ни монтираха климатика - в крайна сметка се спряхме на Митсубиши Хеви Премиум 12-ка.
Наясно съм, че не е минало кой знае колко време, но исках да споделя, че работи чудесно. Държим го на 23 градуса, в къща с 3-ен стъклопакет, без изолация, на локация, която си е буквално поле, и си духа стабилно. Справя се без проблем!

В момента чуденката ни е за детската ни стая, която е 11 кв.м. Ориентирали сме се към 9000 BTU, но пък като сложим две кошари, скриновете на децата, си мисля, че свободното пространство осезаемо ще намалее и затова дали да не се ориентираме към 7000 BTU. За съжаление друго Митсубиши не ни е по джоба в момента, а знам, че препоръките са климатиците да бъдат от една марка.. за сега сякаш клоним към Мидея - All Easy Pro или Breezeless 9-ки, но ще се радвам и на други предложения. Бюджета е 1,300 лв.

# 272
  • София

Здравейте. Идните дни ще купуваме климатик за хола. Предпочитам Mitsubishi, Daikin, но може и друго. Ще приложа подробна снимка на жилището с площ и давам инфо:
Тухла 60год, хол изток, без изолация, хубава дограма, апартамент София. Точно под хола ни е абонатната станция на парното. Вечно отворени врати между стаите, заради животните.
Минала зима се нанесохме и бяхме без отопление, за зор заман си взехме някаква печка, ако стане студ, почти не я ползвахме, но зимата беше мека. Идеята ми е с по мощен климатик да се отоплява главно хола, но и в спалнята да се качат с 3-5 градусите. В спалнята през студени дни темпетарурата пада до 14-15 °(северо-изток) Понеже спим на по-студено около 18-19° ще ни е чудесно там.
И сега съм се зачудила с хол 21кв.(57куб) и спалня 14кв.(37куб) една 18 000 btu дали ще ни е ок с някакъв компромис за спалнята?
Гледах, умувах, ето това харесах:

https://homemart.bg/invertoren-klimatik-mitsubishi-heavy-industr … on=true&limit=100
Същият модел в Зора в момента е 2200 без монтаж обаче, 550 лв разлика? Дали да не намеря монтажник отделно, наплов сега няма кой знае какъв?

Моля за предложения за конкретни модели до 3000 лв - 3500 лв, A++/A+++, отдалечен контрол, за други екстри не се сещам. Благодаря

Последна редакция: чт, 14 ное 2024, 12:35 от Hoya

# 273
18 ките са доста шумни...щом ще спите на отворена врата...не знам...май ще ви е шумно.

Ние сме така - хол 18 кв.м. и преходна спалня около 15 кв.м.
В хола сме с 12ка...
За момента нощем работи он/оф. ....и го спираме, няма смисъл просто..стаята /стаите явно са топли и не изстиват достатъчно нощем. По натам ако паднат под нулата нощем температуриге..ще го оставяме включен.

Вечер след 5ч си работи като инвертор..намалява оборотите до 300 вата и така си кара до 23ч..

Имам смар контакт и там ги гледам...

# 274
Аз съм с подобна конфигурация - хол почти 30 и спалня малко под 15 + коридор между тях. Купих си подов климатик (само той ми се наместваше където исках) Тошиба 18 000 BTU. За охлаждане се справя, това лято спахме ОК. Но апартаментът е добре изолиран и вътрешен. Затова и не мога да кажа за отопление - почти не се топлим, парно пускаме едва когато вън стане под -5. Но сме го тествали и е голям кеф. Специално за отопление подовите имат една готина екстра - духане по пода и е много приятно за краката. Докато ако са под тавана топлият въздух се задържа горе.
С две думи, определено сте за 18-ка според мен.

