Всякакви въпроси относно климатиците - тема 5

• 38 226
  • 755
  •   2
Отговори
# 165
  • Велики Преслав
Може да е дефектирал. Иначе мирише на озон.

# 166
Здравейте, г-н Василев. Може ли да ми препоръчате климатик за северна стая в къща, без изолация, с PVC дограма и е около 12кв. м.?  Ще се използва главно за отопление . Бюджета ни е около 1400лв. Благодаря предварително.

# 167
  • Велики Преслав
Възможно ли е бюджета да се вдигне малко

# 168
Здравейте, г-н Василев. Може ли да ми препоръчате климатик за северна стая в къща, без изолация, с PVC дограма и е около 12кв. м.?  Ще се използва главно за отопление . Бюджета ни е около 1400лв. Благодаря предварително.
Да може

# 169
  • София
Да се включа е аз с въпрос за избор на климатик за стая в къща.

Въпросът ми е дали би ми свършил работа eдин от тези два климатика, които знам че са доста нисък клас и евтини, но не се знае доколко и дали изобщо ще се ползват и към момента не ми се инвестира сериозно. Ако се налага ще взема и по-хубави, като е хубаво да топлят и при студено време навън ако може.
1. Инверторен климатик Midea Xtreme Heat Nordic AGN-12N8D1-IH
2. Инверторен Климатик TCL, серия Fresh In, A+++, TAC-12CHSD/FBI, 12000 BTU

За къща, първи етаж, без изолация засега, 50 см зид, три големи прозореца, нови, двоен стъклопакет. Миналата зима без никакво отопление не е падало вътре все пак под нулата. Стаята е 3 на 6,6 метра, но тавана е само 2,2 метра висок, което е към 44 квадратни метра кубатура.
Трябва ми само за отопление.
Климатика ще се постави в дъното на стаята на късата стена.

# 170
  • Велики Преслав
Здравейте, г-н Василев. Може ли да ми препоръчате климатик за северна стая в къща, без изолация, с PVC дограма и е около 12кв. м.?  Ще се използва главно за отопление . Бюджета ни е около 1400лв. Благодаря предварително.
Да може
Alpin ASV-25YTZ Yuka Floor standing

Alpin ASW-25KTN Nordic

Hitachi RAK-25RPE/RAC-25WPE Performance

Да се включа е аз с въпрос за избор на климатик за стая в къща.

Въпросът ми е дали би ми свършил работа eдин от тези два климатика, които знам че са доста нисък клас и евтини, но не се знае доколко и дали изобщо ще се ползват и към момента не ми се инвестира сериозно. Ако се налага ще взема и по-хубави, като е хубаво да топлят и при студено време навън ако може.
1. Инверторен климатик Midea Xtreme Heat Nordic AGN-12N8D1-IH
2. Инверторен Климатик TCL, серия Fresh In, A+++, TAC-12CHSD/FBI, 12000 BTU

За къща, първи етаж, без изолация засега, 50 см зид, три големи прозореца, нови, двоен стъклопакет. Миналата зима без никакво отопление не е падало вътре все пак под нулата. Стаята е 3 на 6,6 метра, но тавана е само 2,2 метра висок, което е към 44 квадратни метра кубатура.
Трябва ми само за отопление.
Климатика ще се постави в дъното на стаята на късата стена.

TCL ако ще е един от двата.

# 171
Да може

Alpin ASW-25KTN Nordic

Hitachi RAK-25RPE/RAC-25WPE Performance

Г-н Василев, кой от тези двата е по-безшумен, защото се отнася за спалня?

# 172
  • София
Мерси.
А ако не гледаме нисък клас , кой климатик би препоръчал само за отопление за горната конфигурация?

# 173
Здравейте,
 Бих искала да споделите мнение за този климатик :
https://www.technomarket.bg/air-conditioners/hisense-qg25xv0eg-g25xv0ew-09213274
 Подходящ ли е за основно отопление? Помещението е в панелен блок на първи етаж, размери около 5,5Х3,5 височината 2,30 или 2,60 не съм сигурна. Южно изложение с тераса и PVC дограма на късата страна. Предстои саниране. В помещението има високи обемни мебели. Те влияят ли на изискваната кубатура? Става въпрос за апартамента на майка ми и търся начин да поръчам онлайн с доставка и монтаж. Пенсионерка е и е важно да е икономичен. До сега се отопляваше с дърва, но не искам да носи тежко повече. В помещението се спи. Указано е 56dB за вътрешно тяло, но ме притеснява, че пералнята ми е 67, а я намирам за шумна....Sweat Smile
Града е Севлиево и не съм наясно с фирмите за климатици там.  Ако не е подходящ, моля да ме насочите към други марки с условие за поръчка онлайн и съответно монтаж.
 Благодаря предварително и спокойна вечер.

# 174
  • Велики Преслав
Страхотна машинка

# 175
Благодаря.
 Имаше няколко мнения в сайта за модела, които бяха с изключително лоша оценка за това се допитах до разбиращи. Ще го купя и евентуално през зимния период ще се върна да дам отзив. Приятни почивни дни!

# 176
Благодаря.
 Имаше няколко мнения в сайта за модела, които бяха с изключително лоша оценка за това се допитах до разбиращи. Ще го купя и евентуално през зимния период ще се върна да дам отзив. Приятни почивни дни!

Да споделя нещо.
Аз си купих климатик някъде април месец. Обадих се на фирмата, дойдоха на предварителен оглед, обсъдихме дали става и къде точно е най-добре да се монтира и след няколко дена монтираха. В разгара на лятото купихме и на свеки. Директно ни казаха, че са заринати с работа и не правят предварителни огледи и консултации. Поръчахме малко на риск (обаче онлайн, през сайта, че да можем да върнем законно, ако нещо не пасне). После чакахме няколко седмици и накрая майсторът се чудеше къде се е намерила тази бройка, че вече били свършили.
Или накратко - поръчка извън сезона е по-добре, макар зимата да не е чак като лятото.

# 177
  • пустинята Гоби
За една и съща фирма ли говориш, Черна станция?

# 178
Зависи. Юли звънях на няколко фирми...едната ми даде дата след две седмици, другата след три дена. Който му се работи, си работи.
Първата  фирма се държаха нагло и по телефона още, та явно са си такива, ненадеждни. С втория човек си паснахме, сериозен човек е, какъвто съм и аз, та се разбираме с малко приказки.

# 179
През сезона не се купува. Купих през сайт на 5 януари, дойдоха да монтират на 25 януари! Междувременно почти умрях от студ. Заринати бяха от поръчки.

Общи условия

Активация на акаунт