Всякакви въпроси относно климатиците - тема 5

• 38 526
  • 760
  •   3
Отговори
# 450
Климатикът е закупен от Емаг,силно се надявам да не ми се налага да стигам до гаранцията,но условието да важи е да имам протокол,че е монтиран от фирма.

# 451
Здравейте, търся си подходящ климатик. Имаме си малко бебче вкъщи и жегите ни застигнаха вече. Живеем на 1вия етаж , но апартамента  е топъл защото е сгушен между пристройки и като цяло е сенчест. Зимата е топло и без много отопление, за това на  мен ми трябва основно за охлаждане.
Става въпрос за Хол който е в едно с кухненски бокс - около 30 кв м. и тялото ще бъде точно срещу вратата към спалнята в която се надявам леко да охлажда така че стават към 40 кв.м.

Имате ли мнение за sofiaclima и надеждни ли са? Имам някаква отстъпка при тях , мисля че работят със Vimax , и би трябвало да стават , но все пак ви питам.

Спрял съм се на нещо такова - Mitsubishi Electric - MSZ-AP35VGK
Казаха ми , че поне 12ка ми трябва . Бюджетът е около 2к. Благодаря ви!

# 452
  • Велики Преслав
Едно нищо сте описали за апартамента. Напишете каква е дограмата, изолацията и ако може изложението. Иначе така бегло, правилно са ви насочили.

# 453
Едно нищо сте описали за апартамента. Напишете каква е дограмата, изолацията и ако може изложението. Иначе така бегло, правилно са ви насочили.

Сравнително нова сграда , изолация има на целия блок.  Изложение източно.

# 454
  • Варна
Моля за вашата помощ за избор на климатици. Жилище на 1 етаж, панел, с изопация и пластмасова дограма. Трябват ни 9 и 12 и с цена до около 1500 лв с монтажа. Перпоръчаха ни Алпин Норд, мъжът ми иска Медеа. Изпокарахме се само, а лятото тече.

# 455
Моля за помощ. Стаята е 30 квадрата с две външни стени и климатика (за 30 квадрата Мицубиши 12) на отопление работи, но му е малко трудно да стопли достатъчно добре. Ще работи ли добре климатик за 40 квадрата или е голям за тази квадратура? Уточнявам, че не разбирам нищо от климатици, а само съм чела.
Стая с южно изложение, етаж 2, алуминиева дограма.

# 456
  • оттам, откъдето започва България
Моля за вашата помощ за избор на климатици. Жилище на 1 етаж, панел, с изопация и пластмасова дограма. Трябват ни 9 и 12 и с цена до около 1500 лв с монтажа. Перпоръчаха ни Алпин Норд, мъжът ми иска Медеа. Изпокарахме се само, а лятото тече.

С Алпин Нордик сме от този месец, взехме го основно за охлаждане (двустаен апартамент).
Малка ни е кухнята и го монтирахме насочен към коридора, защото сме с изложение на запад и след обяд не се търпи жегата. В спалня и хол сме с други климатици.

Към момента не мога да дам мнение за отопление и относно енергийна ефективност.

# 457
  • Карлово
Здравейте! С молба за помощ от името на двама старци от Калофер. Апартамент старо строителство 1 етаж, югоизточна стая с 2 външни стени, стара дървена дограма , 17 квадрата, на 2,60 височина. Предимно за охлаждане, все още се справят с печката, но е добре да може и да се се топлят в случай, че отоплението с печка не е възможно.  .

# 458
С Алпин Нордик сме от този месец, взехме го основно за охлаждане (двустаен апартамент).
Малка ни е кухнята и го монтирахме насочен към коридора, защото сме с изложение на запад и след обяд не се търпи жегата. В спалня и хол сме с други климатици.

Към момента не мога да дам мнение за отопление и относно енергийна ефективност.
[/quote]

Ранобудна, Може ли да споделите дали перфорираната клапа /за която препоръча В.Василев/ в този климатик наистина като се затвори не прави течение. Спалнята е малка, монтажа на климатика  е възможен само на две от стените, като на едната ще духа пряко върху спалнята, на другата по-малко, но предполагам пак ще се усеща.

# 459
Като се включи перфорираната клапа е по-добре, но пак се усеща студеният въздух. Аз засега го ползвам на 26 градуса и изстудява три стаи, толкова студено духа. Според мен не е за малка стая, още повече, ако се спи.
Най-интересното е, че хоризонталните жалузи не могат да се вдигат нагоре колкото на Фуджицуто ни. Така струята на студения въздух остава малко по-надолу и се усеща. При нас обаче това е срещу вратата към коридора и не ми пречи. Обаче, ако е в спалня, не мисля че ще е добре.
Не знам дали го обясних така, че да се разбере. Smirk

# 460
Ранобудна, перфектно го обясни Simple Smile - при евтините климатици няма никакъв комфорт и е нормално!

# 461
Аз друг вариант за спасение от жегата нямам, освен с климатик. Тих е, охлажда ми както искам, но да видим как ще отрази на сметката за ток, уж е с хубави показатели. Simple Smile

# 462
Благодаря, Ранобудна.  И аз си мисля, че ще духа неприятно в малката стая. В търсене на алтернатива онзи ден гледах и подови климатици. Но цената е драстично по-висока и ми казаха, че са по-ефективни при отопление.

# 463
В хола ни е подов Дайкин.
Там студеният въздух се усеща още повече, то няма как да не е така, на ниско е. Даже не даваме да приближават там децата, че ламинатът направо замръзва. Simple Smile
В спалнята сме с Фуджицу и според мен е една идея по-добре, тъй като хоризонталните жалузи се вдигат по-нависоко, а и самата струя, когато е сложена на минимум, сякаш е по-слаба от тази на Алпина.

# 464
Точно Дайкин подов гледах. Казаха, че има две клапи - духа и от горе и отдолу. Иначе в холокухнята и ние сме с Фуджису, но там помещението е по-голямо и охлажда още една стая /не моята/. Доволна съм. Засилвам го да охлади и при мене но трудно го усещам.  Така е позициониран срещу печка и мивка, че го спирам, ако имам работа там.

Общи условия

Активация на акаунт