# 275
  • София
Купих си подов климатик (само той ми се наместваше където исках) Тошиба 18 000 BTU. За охлаждане се справя, това лято спахме ОК. Но апартаментът е добре изолиран и вътрешен. Затова и не мога да кажа за отопление - почти не се топлим, парно пускаме едва когато вън стане под -5.
Конзолните машини, работят в пъти по-добре като разпределение на в/уха, особено в р-м отопление. А и тази марка е максимум добър вариант. Simple Smile

# 276
  • София
Така търся възможно най-евтин климатик, заедно с монтажа, за една пристройка до къщата. Под 10 квадрата е, с нисък и скосен таван. Няма изолация, един голям прозорец ПВЦ дограма.
За момента е пригодена като място където полудомашните ми селски котки могат да се скрият и да спят.
Скрит текст:

# 277
  • Велики Преслав
Все пак, дайте някакъв лимит, ако наистина трябва да е евтин, но все пак добър

https://vimax.bg/invertoren-klimatik-midea-msepbu-09hrfn8-ie-mox … eye-9000-btu.html

# 278
  • София
Благодаря за линка. Как мога да разбера дали може да поддържа и под 16 гр температура?
Тъй като се надявам все някой скорошен ден да имам и фотоволтаици бих искала да мога да го настроя на по-високи градуси през деня и по-ниски през нощта.

# 279
Искам да попитам!Южна гарсониера, среден апартамент(40кв.м) не последен и първи етаж,дограми сменени,тераса към кухнята-затворена само с рулетни щори.В момента се мъча да го отоплявам и охлаждам с Gree мисля че е 9-ка(така го купих),но неуспявам.Предложете ми подов климатик(дали ще успява) марка,мощност,да е икономичен,но да си върши работата.Кое е най-доброто за в момента?Нямам ограничение за бюджета,но искам разумна покупка!

# 280
  • Велики Преслав
По принцип, климатика е за едно помещение. Вие искате цял апартамент което е трудно. Най-добре всяка стая да си е с отделно отопление. Посочете определена стая от апартамента с нейните параметри. Иначе подови модели много, повечето добри, но ако сложите един по-мощен климатик от нуждите на стаята, няма да стане нищо добро. Силно духане, изпадане в излишни режими он -офф и така.

# 281
Най доброто, което се предлага на пазара е Daikin серия Perfera подов тип - за вас FVXM 35 А ще върши отлична работа , изключително безшумен, икономичен, има лъчисто отопление, може да се командва гласово!

# 282
По принцип, климатика е за едно помещение. Вие искате цял апартамент което е трудно. Най-добре всяка стая да си е с отделно отопление. Посочете определена стая от апартамента с нейните параметри. Иначе подови модели много, повечето добри, но ако сложите един по-мощен климатик от нуждите на стаята, няма да стане нищо добро. Силно духане, изпадане в излишни режими он -офф и така.
Стаята 18.70кв.м; кухня,антре,баня 13.40кв.м.Дали да не помислим за мулти сплит система- не най-новото,а най-доброто- ефективност,цена.Предложете моля!

Последна редакция: вт, 19 ное 2024, 23:32 от FBID100002501145097

# 283
Здравейте, имам питане. Необходим ни е климатик за хол около 19 кв с портал към коридор 4 кв. Апартаментът е в София, ново строителство с изолация, тухла. Основното отопление е газ, така че основно се търси за охлаждане. Бюджетът ни е ограничен до около 1200 лв с монтаж. Постижимо ли е? Какво препоръчвате?

# 284
  • София
Много бързо последно питане:
daikin perfera подов 35ца или mitsubishi heavy diamond 35 ца за хола (21кв.м) и за спалня (15кв.м) :
Mitsubishi electrik MZS-AY25VGK или
Mitsubishi Heavy SRK25ZS PREMIUM.
Важно ми е да са енергоспестяващи също така.
За Дайкин на някой места пише Тайланд, а в други сайтове Турция /Чехия. Кое е по добре?
Благодаря

Последна редакция: пт, 29 ное 2024, 15:17 от Hoya

Общи условия

Активация на акаунт